Μετάβαση στο περιεχόμενο

Billy_Huge

Members
  • Περιεχόμενα

    91
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Billy_Huge

  1. Λογικά, θα έφαγαν καμιά φέρουσα τοιχοποιία..

    Μόλις χθες, είχα πάει να δω ένα διαμέρισμα για έναν που θέλει να κάνει ανακαίνιση, ο ιδιοκτήτης ήθελε να χαλάσουμε τον τοίχο (πέτρινος, φέρων) του στυλ "έλα μωρέ, εντάξει, τι θα πάθει;".

    Κρίμα για το παιδί που έχασε την ζωή του.. 

  2. Καλημέρα.

    Μήπως γνωρίζει κανείς εάν σε ατομική επιχείρηση, (όπου το ΜΕΕΠ το στελεχώνει μόνο ο μηχανικός-ιδιοκτήτης της επιχείρισης), στον πίνακα Β , δηλώνεται και ο μηχανικός-υπάλληλος για την κατασκευή και ο μηχανικός-ιδιοκτήτης;

    Mε απλά λόγια, το "αφεντικό" είναι μηχανικός και έχει για τον εαυτό του ΜΕΚ Γ και στελεχώνει ο ίδιος την ατομική του επιχείρηση η οποία είναι ΜΕΕΠ 1ης.

    Σε ένα δημόσιο έργο που εκτέλεσε, εργάστηκα εγώ με μπλοκάκι.

    Οπότε, στον πίνακα Β, αναγράφομαι μόνο εγώ, ή και οι δύο; Και σαν ποσό, αναγραφόμαστε μισό μισό του συνόλου της σύμβασης; Ή 100% και οι δύο;

    Ευχαριστώ.

  3. 34 λεπτά πριν, civeng said:

    Μάλιστα... Να τα ακύρωσε η viva άραγε;

    Τους πήρα τηλέφωνο, μου είπαν πως από το τηλέφωνο δεν μπρούν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό μου, και πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους είτε με mail είτε με live chat. Και στο live chat γίνεται πανικός.

    Θα το ψαχουλέψω, και αν έχω κάτι νεότερο, θα σου πω..

    • Like 1
    • Thanks 1
    • Upvote 2
  4. On 8/11/2023 at 2:32 ΜΜ, civeng said:

    Έχω επαγγελματικό λογαριασμό viva wallet από το 2019 και δηλώνω το viva wallet pos στο Ε3.

    Έλαβα πρόσφατα (26.10) αυτή την ειδοποίηση από ΑΑΔΕ βάσει της οποίας είμαι σωστά δηλωμένος.

    image.thumb.png.c25b91e5c58e1a8ad44516de5086c65e.png

     

    Αλλά σήμερα μπαίνοντας στο site της ΑΑΔΕ δεν εμφανίζεται δηλωμένο POS στο προφίλ μου.

    image.thumb.png.b25ad3accb949cd7e0206a65f9de409a.png

    Tο ίδιο και σε εμένα! 
    Μέχρι και τον Οκτώβριο ήταν δηλωμένο κανονικά, αλλά σήμερα που μπήκα (με αφορμή το σχόλιό σου), έχει εξαφανιστεί!

    • Like 2
  5. 21 ώρες πριν, David Winston said:

    Καλημέρα συνάδελφοι,

    Σήμερα 27/9/2023 επικοινώνησα με το Τμήμα Εργασιακών Θεμάτων του ΤΕΕ. Ρώτησα σχετικά με το POS, μου είπαν ότι ήδη το ΤΕΕ έχει κάνει κουβέντα με την Εθνική για να επαναφέρει το σύστημα που είχαμε έως τώρα,το virtual, που δεν χρειαζόταν να αγοράσεις το "μαρκούτσι" ούτε πλήρωνες νταβατζιλήκι κάθε μήνα ακόμη και χωρίς να δουλεύεις το σύστημα. Περιμένουν απάντηση ακόμη, δεν έχουν νεα με ενημέρωσε η κοπέλα. Προσπάθησα να πάρω και στον σύλλογο μου ΑΤΜ, που μας αγαπά πολύ τα μέλη του, αλλα τζίφος. Εκεί λένε εξυπηρετούν μόνο μέσω email πλέον (για να μπορουν να μας γράφουν τα τεμπελόσκυλα στα π.... χωρίς ενοχές).

