Μετάβαση στο περιεχόμενο

Alessio

Core Members
  • Περιεχόμενα

    571
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Alessio

  1. 22 hours ago, kfil said:

    Θα ήταν χρήσιμο η έκθεση να έβγαινε στον αέρα από το ΤΕΕ.

    Περισσότερο από χρήσιμο συνάδελφε. Δημιουργήθηκε ένα τεράστιο θέμα, με αναφορές σε έλλειψη συντήρησης, έλλειψη σχετικου εγχειριδίου κ οδηγιών, διαβρωσεις κτλ κ ξαφνικά ... ουδεις κινδυνος υφίσταται αν βγει η επικάλυψη. Υποτίθεται της ανάδειξης του θέματος προηγήθηκαν μελέτες εξαιρετικών γραφείων κ καθηγητών, κ κανείς δεν μπόρεσε να δει το εξαιρετικα απλο shortcut για την ευτυχία, τη σχεδόν προφανη λύση όλων των προβλημάτων. 

    Απλα μοιάζει πολύ εύκολο όλο αυτό και δεν κρύβω ότι το να βγαίνουν οι ανακοινώσεις με τη συγκεκριμενη επιλογη λεξεων σαν να πρόκειται να εκφωνηθουν από πρωιναδικο (με κάθε σεβασμό στο κοινό τους), με κανει ακόμα πιο δυσπιστο.

  2. @dimitris GM ευχαριστώ για την πληροφορία θα το ψάξω.
    @Didonis καλή συνέχεια και σε εσένα. Επίτρεψε μου να σου πω ότι παρότι μπήκες στον κόπο να γράψεις κάτι (καίτοι δεν υποχρεούσαι) και μάλιστα δις, αμφότερα τα μηνύματα εστίασαν σε μια (εύλογη πιθανώς) κριτική για τη σαφήνεια των μηνυμάτων μου και καθόλου στο ζητούμενο. Δικαίωμα σου φυσικά, καλή συνέχεια και πάλι. 

  3. 19 minutes ago, Didonis said:

    Όχι δεν οφείλει.... μπορεί να έχει και δικά της χιλιοστά (εφ όσον φυσικά δεν είναι σε τμήμα της πυλωτής)

    Θα πρέπει όμως να φανεί σε σχέδια της Οικοδομικής Άδειας η θέση της (κάτοψη στάθμης, ΔΔ κλπ) .... και να έχει συνταχθεί και η συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης της για θέση στάθμευσης 

     

    Το οικόπεδο είναι αδόμητο. Απλά θέλει να έχει πρόσβαση για να παρκάρει το όχημα του.

  4. @JohhnyHoliday Είναι λίγο ακριβοθώρητοι εσχάτως οι συμβολαιογράφοι, δεν κατάφερα ακόμα να μιλήσω. 
    @ppanag Σε ευχαριστώ για την απάντηση, δεν το γνώριζα. Η θέση αυτή οφείλει να "συνδέεεται" με κάποια ιδιοκτησία (διαμέρισμα, γραφείο κτλ) για δικαιούται την σχετική αίτηση;

  5. Καλησπέρα,
    πελάτης τυγχάνει ιδιοκτήτης οικοπέδου στο κέντρο της πόλης. Θέλει να αιτηθεί υποβιβασμό στάθμης για να μπαίνει κ να παρκάρει όταν πηγαινει εκει. Ο οικειος Δήμος ζητά συμβολαιογραφική δέσμευση θέσης στάθμευσης για να το επιτρέψει? Εϊναι λογικό αυτο?

  6. Καλημέρα και παλι.

    Συγνώμη συνάδελφε αλλά θεωρείς ότι αν αλλάξει το μίνιμουμ ύψος αξίας ακινήτου για τη χορηγηση χρυσής βίζας, τα ακινητα των 250.000 θα μεινουν απούλητα? Σου θυμίζω ότι το πρόγραμμα "Σπίτι μου" επιδοτεί απόκτηση ακινητων αξίας έως 200.000 και την ίδια στιγμή χορηγούμε Χρυσή βίζα (προνομιο) με μίνιμουμ αξία 250.000. Μοιάζει συμβατό αυτό? Ο πρώην ΟΑΕΔ επιδοτεί έως 200.00 και η Χρυσή Βίζα από 250.000? Ο χαμηλοεισοδηματιας να έχει σπίτι με διαφορά αξίας 50.000 από τον επενδυτή που παίρνει βίζα?

    Τέλος το κόστος υλικών που ανέφερα και σχολίασες έχει να κάνει με την αξια που αναγκαστικά ανεβαίνει λόγω των υλικών. Άλλη η (ψοφια) αγορά του 2017 και άλλη η αγορά του 2023. Εφόσον είναι "Χρυσή" να έχει κ την ανάλογη τιμή με δεδομένες τις τρέχουσες οικονομικες συνθηκες! 

