Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Papacostas

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Λευκωσια Κυπρος

Papacostas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα.Οικοδομή απο οπλισμένο σκυρόδεμα ηλικίας περίπου 30 χρόνων η οποία εδράζεται σε πολύ βαθία υποκόλωνα (5 μ περίπου).Υπάρχουν ρωγμές σε περιμετρικούς τοιχούς πιθανότατα απο αστοχία λόγω καθίζήσεων υπέδαφους. Ο πελάτης μου ζητά να προσθέση ακόμη ένα όροφο απο μεταλλική κατασκεύη με στέγη απο κεραμίδια. Αν γίνει υπερεκσκαφή στην στάθμη του ισογείου (περίπου 1 μ.΄κατω απο την πλάκα επί εδάφους), ακολούθως επιχωμάτωση με σκύρα σπαστά και δημιουργηθούν πεδιλοδοκοί στις υφιστάμενες σιδεροσυνδέις θα ήταν σωστή λύση?
  2. Στην Κυπρο εχουμε 5 ζωνες οι οποιες εχουν ανιστοιχες τιμες Ανηγμενης επιταχυνσης για σεισμο.Μπορεις να βρεις το Κυπριακο Αντισεισμικο Κωδικα ο οποιος διατηθεται στο forum και να διαβασεις περισσοτερα.
  3. Πάνω απο όλα να ελέγξεις με προσοχή την ικανότητα της πέτρινης τοιχοποιίας ( βασικό να δέις τους αρμούς και αν οι φέρουσες τοιχοποιίες δένονται με κάθετους τοίχους τουλάχιστο ανα 5 μ. )Αν όλα βρεθούν να είναι ικανοποιητικά τότε για την κατασκευή πατώματος απλά να χρησιμοποιήσεις ξύλινες ή μεταλλικές δοκίδες ( αναλόγως των ανοιγμάτων που έχεις) οι οποίες θα αυξήσουν και την δυσκαμσία του κτιρίου ως σύνολο.Εγω θα συνιστούσα μεταλλικές τις οποίες θα πακτώνεις στην τοιχοποιία.Προτιμότερο να τις εισχωρείς μέσα στην τοιχοποιία τουλάχιστο οσό το μισό πάχος της πέτρινης τοιχοποιίας.Επίσης καλό θα ήταν να ηλεκτροσυγκολήσης εγκάρσιες λάμες στα άκρα των δοκίδων για επικράτηση της στροφής στα άκρα.Τώρα,οσο αφορά την σύνδεση με την τοιχοποιία εγω προσωπικά έχω χωλιάσει τις μεταλλικές δοκίδες χρησιμοποιοντας τσιμεντοκονία με υψηλή περιεκτηκότητα τσιμέντου σε συνδυασμό με σκύρα μεγάλου συγκριτικά μεγέθους . Φυσικά οποσδίποτε αυτά που γράφει ο συνάδελφος P.Petros ειναί κατά γράμμα πολύ σημαντικά και να τα λάβεις σοβαρά υπόψιν. Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα μπορούσε ρε παιδιά καποίος να μου εξηγήσει μια απλοποιήμενη μέθοδο υπολογισμού εξόλκευσης αγκυρίων απο στοιχείο οπλισμένου σκυροδέματος? Βασικά έχω να πακτώσω μεταλλικό δοκάρι επι υποστυλώματος μπέτον στην μια πλευρά καθώς στην άλλη δοκός μπετόν με σκοπό την υποστήριξη σελομένου φατνώματος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.