Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kliotsios

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Στοκχόλμη, Σουηδία
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

kliotsios's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους! Χρησιμοποιώ το Revit Structure 2011 & Architecture 2010 στα πλαίσια κατασκευής 3D μοντέλων από 2D σχέδια AutoCAD για την χρήση τους σε ενεργειακά προσομοιωτικά λογισμικά καθώς και την χρήση τους σε αντίστοιχα κομμάτια του Revit MEP. Θα ήθελα να παραθέσω ένα site για τους νέους και όχι μόνο, χρήστες του Revit το οποίο περιέχει αρκετές πληροφορίες και ενημερωτικά videos για την σταδιακή εκμάθηση του: http://therevitkid.blogspot.com/ Ευελπιστώ ότι η τεχνολογία του ΒΙΜ θα κατορθώσει να χρησιμοποιηθεί και στα Ελληνικά έργα για να μπορεί να αναβαθμιστεί το επίπεδο τους (δημοσίων ή/και ιδιωτικών) μειώνοντας παράλληλα το κόστος των κακοτεχνιών καθώς και τον παράγοντα πρόκλησης ατυχημάτων εξαιτίας τους.
  2. Αγαπητέ Caestiel, Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε προπτυχιακό επίπεδο ένας επιτραπέζιος Η/Υ με καλές επιδόσεις θα σε βολέψει καλύτερα από ένα laptop με τις ίδιες επιδόσεις. Αν λάβεις υπόψη και την ειδικότητα σου, θα έλεγα πως μία ποιοτική οθόνη μεγέθους 17` η και μεγαλύτερη θα είναι δύσκολο στην μετακίνηση της εάν ενσωματωθεί σε ένα laptop. Στην περίπτωση που δεν έχεις κάποια περαιτέρω επιθυμία να έχεις την δυνατότητα σύνδεσης στο internet παντού και πάντα τότε ο επιτραπέζιος Η/Υ είναι καλύτερη επιλογή. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο θα έλεγα ότι ένα laptop βολεύει καλύτερα διότι η δουλειά που σου ζητείται να ανταπεξέλθεις είναι πιο συμπυκνωμένη και με το πλήθος των παρουσιάσεων να είναι αυξημένο έναντι προπτυχιακού επιπέδου. Έτσι θα μπορείς να έχεις την δουλειά σου πάντα διαθέσιμη μαζί σου στον υπολογιστή σου. Εάν πάλι επιθυμείς να είσαι περισσότερο ευέλικτος και σε απασχολεί λιγότερο το θέμα κόστους, καλωδιώσεων, μεταφοράς και βάρους (>= 2.5 κιλών) τότε ένα laptop είναι πιθανότητα η λύση. Αναφορικά με το θέμα κόστους, θα έλεγα πως ένα ποσό της τάξης των 700-800 Ευρώ θα μπορέσει να σου εξασφαλίσει έναν καλό επιτραπέζιο Η/Υ που θα σου κρατήσει για το χρονικό διάστημα των σπουδών σου. Η εγγύηση είναι μάλλον παραμελημένη έννοια αλλά προσωπικά θεωρώ ότι μία πιό "στιβαρή" εγγύηση σε καλύπτει καλύτερα έναντι πιθανών προβλημάτων. Βέβαια η τελική επιλογή είναι δική σου!