  7. Βασικά κάποιος πρέπει να (ξανα)εξηγήσει σε τι αποσκοπεί ο θεσμός αυτός? Γιατί πλέον δεν ειναι τα δημόσια έσοδα. Όπως είπαν οι συνάδελφοι, 250.000 είναι τα χρήματα που κοστίζει ένα μέσο οικογενειακο διαμέρισμα σε αυτές τις περιοχές. Επομένως, αυτά τα ακινητα θα πωληθούν κ μάλιστα εύκολα. Νομίζω ότι με την συντελεσθεισα άνοδο των υλικών κ την αυξημένη ζήτηση, ακόμη κ τα 500 άρια ακίνητα δεν πιστεύω ότι θα ξεμεινουν κ συνεπώς δε θα έπρεπε να συνιστούν τη βάση για να απολαύσει κάποιος αυτό το προνόμιο. Ίσως από μυριο θα είχε μια λογική...τώρα(δεν ξερω για πόσο ακομα) δεν έχουμε ανάγκη, μας έχουν ανάγκη. Ας απευθυνθούμε σε υψηλότερα βαλαντια!

  8. Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
    @dimitris GMουφ, κουράστηκα και μόνο που το διάβασα...σε ευχαριστώ!

    @Pavlos33 δυστυχώς ο συνάδελφος που έκανε την κατάτμηση  κ συνένωση το 2019, δεν ασχολήθηκε καθόλου με τις συνέπειες σε επίπεδο οικοδομησιμότητας, παρά με την αρτιότητα. Οι ιδιοκτήτες ως επαγγελματίες αγρότες θέλουν αρκετά μεγαλύτερο εμβαδό από τα 50τμ, οπότε αν είναι να προχωρήσει αυτή η ιστορία, θα πρέπει να πιούμε όλο το πικρό ποτήρι υποψιάζομαι. Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση σου.

  9. Ευχαριστώ.

    Πρακτικά τι σημαίνει αυτό?

    Θέλω σύμφωνη γνώμη από Δνση Γεωργίας και σύμφωνη γνώμη ΣΧΟΠ (?) και μετά απόφαση ποιας υπηρεσίας?

    Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δε μου έχει ξανατυχει. 

  10. Καλησπέρα στους συναδέλφους!
    Με απασχολεί η εξής περίπτωση:

    - Γήπεδο επιφάνειας 4.500 τμ με πρόσωπο (σε αναγνωρισμένη αγροτική οδό) 27μ δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2019 (το πλάτος δεν υπερβαίνει σε κανένα σημείο τα 30μ). Εκτός σχεδίου, εκτός ΓΠΣ. Καταρχήν άρτιο.

    - Επιθυμητή χρήση ανεγερθησόμενου κτιρίου: Αγροτική αποθήκη

    Με προβληματίζουν οι αποστάσεις από τα όρια. 
    Από τα προβλεπόμενα του άρθρου 1 πάμε καταρχήν σε 15μ.

    Στο άρθρο 6, παρ. 1 για αποθήκες γεωργικών προϊόντων, 

     

    Quote

     

    Κτίρια που προορίζονται για γεωργοκτηνοτροφικές γεωργοπτηνοτροφικές ή υδατοκαλλιεργητικές εγκαταστάσεις (ιχθυοκαλλιεργειών, οστρακοκαλλιεργειών και καλλιεργειών λοιπών υδρόβιων οργανισμών) καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης λιπασμάτων, φαρμάκων, ιχθυοτροφών, γεωργικών και αλιευτικών εφοδίων, γεωργικών και αλιευτικών προϊόντων, στέγαστρα σφαγής ζώων, δεξαμενές από οποιοδήποτε υλικό, ενδιαιτήματα και ιατρεία μικρών ζώων επιτρέπεται να κατασκευάζονται κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρ.1, με απόφαση της κατά τις κείμενες διατάξεις αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων μετά από γνώμη της αρμοδίας υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας και μετά από γνώμη του αρμόδιου Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος.

     Η παρέκκλιση αφορά εις:

    α) Την ανέγερση περισσότερων από ένα κτίρια, επί του γηπέδου.

    β) Το ποσοστό κάλυψης του γηπέδου που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30% της επιφανείας του.

    γ) Το ύψος των κτιρίων.

    δ) Τις αποστάσεις των κτιρίων από τα όρια του γηπέδου οι οποίες δεν μπορούν μειωθούν περισσότερο από το προβλεπόμενο ύψος των κτιρίων και οπωσδήποτε όχι λιγότερο από 5 μέτρα.

