Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ICSD

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ICSD's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αχααα αμα είναι να μου αναγνωρίσει τα χρόνια το ΤΣΜΕΔΕ σαν να ήμουν γραμμένος σε αυτό οταν γυρίσω τότε γιατί να ασχοληθώ να γραφτώ από τώρα. Το μόνο δηλαδή που πρέπει να με απασχολεί είναι αμα το pension scheme της εταιρίας θα μου δώσει πίσω αυτά που έδωσα όταν φύγω σωστά? Υπάρχει περίπτωση το ΤΣΜΕΔΕ να μην αναγνωρίσει τα χρόνια? Δεν νομίζω έτσι?
  2. Χμμ δηλαδή άμα γραφτω στο ΤΣΜΕΔΕ και δουλεύω αγγλία μπορεί να να μην μου αναγνωρίζουν τα χρόνια. Αμα δεν γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ πριν γυρίσω από Αγγλία θα μου τα αναγνωρίσουν αλλα η σύνταξη θα πιάνει πάτο...
  3. Οπότε tectonator προτίνεις να γραφτώ στο pension scheme με το 4% να μην γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ και όταν με το καλό γυρίσω Ελλάδα βλέπω ή κάτι αλλο?. Η να μην γραφτώ στο pension scheme να γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ και στο τέλος να παίρνω δύο συντάξεις (αμα ζω). Η να μην γραφτώ ουτε στο pension scheme ουτε στο ΤΣΜΕΔΕ Επισης πόσο είναι το ΤΣΜΕΔΕ για νεο μηχανικό χωρίς ιατροφαρμακευτική?
  4. Και γιατί το έχουν αυτό το retirement plan δηλαδή? Αφου ήδη πληρώνεις καποιο ποσοστό για national insurance?
  5. Βασικά δεν νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό να πληρώνω για σύνταξη στην Αγγλία. Είναι? Το συμβόλαιο λεει: On commencing employment with .... you will be automatically admitted as a member of the ... Retirement Plan and will contribute 4% of your gross basic salary to the Plan by salary deduction. A booklet will be posted to you which describes the provisions of the .... Retirement Plan along with a Membership Form. Membership of the plan is not compulsory and you may opt out if you wish, by completing and returning the enclosed opt out form on or before the first day of your employment with ..... Please read and complete the pensions forms if you want to change the amount you contribute or where it is invested and return in the envelope we’ll provide.
  6. Ενα λεπτο -taxes θα πληρώνω αγγλία -ασφάλεια υγείας θα πληρώνω Αγγλία -για σύνταξη θα πληρώνω Ελλάδα Υπάρχει κάτι που ξεχνάω ότι θα πληρώνω και θα το πληρώνω δύο φορές?
  7. Αφού - Δεν χρειάζεται να πληρώνω ιατροφαρμακευτική στο ΤΣΜΕΔΕ γιατί θα πληρώνω ιατροφαρμακευτική στην Αγγλία - Δεν είναι υποχρεωτικό να γραφτώ σε κάποιο pension scheme στην Αγγλία Γράφομαι στο ΤΣΜΕΔΕ, πληρώνω μόνο για την σύνταξη και έτσι στο τέλος όταν γυρίσω πίσω θα ξέρω τι μου γίνεται και δεν θα ψάχνομαι με το αν μου αναγνωρίζουν τα συντάξημα, πόση σύνταξη θα πάρω από εδώ και από εκει, πόσο μειωμένη θα είναι....
  8. "Αν πληρώνεις ΚΑΙ στο ΤΣΜΕΔΕ θα πάρεις πλήρη σύνταξη και από το ΤΣΜΕΔΕ. Διαφορετικά θα λάβεις μειωμένη σύνταξη." Αν συνδιαστούν οι δύο μειωμένες απο το ΤΣΜΕΔΕ και από την Αγγλία συνολικά τα λεφτά θα είναι λιγότερα ή περισσότερα από το αν είσαι γραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ όλα τα χρόνια.
