Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Rocknrolla

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Rocknrolla

  1. Με βοήθησες συνάδελφε, ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες.
  2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, ωστόσο την έχω υπόψιν την ερμηνευτική του ΠΔ 41/2018, και δεν διευκρινίζεται από ποια τιμή ισχύος και πάνω θεωρείται ότι έχουμε υψηλή εγκατεστημένη ισχύ.
  3. Υπάρχει κάποιο πρότυπο το οποίο καθορίζει ποια μηχανοστάσια είναι επικίνδυνοι χώροι και ποια όχι; Σε παθητική πυροπροστασία για κτίριο βιοτεχνίας Ζ1 που γίνεται σύμφωνα με ΠΔ 41/2018 και ΑΠ 136860/1673/Φ15, θα υπάρχει μηχανοστάσιο που θα φέρει μία αντλία νερού, και ένα συμπιεστή αέρα. Θα πρέπει να ανήκει σε επικίνδυνο χώρο κατηγορίας Α σύμφωνα με το ΠΔ 41/2018;
  4. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους μια ερώτηση που αφορά το νομοθετικό πλαίσιο της κατασκευής πισινών, για την έκδοση άδειας για νέα κατοικία με πισίνα, σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται ηλεκτρομηχανολογική μελέτη για την πισίνα; Όταν το μηχανοστάσιο είναι compact απαιτείται η/μ μελέτη; Αν όχι, υπάρχει περιορισμός στα τετραγωνικά μέτρα ή στον όγκο της πισίνας ώστε ένα compact μηχανοστάσιο να πληροί τις απαιτήσεις; Δεν βρήκα ξεκάθαρη απάντηση στον 4495/2017.
  5. Κάτι ακόμα, εφόσον το boiler θα είναι κοινόχρηστο, πως θα γίνει η τοποθέτηση των μετρητών και ο καταμερισμός των δαπανών;
  6. Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση συνάδελφε, θα προτιμούσα να μου προτείνεις κάποια βιβλιογραφία ώστε να κάνω τον υπολογισμό μόνος μου, ωστόσο θα δώσω και τα στοιχεία ώστε να έχω κάποιον μπούσουλα στη τάξη μεγέθους που πρέπει να βγάλω. Το μέγεθος του boiler είναι 500 lt, η θερμοκρασία του νερού στο boiler θα οριστεί στους 60oC η έξοδος του μεiωτή θα δίνει 3 bar, πίεση ανοίγματος βαλβίδας ασφαλείας 8 bar. Και πάλι ευχαριστώ. **Με βάση τα στοιχεία που μου ζήτησες, να υποθέσω ότι υπολογίζω τον όγκο του νερού στο boiler +τον όγκο του νερού στις σωληνώσεις μέχρι τους υδραυλικούς υποδοχείς επί τον συντελεστή διαστολής του νερού; αλλά η πίεση που πρέπει να ρυθμιστεί πως καθορίζεται;
  7. Καλησπέρα σας, Είμαι νέος μηχανικός και θα ήθελα να ρωτήσω τους εμπειρότερους συναδέλφους, Πως γίνεται η διαστασιολόγηση του δοχείου διαστολής του νερού χρήσης, που τοποθετείται πριν από την είσοδο του boiler; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  8. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους Θα ήθελα τη γνώμη σας, ποιος είναι ο καταλληλότερος πλαστικός σωλήνας για δίκτυο κεντρικής θέρμανσης με λέβητα (Θερμοκρασία νερού στην έξοδο του λέβητα 90 οC, Τελική πίεση εγκατάστασς Pe = 2.5 bar) Οι τύποι σωληνώσεων που έχω στο μυαλό μου είναι XPE, πολυστρωματικοί XPE και PPR. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.