Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tomkou

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Tomkou

  1. Αλλάζεις την κλίμακα της polyline (scale command). Έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα στο autocad που επιλέγεις κλειστή polyline μετά εισάγεις το εμβαδό που θες να γίνει η polyline και στο κάνει. Στείλε pm με το email σου να στο στείλω
  2. Εγώ σαν μπακάλης που είμαι σε ρωτώ: Σου δίνω ένα παλιό τοπογραφικό (έχει μόνο αποστάσεις και το εμβαδόν του) Το σκανάρεις Το ψηφιοποιείς Πως θα το φέρεις σε φυσικό μέγεθος στο περιβάλλον του autocad? Αν το φέρεις με την μεγαλύτερη πλευρά τότε δε θα συμπίπτουν οι υπόλοιπες πλευρές και το εμβαδό μαζί, σε σχέση με τα αναγραφόμενα. Αν το φέρεις με το εμβαδό τότε δε θα συμπίπτουν οι πλευρές (αυτό που πρότεινα) Έχεις κάτι καλύτερο να προτείνεις?
  3. Ψηφιοποίησε το και άλλαξε το εμβαδόν της polyline για να συμπίπτει με το εμβαδό που αναγράφει το τοπογραφικό.
  4. Γεια σας, Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: για να κάνω χρήση των υπηρεσιών μετεπεξεργασίας του Hepos, ο δέκτης πρέπει να είναι σε κατάσταση static ή rover? Έστω οτι θέλω να αποτυπώσω ένα γήπεδο.
  5. Φίλε giorgosv, Με την ίδια μέθοδο δεν μπορούμε κάνουμε αποτύπωση με RTK στο τοπικό σύστημα και στο γραφείο να μετατρέψουμε σε ΕΓΣΑ? Αλλά και το αντίστροφο: τα νέα σημεία που δημιουργούμε (στην ίδια εργασία) στο περιβάλλον CAD να τα μετατρέπουμε στο τοπικό και στη συνέχεια να κάνουμε χάραξη στο τοπικό σύστημα με RTK?
  6. Τελικά οι μεγάλες διαφορές στα υψόμετρα οφείλονταν στο λογισμικό διότι τα Χ,Υ τα μετασχημάτιζε λανθασμένα. Χρησιμοποίησα πιο αξιόπιστο λογισμικό και είδα τις μεταθέσεις στα σημεία (έλεος). Οι διαφορές στα υψόμετρα είναι σαφώς μικρότερες.
  7. Γεια σας, Πρόσφατα μετασχημάτισα κάποια τριγωνομετρικά στο σύστημα του Google Earth, και ενώ τα Χ, Υ μετασχηματίστηκαν σωστά, τα υψόμετρα εμφανίζονταν πολύ ψηλότερα από το έδαφος του προγράμματος. Έψαξα λοιπόν που αναφέρονται τα υψόμετρα του Google Earth και βρήκα αυτο: "All altitude and elevation measurements displayed in Google Earth are relative to Mean Sea Level (MSL)." Δηλαδή ορθομετρικά, όπως και τα τριγωνομετρικά. Τότε γιατί δεν εμφανίζονται κοντά στο έδαφος του προγράμματος? Ευχαριστώ πολύ.
  8. Γεια σας, Θα ήθελα να ρωτήσω αν χάραξη με χρήση GPS γίνεται μόνο με τη μέθοδο RTK. Μπορεί να γίνει χάραξη και με άλλους τρόπους(π.χ. με σχετικές συντεταγμένες); Σας ευχαριστώ.
  9. Δηλαδή με την μέθοδο RTK στέλνουμε μέσω μίας κεραίας (UHF) τα δεδομένα του BASE στον ROVER και γίνεται η επίλυση εκείνη τη στιγμή στο πεδίο. Αλλιώς θα χρησιμοποιήσουμε το post processing για επίλυση στο γραφείο. Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
  10. Γεια σας, Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους συντονιστές του φόρουμ γιατί δεν μπορούσα να αναρτήσω ερώτημα. Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η διαφορά του ημι-κινηματικού εντοπισμού θέσης (stop & go) και του RTK. Επίσης τα σημεία που μετρήθηκαν και φαίνονται στην οθόνη του collector έχουν προσωρινές συντεταγμένες ή διορθωμένες; Το post processing τι ακριβώς κάνει; Ευχαριστώ πολύ και συγχωρέστε με αν κάνω κάποιο λάθος.
  11. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω για την περίπτωση οικοπέδου το οποίο ανήκει σε μένα και ένα κομμάτι του (1,5 στρέμματα περίπου) θέλει να ενοικιαστεί από επιχειρηματία για χρήση parking. Πως μπορώ να υπολογίσω το ενοίκιο? Αν γνωρίζω την αγοραστική αξία του οικοπέδου μπορώ να την ανάγω σε ενοίκιο? Ευχαριστώ πολύ. Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, DOOM
  12. Δεν γνωρίζω για πόσα αυτοκίνητα, αλλά οι πληροφορίες σου είναι χρήσιμες. Ευχαριστώ πολύ!
  13. Γεια σας, μου έχει ζητηθεί από έναν ιδιώτη ένα τμήμα του γεωτεμαχίου μου (εκτός σχεδίου) να ενοικιαστεί για χρήση πάρκιγκ. Η επιχείρηση του ιδιώτη βρίσκεται απέναντι από το γεωτεμάχιο. Ποια είναι μια λογική τιμή για την ενοικίαση? Ευχαριστώ πολύ.
  14. Ευχαριστώ πολύ, μόνο που σκεφτόμουνα να αφήσω απείραχτη την ορθοφωτογραφία.
  15. Γεια σας, Το πρόβλημα έχει ως εξής: Έχω μια ορθοφωτογραφία (true ortho) της Πάρου και θέλω να περάσω σε αυτήν κάποια σημεία που έχω επισημάνει στο google earth. Μπορείτε να με βοηθήσετε στην μεθοδολογία.
  16. Τα 100 είναι αυθαίτερα, το κτίσμα δεν είναι αυθαίρετο (λόγο άδειας). τόσα έλεγε η άδεια άλλα έχτισε. ναι εντάξει το κτίσμα τελικά είναι αυθαίρετο
  17. Στην περίπτωση που είναι απλή κάθετη ιδιοκτησία και αυτός ο γκάνγκστερ έχει χτίσει παραπάνω, τότε τι μπορούμε να κάνουμε?
  18. Όχι παιδία το κτίσμα δεν είναι αυθαίρετο. Δηλαδή τα 100 τετραγωνικά (περίπου) που έχει χτίσει παραπάνω δεν επηρεάζουν καθόλου τους δίπλα? Όταν γίνεται σύσταση κάθετης, τότε τα τελικά οικόπεδα είναι αυτοτελή. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να επηρεάσει το ένα το άλλο? Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
  19. - Tο οικόπεδο 1-2-3-4-1 χωρίστηκε σε 4 ίσου εμβαδού οικόπεδα (a, b, c, d) με σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας - τα οικόπεδα a, b, c δεν έχουν οικοδομηθεί - το οικόπεδο d έχει οικοδομηθεί αν ο ιδιοκτήτης του d έχει οικοδομήσει περισσότερα τετραγωνικά από όσα δικαιούται (π.χ. αντί για 150 τμ εχει οικοδομήσει 250 τμ συνολικά), τότε αυτό επηρεάζει το οικόπεδο c? Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ,GRTOPO
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.