  9. Χωρίς να είμαι σίγουρος αν σταματήσεις αγγλία και ζητήσεις αμέσω τα λεφτά σου δίνουν το 40% από αυτά που έδωσες νομίζω. Αν περιμένεις μέχρι τα 65 τότε παίρνεις κανονίκα ανάλογα με τα χρόνια που δούλεψες. Τα χρόνια που δούλεψες εκεί φαντάζομαι αναγνωρίζονται εδώ απο το ΤΣΜΕΔΕ. Οπότε στα 65 σου δίνουν ένα ποσό σύνταξης απο αγγλία και ενα ποσό σύνταξης από ελλάδα αναλογα με τα χρόνια που δούλεψες εδώ και εκεί σωστα?
  10. Το pension scheme της εταιρίας λέει 4% του μισθού κράτηση. Το θέμα είναι εγώ αν σταματήσω και γυρίσω ελλάδα και γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ τελικά θα παίρνω μεγαλύτερη ή μικρότερη σύνταξη στο τέλος απο το αν ήμουν γραμμένος απο την αρχή στο ΤΣΜΕΔΕ χωρίς να γραφτώ σε κάποιο pension scheme ταυτόχρονα. Τι είναι προτιμότερο δηλαδή, γράφομαι στο pension scheme και μετά όταν γυρίσω ελλάδα γράφομαι τσμεδε ή γράφομαι τσμεδε απο την αρχή και τελείωσε. Πότε έχω μεγύτερο όφελος
  11. Χάρη ευχαριστώ πολύ και όλους, αν γνωρίζει κανείς τι είναι καλύτερο από τα παρακάτω: 1) να μπεις σε pension scheme στην Αγγλία και όταν γυρίσεις για εργασία Ελλάδα για τα υπόλοιπα χρόνια μέχρι την σύνταξη να γίνει "συμψηφισμός" των συντάξιμων ετών ή 2) ΤΣΜΕΔΕ από την αρχή χωρίς εγγραφή σε κάποιο pension scheme στην Αγγλία.
  12. Το γνωρίζω οτί μπορώ να μην ασφαλιστώ στο ΤΣΜΕΔΕ. Το θέμα είναι τι με συμφέρει πιο πολυ δεδομένου ότι κάποια στιγμή θα γυρίσω Ελλάδα. Νομίζω ότι άμα δεν γραφτώ τώρα στο ΤΣΜΕΔΕ και γυρίσω μετά από 5 χρόνια ας πούμε θα γίνεται κάποιος συμψηφισμός για την σύνταξη. Το θέμα είναι συμφέρει πιο πολύ να είσαι γραμμένος από την αρχή στο ΤΣΜΕΔΕ ή πάλι με τον συμψηφισμό δεν χάνεις τπτ ή είναι καλύτερα με τον συψηφισμό. Όταν λεω καλύτερα εννοώ και απο μεριά λιγότερα χρήματα να χάνω κάθε μήνα για σύνταξη και περίθαλψη και μεγαλύτερη σύνταξη.
  13. Αρα λοιπόν από την μία δεν μπορώ να αποφύγω το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και από την άλλη είναι καλό να γραφτώ και στο ΤΣΜΕΔΕ σωστα αν και θα πληρώνω δύο φορές ιατροφαρμακευτική έτσι. Σωστα?
  14. Καλημέρα σας, τον Σεπτέμβριο τελειώνω το μεταπτυχιακό μου στην Αγγλία και ξεκινάω δουλεία εκεί. Μέχρι στιγμής δεν έχω γραφτεί σε κάποιον ασφαλιστικό φορέα και θα ήθελα την γνώμη σας για το ποια θα ήταν η πιο σωστή κίνηση. Να μπω σε κάποιο pension scheme της εταιρίας που θα εργάζομαι στην Αγγλία? Να ασφαλιστώ στο ΤΣΜΕΔΕ? Τι γίνεται όσον αφορά την ασφάλεια υγείας? Θα είμαι υποχρεωτικά ασφαλισμένος εκεί? Ποια επιλογή είναι καλύτερη? Υ.Γ. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψω Ελλάδα. Οπότε ποια είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να μην έχω χασούρα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.