  3. Πρόσφατα μελέτησα το ακόλουθο βιβλίο το οποίο και προτείνεται σε πολλά Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Σουηδίας για εκπόνηση μελετών και γνωριμία με ΦΒ εγκαταστάσεις: Photovoltaics for Professionals: Solar Electric Systems Marketing, Design and Installation (Paperback edition) # Paperback: 215 pages # Publisher: Earthscan Publications Ltd; illustrated edition edition (20 Feb 2007) # Language English # ISBN-10: 1844074617 # ISBN-13: 978-1844074617 # Product Dimensions: 23.6 x 16 x 1.2 cm Το χρησιμοποίησα αρκετές φορές σε σχετικές εργασίες και αναφέρει πρακτικές που εφαρμόζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
  4. Καλησπέρα! Η αναφορά μου στο πρόγραμμα με δυνατότητα εσωτερικής εξειδίκευσης σου δίνει την δυνατότητα μέσα από το πρώτο εξάμηνο να μπορείς να γνωρίσεις εν ολίγοις τις ΑΠΕ στο σύνολο τους και τις πιθανές τεχνολογίες τους. Μετέπειτα μπορείς να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο τομέα που σε ενδιαφέρει και να εμβαθύνεις περισσότερο (specialization course) στα υπόλοιπα εξάμηνα. Προσωπική μου άποψη και υπό την προϋπόθεση ότι έχω αντιληφθεί έως ένα βαθμό τι ψάχνεις θα σου έλεγα ότι το ακόλουθο πρόγραμμα μπορεί και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σου: http://www.kth.se/studies/master/programmes/me/2.8797?l=en Επειδή συνεργάζομαι με άτομα που ακολουθούν το εν λόγω πρόγραμμα θα σου έλεγα ότι η εμπειρία που αποκτάς μέσα από διαφορετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία, Ισλανδία) είναι κάτι το οποίο σου διευρύνει τους ορίζοντες αρκετά. Και εφόσον το επιδιώξεις μπορείς να πραγματοποιήσεις το Master Thesis σε κάποια από τις μεγάλες εταιρίες των χωρών αυτών και γιατί όχι να εργαστείς στην συνέχεια. Απλά θα ήθελα να ενημερώσω ότι πρέπει να είσαι διατεθιμένη να μετακομίζεις ανά εξάμηνο και να αντιμετωπίζεις και διαφορετικές κουλτούρες ανθρώπων! Αλλά ουσιαστικά αυτά είναι η εμπειρία που αποκομίζεις μαζί με τις γνώσεις που θα κατακτήσεις στη πορεία! Ελπίζω να βοήθησαν οι πληροφορίες! Καλό απόγευμα!
  5. ___________________________________________________________ Καλησπέρα! Επειδή ήδη κάνω ένα ΜΠΣ πάνω σε ενεργειακό τομέα θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα εφόσον διαθέτεις κουράγιο και μία επαρκή οικονομική δυνατότητα να κοιτάξεις κυρίως για Σκανδιναβικές χώρες. Καλό θα ήταν εάν δεν έχεις ήδη αποφασίσει για κάτι συγκεκριμένο (αιολικά, ΦΤΒ, κτλ) να ψάξεις για ένα πρόγραμμα με δυνατότητα εσωτερικής εξειδίκευσης μετά από το πρώτο εισαγωγικό εξάμηνο. Αναφορικά με τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να κοιτάξεις σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες των ιδρυμάτων και να δεις τι ζητάνε. Από την εμπειρία μου κάποιος με Διπλ. Πολυτεχνείου από την Ελλάδα με Μ.Ο.>=7 και ΤΟΕFL (iBT)>80 (ή άλλο σχετικό δίπλωμα) έχει καλές πιθανότητες για εισαγωγή. Αυτό που κοιτάνε ως επί τω πλείστων είναι το ακαδημαϊκό υπόβαθρο του υποψηφίου (αριθμός και εύρος μαθημάτων), κάτι για το οποίο έχουμε να λέμε και εκτός Ελλάδα! Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσεις να τους στείλεις ένα email. Θα σου απαντήσουν με σαφήνεια, εφόσον οι ερωτήσεις σου είναι ξεκάθαρες! Καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία!
  6. Ευχαριστώ θερμά για την αμεσότητα και την πληρότητα της απάντησης!
  7. Καλησπέρα σας! Σε πρόσφατη προσπάθεια ανάλυσης μίας οικιακής ηλεκτρικής εγκατάστασης αντιμετώπισα ένα θέμα αναφορικά με την σωστή διαστασιολόγηση της διατομής του πλαστικού σωλήνα (ευθύγραμμου ή κυματοειδους/σπιράλ) που προορίζεται για τη προστασία των μονωμένων αγωγών της. Δίνω ένα παράδειγμα για να γίνω άμεσα κατανοητός. Ηλεκτρική γραμμή στην οποία χρειάζεται να περάσουν εντός ίδιου πλαστικού σωλήνα δύο καλώδια ΝΥΜ 2χ2.5 (HO5VV-U) εξωτερικής διαμέτρου 10mm το καθένα. Ποιά είναι η ελάχιστη επιτρεπτή εσωτερική διάμετρος του πλαστικού σωλήνα που θα εμπεριέχει τα δύο αυτά καλώδια? Έχοντας υπόψη το πρότυπο HD 384 καθώς και την Προσωρινή Εθνική Τεχνική Προδιαγραφή 04-20-01-02 (έκδοση 1η) του ΥΠΕΧΩΔΕ, θα ήθελα να ρωτήσω εάν τελικά η διατομή των πλαστικών σωλήνων προσδιορίζεται από κάποια συγκεκριμένη τεχνική προδιαγραφή ή είναι ζήτημα απλά εμπειρικό π.χ. η τελική εσωτερική διάμετρος του σωλήνα είναι 1,5 φορά την εξωτερική διάμετρο του καλωδίου? Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας και είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειαστείτε στο εν λόγω ερώτημα.
