Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΝΙΚΟΛΑΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΝΙΚΟΛΑΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. παληκάρια μηπως μπορεί κανένας να μου εξηγήσει πως μπαινει ο σεισμός στο robot profesional 2011 γιατί εγω δυο μηνες το παλευω και αποτέλεσμα δεν βγάζω. λυνει ιδιομορφές μια χαρά αλλά για σεισμική ανάλυση παπαλα Παρατηρηση: και μαζες βαζω και τα μελη και κόμβους κλπ αλλά τπτ Η παρούσα είναι η τελευταία προειδοποίηση συμπλήρωσης της ειδικότητάς σου στο προφίλ σου. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης της έως αύριο, θα τοποθετηθείς οριστικά στην ομάδα των "Ιδιωτών" με περιορισμένα δικαιώματα πρόσβασης στο Φόρουμ και ειδικά στα τεχνικά θέματα. ilias
  2. Θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης σε υφιστάμενο κτήριο και να το κάνω χημική βιομηχανία. Ποιο είναι το ελάχιστο ύψος ορόφου, που πρέπει να έχω στο τμήμα παραγωγής; Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχήςτου forum. Ευχαριστώ, gvarth. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, gvarth. Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων και το κείμενο του μηνύματος, πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, gvarth.
  3. οχι απλά είναι μελέτη για λογαριασμό άλλου συναδέλφου
  4. Εχω να κάνω προσθήκη (επέκταση) σε ένα παλιό πέτρινο περίπου 100 χρόνων. Το νέο κτήριο θα είναι διώροφο όπως και το παλιό και θα επικοινωνούν. Η θεμελιώση θα είναι στην ίδια στάθμη. Δεν υπάρχουν υπόγεια. Η σκέψη είναι να υποθεμελιώσω το πέτρινο στο κοινό τοίχο για μην έχω καθήζιση του φέρων τοίχου. Η θεμελιώση στην καινούργια είναι κοιτώστρωση. Ρωτάω αν είμαι υπεβολικός ή όχι.
  5. Μην ξεχάσω φυσικά και τον άνεμο που οι περισσότεροι μελετητές θα τον βάλουν μόνο προς τα πάνω. Τι εννοείς Αρης για την φορά του ανέμου. Ανεξέρτητα απο το πρόσημο + η - που βγαίνει μετά την προσθεση πιέσεων κα υποπιέσεων θα πρέπει να το πάρουμε υποχρεωτικά και με τα δύο πρόσημα? Γιατί δίνω και τις δύο φορές του ανέμου + και - στους συνδυασμούς αλλά από οσο ξέω δεν προκείπτει απο τους EC ότι κάτι τέτοιο είναι υποχρεωτικο
  6. Ρε παιδιά μαζί σας είμαι. Αυτά λέω και εγώ. Το θέμα είναι ότι με πρήζουν και πάνε και δίνουν τις μελέτες αλλού. Το πρόβλημα έιναι οτι οι άλλοι συνάδελφοι κάθονται και κάνουν με αυτόν τον τρόπο τις μελέτες δηλαδή λες και ψωνίζουν κρέας. Την έχω πατήσει πολλές φορές να χάνω δουλειά και είπα να πάρω μια γνώμη ακόμα γιατί κάθομαι σκίζομαι και προκοπή δεν βλέπω και βγαίνω άσχετος απο πάνω. Αρη αυτό έχω αποφασίσει και εγω να κάνω την δουλειά μου με καθαρή συνείδηση και γι' αυτό πέρνω γνώμες. Απλά τα τελευταία 4 χρόνια που ασχολούμαι με τα μεταλλικά και κάθομαι και διαβάζω απο κανονισμούς και βιβλιογαφία ξένη και ελληνική και ενώ τα τεκμηριώνω αυτά που λέω με βάση όσα ξέρω βέβαια η αντιμετώπιση είναι άσχημη και απο το αφεντικό είναι συνάδελφός. Για να είμαι ειλικρηνής παρηγοριά βρίσκω στο φόρουμ πέρα απο τις πολυτιμές συμβουλές σας.
