Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αλίκη--

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Αλίκη--'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Εγώ δεν έχω καταλάβει ακριβώς.. Τις βεβαιώσεις μηχανικού για συμβολαιογραφική πράξη (πχ αγοραπωλησία ακινήτου) μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε μέχρι τέλος του χρόνου. Μετά από Ιανουάριο του 2022 θα πρέπει για το ακίνητο που έγινε συμβόλαιο το 2021 με βεβαίωση μηχανικού, να γίνει η διαδικασία για την ηλ. ταυτότητα? Ή πάει το περάσαμε αυτό το στάδιο?? Σε περίπτωση που μεταβιβαστεί μελλοντικά ξανά σε άλλο ιδιοκτήτη θα πρέπει να γίνει προφανώς, αλλά μόνον τότε? Επίσης μαζί με τη βεβαίωση μηχανικού χρειάζεται και η υπ. δήλωση του ιδιοκτήτη περί ανάθεσης στο μηχανικό συν άλλη μία που αναφέρει τις πιθανές αυθαιρεσίες που έχει το ακίνητο αν έχει και την τιμή ζώνης της περιοχής. Σωστά??
  2. Μίλησα με την ΥΔΟΜ και μου είπαν οτι έχουν τη δήλωση μέχρι και Β' φάσης. Οπότε υποθέτω οτι πρέπει να γίνει Γ' φάση τώρα, αν ήταν εντός σχεδίου τότε και αν δεν έχει γίνει κάποια άλλη αυθαιρεσία μέχρι τώρα. Βέβαια είδα επίσης οτι η προθεσμία νομιμοποιήσεων των αυθαιρέτων της κατηγορίας 5 έληξε 30 Σεπτεμβρίου... Οπότε τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? 4495/17 μόνο?
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση.! Αν έχει εξαιρεθεί από κατεδάφιση με τις διατάξεις του Ν.1337/83 δε θεωρείται νόμιμο? Μήπως υπάρχει δηλαδή κάποια κατάθεση βεβαιώσεων-σχεδίων που δε γνωρίζω. Διάβασα οτι σύμφωνα με το αρθ. 23 παρ.1, του ΓΟΚ, ''Κτίριο ή τμήμα αυτού θεωρείται νομίμως υφιστάμενο: Αν έχει εξαιρεθεί από την κατεδάφιση σύμφωνα με τις διατάξεις του α.ν. 410/1968 ή αν έχει εξαιρεθεί από την κατεδάφιση με τις διατάξεις του ν. 1337/1983, όπως εκάστοτε ισχύει'' Κυρίως θέλω να δω τι υπάρχει σχετικά με τη ''νομιμοποίηση με το Ν720/77'' που αναγράφεται σε ένα σχέδιο κάτοψης-τομής. Ότι βρω στο αρχείο ίσως με βοηθήσει, δεν ξέρω.. Αλλά λέτε θα πρέπει να γίνει 4495, για να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, σωστά?
  4. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας, Έχω μια περίπτωση, (η 1η μου) ενός 2οροφου κτιρίου, που θέλω να βγάλω έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για θερμοπρόσοψη. Το κτίριο είναι παλιό, αυθαίρετο (χωρίς οικοδομική άδεια) σε περιοχή εντός σχεδίου(γράφει σε ένα τοπογραφικό), αλλά όπως μου είπε ο πελάτης, έχει νομιμοποιηθεί. Από οτι είδα, είναι νομιμοποιημένο με τον Ν.720/77. Αλλά έχει μόνο την τότε (1983) υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού και ένα σχέδιο κάτοψης, τομής που αναφέρει οτι το ισόγειο είναι νομιμοποιημένο με τον Ν.720/77. Εγώ τώρα πως θα κινηθώ? - Θα πάω στο αρχείο στην πολεοδομία να ζητήσω ότι έχει υποβληθεί (σχέδια, δήλωση) που να αποδεικνύει τη νομιμότητα του κτιρίου? - Το ότι αναφέρει πάνω στο σχέδιο οτι το ισόγειο είναι νομιμοποιημένο, σημαίνει οτι ο όροφος δεν είναι μάλλον... Οπότε εγώ για τη ΕΕΜΚ θα χρειαστώ νομιμοποίηση ΟΛΟΥ του κτιρίου λογικά... - Ο Ν. 720/77 αρκεί για την ΕΕΜΚ? ή πρέπει να γίνει υπαγωγή με Ν.4495/17? - Στην πολεοδομία θα μπορέσω να βγάλω άκρη έχοντας μόνο οδό και όνομα ιδιοκτήτη στη διάθεσή μου? Ευχαριστώ πολύ!!! Έλπιζω να είναι πιο απλά τα πράγματα από οτι τα φαντάζομαι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.