  8. Καλησπέρα σε όλους! Ένας πολύ καλός μεταφραστής με δυνατότητα ηχητικής προφοράς των μεταφρασμένων προτάσεων και λέξεων, σε διάφορες γλώσσες! http://free-translation.imtranslator.net/
  9. Αγαπητοί συνάδερφοι, καλησπέρα! Θα μου επιτρέψετε να πω ότι σε γενικές γραμμές τα λόγια όλων εκφράζουν λίγο πολύ ένα πραγματικό κομμάτι της Σουηδικής νοοτροπίας. Πριν 15 ημέρες περίπου έμαθα ότι έγινα δεκτός στο Royal Institute of Technology ή όπως είναι παγκοσμίως γνωστό Κungliga Tekniska Hφgskolan και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αναχωρήσω για την σκανδιναβική χερσόνησο μέσα στο καλοκαίρι. Δεν σας κρύβω ότι τα διλλήματα είναι πολλά και συναισθήματα ανάμικτα, μιας και η ζωή στην Ελλάδα είναι δελεαστική και κυρίως είναι ζωή με την έννοια της έντασης και της ζωντάνιας σε θέματα διασκέδασης. Δεν θέλω να υπεισέλθω στα κακώς κείμενα που συναντάει καθένας μας από τη θέση που κατέχει, μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας, επειδή θεωρώ ότι το πέρασμα από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού γενικότερα, μπορεί να βοηθήσει ποικιλοτρόπως. Ενισχύει τους πνευματικούς πυλώνες σε θέματα επαγγελματικής δεοντολογίας, κοινωνικής συμπεριφοράς και επιστημονικής συνεργασίας. Προερχόμενος από ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα θέλω να διαβεβαιώσω ότι από προσωπική συζήτηση που είχα με μέλη τόσο του ΚΤΗ της Σουηδίας όσο και του Πολυτεχνείο του Μονάχου (ΤUM) στη Γερμανία, αναγνωρίζουν το υψηλό επίπεδο των Ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και είναι ενήμεροι για τις δυσκολίες που υφίσταται ο εδώ φοιτητής. Σας μεταφέρω το γεγονός που μου ανέφεραν, ότι σε προγράμματα master, όπου υπήρχαν Έλληνες φοιτητές, οι επιδόσεις και η εκεί παρουσία τους , ήταν και παραμένει τουλάχιστον αξιοσημείωτη. Δεν είναι πάντως λίγοι οι Έλληνες, που αναφέρουν ότι η αξιοπρέπεια και η ευγένεια που διακατέχει τους ανθρώπους αυτών των χωρών είναι τα στοιχεία που τελικά τους κερδίζουν και αποφασίζουν να παραμείνουν στο εξωτερικό. Το οικονομικό θέμα είναι προσωπικά δευτερευούσης σημασίας μιας και πιστεύω ότι αν αισθάνεσαι καλά μέσα σου αποδίδεις τα μέγιστα, κάτι που στη Ελλάδα δεν ισχύει πάντα. Αναφορικά με τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να γίνει δεκτός στο ΚΤΗ σας πληροφορώ ότι ένας βαθμός κοντά στο 7 είναι αρκετά ικανοποιητικός, πολύ περισσότερο δε αν ο φοιτητής προέρχεται από σχολή 5ετους φοιτητής (π.χ. Πολυτεχνείο). Το επίπεδο αγγλικής γλώσσας είναι προαπαιτούμενο αν πρόκειται για αγγλόφωνο master και ζητείται TOEFL με βαθμό τουλάχιστον 80 ( έκδοση internet Based Test) ή άλλο πτυχίο γνώσης αγγλικής γλώσσας (για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το εκάστοτε τμήμα σπουδών του ιδρύματος). Τέλος, το άγχος της νέας εγκατάστασης και των συναφών καταστάσεων που επιφέρει, σίγουρα υπάρχει αλλά είναι λογικό μιας και οτιδήποτε νέο προκαλεί την γνωστή αντίδραση άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού. Και επειδή η καθημερινότητα είναι έννοια και συναίσθημα παγκόσμιας εμβέλειας πρέπει να προσπαθούμε να σκεφτόμαστε θετικά... Αυτά τα λίγα λόγια σε συμπλήρωση των ιδεών και γεγονότων που αναφέρθηκαν από όλους τους συναδέλφους σε αυτό το topic. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είμαι στη διάθεση σας. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.