Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

GreenV

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

GreenV's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το εξής θέμα. Σε πολύ παλιά 2οροφη πέτρινη οικία στην επαρχεία θέλουμε να φτιάξουμε μπάνιο στον επάνω οροφο. Εχει επιλέγει γωνιακό δωμάτιο που ένα μέρος του μόνο (περίπου τα 6 τμ. θα γίνει το μπάνιο. Βασικό μπάνιο με νιπτήρα, λεκάνη, ντουζιέρα καμπίνα. Το δάπεδο του ορόφου είναι όλο ξύλινο (μεγάλες ενιαίες ταβλες) που στηρίζονται πάνω σε χοντρά ξύλινα δοκάρια. Το δάπεδο είναι σε άριστη κατάσταση. Από κάτω ακριβώς, στο ισόγειο υπάρχει πέτρινη καμάρα. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 επιλογές. 1) Να στρωθει το ξύλινο πάτωμα με μονωτική μεμβράνη. Και απο πανω να πέσει οπλισμενο Μπετόν (ή αφρομπετον για το βαρος). Επειδή το σημείο που θα γίνει είναι γωνιακό θα σκαφτούν οι 2 γωνιακοι τοίχοι και θα καρφωθει με σίδερα "ζωνες" στους τοίχους. Κι από πάνω πλακάκια, γυψοσανιδες για τοίχο κλπ. 2) Πρόταση είναι να μην πέσει μπετόν. Αλλά κάποιο επαλειφομενο υλικό που απλα θα δωσει σωστες ρήσεις και μια σχετική υγρομονωση για το ξύλινο δάπεδο. Έχω ακούσει για υγρο γυαλί, λάδι τικ κλπ. Όλοι οι σωλήνες ύδρευσης θα τρέξουν εξωτερικά - εμφανή... οι αποχέτευσης μπορούν να κρυφτούν σε γυψοσανιδα και μόνο σε ένα μικρό σημείο να κοπεί για λίγο το ξύλινο δάπεδο για να μπει το σιφόνι. Θα ήθελα να ακούσω και μερικές γνώμες. Ειδικα στο κομμάτι στατικοτητας, βάρους πάνω στο ξύλο και υγρομονωσης - μελλοντικών ριγματωσεων Μπετόν ή σκευρωμα ξυλου κλπ κλπ. Καθώς και ιδέες για αλλά πρωτότυπα υλικα. Ευχαριστώ πολύ
  2. Καλημέρα σε ολους! Μια ερώτηση κι απο έμενα που πιστεύω δεν εχει απαντηθεί οσο έψαξα. Δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες (ανεξάρτητα διαμερίσματα πολυκατοικίας Δ1 και Δ2) ηλεκτροδοτούνται με το ίδιο ρόλοι ΔΕΗ. Στο Ε9 δηλώνεται ο ίδιος αριθμός παροχής και στα δυο ακίνητα. Στη ΔΕΗ έρχονται τοσα χρόνια μονα τα τ.μ. του Β1 διαμερίσματος Πως το δηλώνουμε στη νεα πλατφόρμα? πχ αθροίζουμε τα τ.μ.. και των 2 ακινητων? (πχ 90+50=140) ή κανουμε κανονικά 2 ξεχωριστές καταχωρήσεις με 90 και 50 τμ? Ευχαριστώ για την βοηθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.