    Πέρα απο αυτά, το Virtual POS της Viva Wallet είναι ακόμη αποδεκτό? Θέλω κάποιος που έχει ρωτήσει κάποιον λογιστή ή κάποιον από το ΤΕΕ, να μου απαντήσει με σιγουριά, γιατι στο ΤΕΕ μου ειπαν ότι δεν μπορούν να εκφράσουν άποψη για εμπορικά πακέτα, τρομάρα τους. Προσπάθησα πριν απο κανένα μήνα να το ανανεώσω, αλλά δεν δέχτηκαν την εγγραφή μου λόγω παλαιάς ταυτότητας (απο τότε που την πρωτοέβγαλα δεν την άλλαξα ποτέ). Για την εγγραφή ζητούν απλά μια επικαιροποιημένη "παλαιά", ξέρει κανείς ή θέλουν τις νέες ( "του Αντιχρίστου", όπως τις αποκαλώ ειρωνικά 😁)? Οι νέες έχουν αρχίσει να βγαίνουν? Έχει βγάλει κανείς να μας πει τι χαρτιά θέλει και που πρέπει να τρέξω για να ενημερώσω για την αλλαγή?

    Y.Γ. Ό,τι νεα έχετε γενικά για το θέμα γράψ'τε τα εδώ να τα έχουμε μαζεμένα. Και κάποια στιγμή καλό θα ήταν και το Michanikos.gr όλοι μας ως μέλη με συλλογή υπογραφών, να αποφάσιζε να κάνει λίγο bullying τους γραφειοκράτες των συλλόγων και του ίδιου του ΤΕΕ για θέματα που μας καίνε και μας αγνοούν. Στο ΤΕΕ μου είπε αν θες να κάνεις παράπονα στείλε στον πρόεδρο μεηλ. Άλλο να στείλω εγω μόνος, άλλο ένα συλλογικό μεηλ. Με αυτη την έννοια λεω τα παραπάνω.

     

    Virtual POS της VIVA έχω ακόμα, με παλιά ταυτότητα (του 2001), δεν το χρησιμοποιώ ποτέ, αλλά αυτό δηλώνω στην εφορία κτλ, και (χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου), είναι αποδεκτό.

    • Like 2
  6. 9 ώρες πριν, akis73 said:

    Καλησπέρα, διαθέτω εδώ και 5 έτη POS μέσω της Alpha Bank, το οποίο δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Πριν 2 εβδομάδες περίπου μου ήρθε μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου από την εταιρία του POS ότι λόγω αχρηστίας την τελευταία 2ετία και για λόγους ασφαλείας, θα μου απενεργοποιήσουν το POS εντός 30 ημερών και ακολούθως να το στείλω πίσω. Έχει τύχει σε κάποιον παρόμοια συμπεριφορά, έχω κλείσει ραντεβού με την τράπεζα αύριο, θα τους παραπονεθώ γιατί μου φαίνεται τουλάχιστον απαράδεκτη η αντιμετώπιση.

    Eίχα της Πειραιώς κάποτε, το είχα πληρώσει γύρω στα 100-150 ευρώ αν θυμάμαι καλά, αλλα με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει μηνιαίο πάγιο καθώς δεν θα το χρησιμοποιούσα.

    Ε, μετά από λίγο καιρό, με χρέωναν μηνιαίως, επειδή δεν το χρησιμοποιούσα.

    Τους το πήγα πίσω, δεν είχα ανοίξει καν την συσκευασία.