     

     

     

     

    Μπορώ να θεωρήσω ως ελάχιστη απόσταση τα 5μ?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
     

  11. Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους εύχομαι.
    Έχω "σκουριάσει" ελαφρώς περί τα 4495 και ΗΤΚ και έχω μια απορία σχετικά με το εξής, :
    Ετοιμάζω οικογενειακά χαρτιά για μια μεταβίβαση οικοπέδου εντός οικισμού. Το οικόπεδο με τα επί αυτού κτίσματα είχε γίνει αποδοχή κληρονομιάς από παππού το 2006 με τόπο όχι εξαρτημένο. Πριν 1 μήνα έκανα την τακτοποίηση των κτισμάτων. Για να πάμε για μεταβίβαση πλέον θέλω εξαρτημένο τόπο ή καλύπτομαι με το παλιό? Η διατύπωση στο αρ. 83, παρ. 5α δε μου είναι πολύ σαφής (περί συμβολαιογραφικής πράξης σύστασης ΟΙ/ΚΙ).
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  12. (Mεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση τους καλούς συναδέλφους.
    Μπορούν οι Η.Μ. να κάνουν ΗΤΚ?

  13. Καλησπέρα,
    δεν έχει τύχει ως σήμερα να ασχοληθώ με ΗΤΚ.
    Θα ήθελα μια γνώμη, κυρίως προς αποφυγή ενδεχόμενης κακοτοπιάς:
    Είχα κάνει ρύθμιση για ένα παντελώς αυθαίρετο κτίσμα με το Ν. 4178/13. Ο ιδιοκτήτης έχει αναθέσει σε συνάδελφο Η/Μ αίτηση για το Εξοικονομώ.

    Ο συνάδελφος μου ζήτησε όλα τα αρχεία της ρύθμισης και του τα έστειλα.

    Μετά μου έστειλε να του συμπληρώσω μια ΥΔ στην οποία ζητά να γράφω ότι ανέλαβα να διεκπεραιώσω την ΗΤΚ για το τάδε ακίνητο κτλ...κ τον ρωτάω γιατί χρειάζεται μια τέτοια ΥΔ από έμένα, μια ΥΔ που μάλιστα στην ουσία της είναι κ ψευδής. Μου λεει ότι είναι τυπική και επειδή είναι αυτός ΗΜ πρέπει να φαίνεται και κάποιος ΠΜ μέσα και άμα θέλω μπορώ να τροποποιήσω την ΥΔ...

    Τί ισχύει? Δεν μπορεί να τα ανεβάσει ως διαχειριστής αυτός? Πού χρειάζομαι εγώ?

     

  14. Καλημέρα,
    τα πράγματα έχουν όπως τα λέει ο @Pavlos33. Εφόσον τα στέγαστρα είναι άλλης παλαιότητας από το κτίσμα, θα πάνε σε άλλο ΦΚ. Εφόσον δεν υπάρχει ΟΑ το σύστημα δε σε αφήνει να βάλεις κατ. 4. Και αν βάλεις κατ. 5 σε ενημερώνει πως από 30/09/2020 δεν έχεις τη δυνατότητα να δηλώσεις κατ. 5 παρά μόνο αν ανήκεις στις γνωστές εξαιρέσεις. Ανήκουν προφανώς στην κατηγορία των μεγάλων αυθαιρέτων τα στέγαστρα για τα οποία η ανοχή του προηγούμενου ΥΠΕΝ στέρεψε...
    @Pavlos33 δυστυχώς ούτε κληρονομιά ούτε σε περιοχή κηρυχθείσα σε ΕΑ.

    • Upvote 1
  15. Καλημέρα σε όλους,
    θα ήθελα μια βοήθεια  στο εξής:
    έχω μια περίπτωση αυθαίρετης λιθόκτιστης κατοικίας εντός οικισμού η οποία αποδεδειγμένα προϋφίσταται του 1975. Ωστόσο έχουν κατασκευστεί λαμαρινοσκεπή στέγαστρα τα οποία δεν υπήρχαν το 1986 (βάσει σχετικής ΑΦ) υπάρχουν όμως το 2003  (google earth pro) & 2007-2009 (ορθοφωτογραφίες κτηματολογίου). Τα στέγαστρα αν καταλαβαίνω καλά είναι κατ. 5 κ πλέον δεν είναι τακτοποιήσιμα, σωστά?

  16. Καλησπέρα συνάδελφοι,
    θα ήθελα μια βοήθεια στο εξής: εξεδόθη πέρυσι ΟΑ προσθήκης Β' ορόφου. Όλα κατασκευάστηκαν βάσει αυτής πλην της απόληξης του κλιμακοστασίου που έγινε 15 εκ πιο κοντή, επηρεάζοντας το συνολικό ύψος αντίστοιχα. Η μείωση είναι μικρότερη του 2%. Προχωρώ με ενημέρωση?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.