Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

giannis1998

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

giannis1998's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας , γιατί προτιμάται η βαλβίδα ασφαλείας να μπαίνει στην προσαγωγή του θερμοσίφωνα και όχι στην έξοδο που ειναι το ζεστό; Σίγουρα έχει νόημα ώς αντεπίστροφη αλλά ως προς την ασφάλεια ρωτάω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Καλησπέρα σας, γράφω εκ μέρους φίλου, αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει το λογισμικό Energyplus για βοήθεια σε εργασία φοιτητική να μου στείλει ένα μήνυμα. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  3. Άρα σε ένα καλώδιο 4mm2 με μέγιστο επιτρεπόμενο ρεύμα 26Α ρεύμα φορτίου 24Α και ασφάλεια 25Α "απαγορεύεται" απο τη σημείωση που αναγράφεται γι'αυτό η τυποποίηση λέει 20 Α ασφάλεια στο 4 mm2 σωστα; Υ.Γ. φοιτητής είμαι 😁
  4. Συμφωνω και το εχω διαβάσει απλά συνεχίζω να μην το κατανοώ δηλαδή , αν έχω ενα φορτίο 24 Α ασφάλεια 25 Α και καλώδιο 26 Α στα 28 Α (=1.13*25Α) ο μικροαυτόματος θέλει > 1h για να διακοψει (Ικανοποιείται η συνθήκη (1)) . Άρα το καλώδιο θα φέρει φορτίο στα 28 Α για περισσότερο της μίας ώρας. Αν αυτό επαναλμβάνεται θα προκληθεί κάποια στιγμή πρόβλημα στο καλώδιο σε βάθς χρόνου; Η συνθήκη δύο πώς ερμηνεύεται; μέσα απο κάποιο παράδειγμα θα ήταν χρήσιμο.
  5. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έστω καλώδιο 4 mm2 από τον παρακάτω πίνακα (στήλη 3) βλέπουμε αντοχή αγωγού 26 Α. Αν εγώ έχω φορτίο 23 Α και βάλω ασφάλεια 25Α είναι ορθό; Σε αυτό πιθανώς να δίνεται απάντηση από το παρακάτω τμήμα του ΕΛΟΤ όπου στη δεύτερη συνθήκη κάτι δε μπορώ να καταλάβω. Σίγουρα θα συνδέεται με τη καμπύλη %In και του χρόνου οπου η ασφάλεια πραγματοπποιεί απόζευξη ανάλογα τον τύπο της όπου για κάποιο χρονικό διάστημα το καλώδιο θα λειτουργεί με ρεύμα πάνω από το ονομαστικό του. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Καλησπέρα σε όλους είμαι καινούριος στο φόρουμ και είμαι φοιτητής μηχανολόγος μηχανικός(ΑΕΙ) πως μπορώ να κάνω την αρχή σαν επαγγελματίας μηχανικός ανοίγοντας τεχνικό γραφείο. Δηλαδή πια τα πρώτα βήματα ; Υ.Γ1 Το χάσμα μεταξύ δουλειάς και πανεπιστημίου μου φαίνεται μεγάλο Υ.Γ2 Δε γνωρίζω αν πρέπει να γράψω εδώ αυτή την ερώτηση Σας ευχαριστώ όλους
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.