    • Upvote 1
  7. Ξέρετε αν είναι υποχρεωτική η τήρηση ηλεκτρονικού ημερολογίου δημόσιου έργου, σύμφωνα με το αρ. 65 του νόμου 4782/2021, για έργο που ήδη εκτελείται (και προφανώς η σύμβαση του έχει υπογραφεί σύμφωνα με τον 4412/16);

  8. 15 ώρες πριν, eng11 said:

     

    Ερωτηση 1) Το 2020 ημουν μη-μισθωτος(μπλοκακι) με τις εισφορες να τις πληρωνει ο εργοδοτης. Ενω πληρωθηκαν κανονικα, μου βγαζει τον Ιανουαριο 2020 απληρωτο. Πληρωνω κανονικα τον Ιανουαριο του 2021 (μη-μισθωτος ελευθερος επ.) και παει και εξοφλει τον Ιανουαριο του 2020 !

     

    όταν πληρώνεις οποιοδήποτε ποσό, το ίδιο το σύστημα εξοφλεί πρώτα την πιο παλιά οφειλή που αντιστοιχεί στον κωδικό πληρωμής

  9. 15 λεπτά πριν, Paul_Mix said:

     

    Εαν υποβάλλω αναλυτική και ΠΠΑΕ πριν την έγκριση του 2ου (τακτοποιητικού) ΑΠΕ, τότε σε αυτή την αναλυτική και το ΠΠΑΕ θα πιστοποιηθούν οι ποσότητες σύμφωνα με τον 1ο ΑΠΕ, επομένως μετά την έγκριση του 2ου ΑΠΕ, θα πρέπει να υποβάλλω ξανά την αναλυτική επιμέτρηση και το ΠΠΑΕ για να πιστοποιηθούν οι καινούργιες ποσότητες που συμπεριλαμβάνονται στον 2ο ΑΠΕ?

    θα μιλήσω με την υπηρεσία, αλλά καλύτερα να έχω μια εικόνα πρώτα

    Υποβάλλεις την αναλυτική/ππαε με όλες τις ποσότητες, και τον αντίστοιχο λογαριασμό που αντιστοιχεί μόνο στις πιστοποιουμενες (αυτές που χωράνε στον 1ο ΑΠΕ).

    Μόλις εγκριθεί υποβάλλεις άλλον λογαριασμό, ο οποίος πιστοποιεί τις επιπλέον ποσότητες, χωρίς να χρειάζεται να ξαναυποβαλλεις αναλυτική/ππαε.

     

     

  10. On 11/4/2021 at 11:34 ΠΜ, Paul_Mix said:

    Mετά την περαίωση των εργασιών, πρέπει σε 60 ημέρες να υποβάλλουμε την Τελική Επιμέτρηση. Η Τελική επιμέτρηση έχει τις ποσότητες του ΠΠΑΕ, και το ΠΠΑΕ έχει τις ποσότητες που πιστοποιήθηκαν στην Αναλυτική επιμέτρηση και η αναλυτική επιμέτρηση πιστοποιεί τις ποσότητες σύμφωνα με τον ΑΠΕ (εαν υπάρχει) ή την Μελέτη.

    Έχουμε τελειώσει το έργο. Έχουμε κάποιες εργασίες που υπερβαίνουν τον 1ο ΑΠΕ και πρέπει να συνταχθεί 2ος ΑΠΕ ώστε να πιστοποιηθούν. Όμως πλησιάζει η προθεσμία των 60 ημερών για την υποβολή της Τελικής επιμέτρησης και δεν έχει συνταχθεί ο 2ος ΑΠΕ.

    Ποιές ποσότητες θα υποβάλλω στην Τελική επιμέτρηση? τις ποσότητες σύμφωνα με τον 1ο ΑΠΕ?

    Λογικά, γίνεται πρώτα ο 2ος (τακτοποιητικός) ΑΠΕ.