  7. Η επιλογή διαστάσεων δεν έγινε από εμένα. Δηλαδή τα 7.20μ είναι επιλογή του ιδιοκτήτη ο οποίος παρεπιπτώντος είναι κατασκευαστής μεταλλικών κατασκευών. Άρα όσο οφορά τις διαστάσεις του φέροντος οργανισμού σίγουρα πάμε με αυτά. Τώρα εδώ γίνεται μεγάλος καυγάς ότι τα μεταλλικά μου τα σχεδιάζω βαριά. Βεβαίος το έχω συζητήσει και με συναδέλφους αρκετους (εννοώ μελετητές) και κατάλαβα ότι οι θεωρήσεις που παίρνω είναι σωστές. Για το χιόνι εδω στην Πάτρα δεν νομίζω ότι θα υπάχει πρόβλημα. Το κύριο που αντιμετοπίζω είναι ότι στο κτήριο θα λειτουργούν γερανογέφυρες. Το οποίο σημαίνει ότι οι παραμορφώσεις ελέγχονται με ακόμα πιο αυστηρά κρητήρια. Στον κορφιά βάζω ενισχυση αλλά αυτό δεν αλλάζει όσο αφορά το βέλος κάμψης.
  8. Στις 4:00 το πρωί και ξημερώνει 13 Αυγούστου παρ' ολα αυτά έχω το εξής που με απασχολεί. Έχω ένα βιομηχανικό με ύψος 11.5μ και ύψος κορφιά 12.6μ. Το άνοιγμα του πλαισίου είναι 23,5μ και τα πλαίσια τοποθετούνται ανά 7.20μ. Μου υποδήξανε οι "μεγάλοι" να βάλω ζευκτό IPE 360 κάτι το οποίο ούτα κατά διάνεια δε αντέχει. Σε διατομή IPE 400 έχω το έλεγχο αντοχής αλλά η βύθιση του κορφιά για συνδυασμό 1.00G + 1,50W (ίδιο βάρος και άνεμος) είναι περίπου 0.16μ. Εγω κάνω λάθος η καλά κάθομαι και παίζω φάπες μαζί τους? Τα φορτία είναι 0.20KN/m^2 για επικάλυψη και ο άνεμος 0.60ΚΝ/m^2 με φορά ίδια με αυτή της βαρύτητας.
  9. καλά τόσο νέος δεν είμαι. Αλλά τουτοι μηλίσανε ασχημα για μεγάλο και σε ηλικία και σε έργα στατικό και για αυτό δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ μεγάλα εργα. Τέλος πάντον ευτηχως που μου είπες για την dlubal γιατί κάποου το έχω........
  10. Παραδοχές αστείο πράγμα για τους πολλούς. Η πείρα και η μπήρα μιλάνε. Οπως καταλάβατε τα έχω πάρει λίγο
  11. άντε ρε παιδιά να είστε καλά γιατί έχω μπλέξει με μεγάλους μαστόρους εδω!!!!!!!! και συναδέλφους επίσης που επιμένουν ότι θέλουν να το κάνουν. Τώρα βέβαια όσο αφορά την επίδραση της επικάλυψης δεν γνωρίζω κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να την ελέγξει μιας και οι υπολογισμοί μα το χέρι είναι πολύπλοκοι και ως συνήθως την μελέτη την θέλανε εχτές και την ζητήσανε σήμερα.
  12. Ρε παιδιά υπάρχει περίπτωση μια διατομή Ζ210-2.5 με άνοιγμα 7.75μ η οποία χρησιμοποιείται ως τεγίδα με επικάλυψη και συνθήκες στηρίξεως άρθρωση - άρθρωση να επαρκεί για αναρόφηση ανέμου που υπολογίζεται σε 1,50ΚΝ/m να επαρκεί. Γιατι εγώ σε ελέγχους που κάνω απέχω από την φέρουσα ικανότητα 3.2 φορές.
  13. δηλαδή για να αλλάξω μια στέγη πρέπει να πληρώσω εργαστήριο???
  14. Επειδή μου ζητήσαν έλεχγο στατικής επάρκειας για ισόγειο κτήριο (προ του 50) το οποίο είναι φτιαγμένο απο χωματόπληθα πως γίνεται να ρω τα χαρακτηριστικά της. Δουλευω με το πρόγραμμα Fedra Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.