    Εγκρίνεται, υποβάλλεις λογαριασμό με τις επιπλέον ποσότητες που πιστοποιούνται , (χωρίς να υποβάλλεις αναλυτική επιμετρηση και πππε, αφού λογικά τις έχεις ήδη υποβάλλει με προηγούμενη επιμετρηση), και μετά κάνεις την τελική επιμετρηση.

    Αυτά, με κάθε επιφύλαξη.

    Η υπηρεσία τι σου είπε;

    Επίσης: έχει βγάλει ήδη η υπηρεσία βεβαίωση περαίωσης;

  11. Κάποια στιγμή, δεν θα πρέπει να θιχτεί από το ΤΕΕ, το θέμα με τις προμήθειες της τράπεζας σε κάθε πληρωμή ειδοποιητηρίου;

    Να φτιάξει το ΕΦΚΑ πλατφόρμα, που να πληρώνεις εκεί μέσω χρεωστικής κάρτας χωρίς προμήθεια.

    Όπως η ΔΕΗ, ΟΤΕ, που μπορείς είτε να πληρώσεις μέσω τράπεζας (με προμήθεια), είτε μέσω της σελίδας τους, χωρίς προμήθεια.

    • Upvote 3
  12. "Με τις ασφαλιστικές εισφορές συνεισπράττονται εισφορές υπέρ του Κλάδου Ανεργίας (ΟΑΕΔ) ύψους 10€ και για τους Υγειονομικούς υπέρ της Στέγης Υγειονομικών, ύψους 2€"

     

    Τι είναι αυτό ρε παιδιά;

    Άλλο ένα διφραγκάκι το μήνα προς πληρωμή;

  13. 9 ώρες πριν, ChristinaK said:

    @gio-Θα δηλώσεις καταρχάς στον τίτλο τον λόγο,δηλαδή "για προσθήκη της εργασίας ...κλπ".Θα επιλέξεις στις επι μέρους επιλογές την νέα εργασία και θα ανεβάσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά-Στην περίπτωση που αναθεωρούνται κάποια από τα δικαιολογητικά και της προηγούμενης αρχικής εργασίας,θα προσέξεις να αναρτήσεις και αυτά-αν,για παράδειγμα,πρέπει να βάλεις νέο προϋπολογισμό εργασιών διότι αύξησες τις εργασίες,θα πρέπει να αναρτήσεις και τον νέο προϋπολογισμό (παραδείγματα δίνω,δεν θυμάμαι όλα τα δικαιολογητικά για κάθε εργασία)-θέλει λίγη δουλίτσα παραπάνω...:rolleyes:

    Γιατί δεν βγάζεις μια νέα άδεια από την αρχή; Αφού τα έχεις όλα τα δικαιολογητικα

  14. Στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, μου εμφανίζει το εξής:

    " Η Υπηρεσία προσωρινά δεν είναι διαθέσιμη καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών σας εισφορών έτους 2019.",

    οπότε, οσονούπω, θα έχουμε εκκαθάριση για το 2019

     
  15. 11 ώρες πριν, analysis said:

     

    Ο κανονισμος το απαγορευει, διοτι γραφει

    ''απαγορευεται οποιαδηποτε μεταβολη ή μεταβολη ή επισκευη εξωτερικως, και το ανοιγμα οιασδηποτε οπης ή κουφωματος εις τους τοιχους κλπ."

     

    Το θέμα είναι, τι "υπερισχύει";

    Ο κανονισμός; Ή η νομοθεσία;

  16.   

    4 ώρες πριν, georgegaleos said:

    Συνολικά είναι 36 δόσεις. Φαίνεται στο αντίστοιχο ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ του κάθε έτους (2017 & 2018)

    image.png.f73e541d5a05422c59d0c3d11ae97798.png

     

     

     

     

    Περιμένουμε και αναδρομικά/εκκαθάριση για το 2019;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.