Μετάβαση στο περιεχόμενο

GPSmaniac

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Contact Methods

  • Website
    http://www.gate3.gr/indexx.php

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    kardistan
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

GPSmaniac's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλημέρα και καλό χειμώνα! Έχω δυο προβληματισμούς σχετικά με το πρόγραμμα: 1) Διάβασα σε ένα προηγούμενο post ότι τα τιμολόγια που γίνονται αποδεκτά για τον πρώτο έλεγχο "εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 3 Προεδρικού Διατάγματος 186/92 ΚΒΣ" μετά την έγκριση υπαγωγής στο πρόγραμμα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό το "μετά την έγκριση υπαγωγής στο πρόγραμμα"??? Υ.Σ. Έκανα την ηλεκτρονική αίτηση στις 31/08 και τώρα βρίσκεται στην φάση προέγκρισης ΟΜΩΣ το γραφείο που άνοιξα λειτουργεί ήδη εδώ και ένα εξάμηνο περίπου, ως εκ τούτου έχω κόψει αρκετά τιμολόγια τους μήνες Απρίλιο, Μαιο κτλ. Έπρεπε να τα έχω κόψει μετά την έγκριση ή δεν θα έχω πρόβλημα? 2) Μια διευκρίνηση σχετικά με το ύψος των εσόδων-εξόδων. Στην 2η και 3η επίσκεψη του ΟΑΕΔ θα ζητηθούν έγγραφα (έσοδα-έξοδα) ύψους ίσο με το 40% της κάθε δόσης. Διευκρινίζεται κάπου αν υπάρχει πρόβλημα αν εγώ παρουσιάσω όλο το προαναφερθέν ποσό ως έσοδα και καθόλου έξοδα? Τέλος, στον πρώτο προγραμματισμένο έλεγχο ισχύει ότι πρέπει να παρουσιάσω ΜΟΝΟ τιμολόγια για αγορά εξοπλισμού ή στο ποσό των 6000 περιλαμβάνονται και τα έσοδα?
  2. ΠΡΟΣ συνάδελφο tsitsikos για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καταμερίζεται σε κάθε περιφέρεια με διαφορετικά χρονικά όρια. π.χ. Στη Θεσσαλία που είμαι εγώ το πρόγραμμα του 2007 ίσχυε μέχρι 31/12/2007, σε μερικές περιφέρειες όμως είχε ισχύ και μέσα στο 2008. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις μπορούσες να ενταχθείς μέχρι και τον Οκτώμβρη του 2008. Απλώς δεν ήθελα να γράψω πολλές λεπτομέρειες για να μην κουράσω. Υ.Σ. Σας ευχαριστώ όλους για την παρότρυνση και τα καλά σας λόγια. Νομίζω ήταν μια αυτονόητη κίνηση που έπρεπε να γίνει. Ετυχε να την κάνω εγώ για όλους μας!
  3. Κύριε Πρόεδρε, Η επιστολή αυτή αφορά το πρόγραμμα - επιδότηση του Ο.Α.Ε.Δ. Νέων Επιστημόνων 2009 και δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο σχετικά με τους όρους του. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στον αποκλεισμό μερίδας συναδέλφων, οι οποίοι έκαναν έναρξη ασκήσεως επαγγέλματος από 01/01/2008 έως 31/12/2008. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αλλά και με επικοινωνία που είχαμε με την κεντρική υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ. στο νέο πρόγραμμα δεν εντάσσονται οι παραπάνω συνάδελφοι. Θεωρούμε ότι αυτό είναι άδικο και αντιδεοντολογικό, δεδομένου ότι πολλοί από εμάς στηριζόμασταν βάσιμα (αυτό γιατί όλη την προηγούμενη περίοδο σε κάθε είδους επικοινωνία που είχαμε με τον Ο.Α.Ε.Δ. μας έλεγαν να περιμένουμε το νέο πρόγραμμα) σε αυτό το βοήθημα για την ένταξη στο σύγχρονο δύσκολο επαγγελματικό στίβο. Δυτυχώς με τα ως τώρα στοιχεία φαίνεται να μας αποκλείουν. Επιπρόσθετα είνα παράξενο το γεγονός να υπάρχει πρόγραμμα νέων επιστημόνων 2006 (με δαπάνη 48.000.000e), πρόγραμμα νέων επιστημόνων 2007 (με δαπάνη 72.000.000e), πρόγραμμα νέων επιστημόνων 2009 (με δαπάνη 90.000.000e) και να μην υπάρχει πρόγραμμα για το 2008!!! Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες, (π.χ. έγγραφη όχληση προς τον Ο.Α.Ε.Δ. ή το Υπουργείο Ανάπτυξης) για να αλλάξει αυτός ο άδικος όρος και το πρόγραμμα να έχει αναδρομική ισχύ και για εμάς, τους μηχανικούς που έκαναν έναρξη ασκήσεως το 2008. Υ.Σ. Αν το θεωρείτε σημαντικό μπορεί να γίνει σύντομα και συλλογή υπογραφών. Χαρακτηριστικό του αριθμού των θιγόμενων συναδέλφων είνατι το αντίστοιχο topic που άνοιξε στην ιστοσελίδα http://www.michanikos.gr Με τιμή, Αυτή η επιστολή έφυγε σήμερα με φαξ προς τα κεντρικά του Τ.Ε.Ε. 1) Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος άλλος συνάδελφος έχει προβεί σε αντίστοιχη ή παρόμοια ενέργεια (εκτός απ' τις διαμαρτυρίες στον Ο.Α.Ε.Δ. που απ' ότι φαίνεται δεν οδηγεί πουθενά). 2) Αν κάποιος συνάδελφος έχει σκεφτεί κάποια άλλη μορφή αντίδρασης. 3) Θέλω να σας ρωτήσω αν συμφωνείτε με το παραπάνω κείμενο που έστειλα και αν και εφόσον χρειαστεί αν είστε πρόθυμοι για συλλογή υπογραφών, όπως γράφω και στην υποσημείωση.
  4. Προς GRTOPO, geokastro και ΣΙΑ... Κι εγώ τοπογράφος είμαι (μάλλον το αρχικό τ με μικρό αν συγκριθώ μαζί σας τουλάχιστον όσων αφορά τις γνώσεις σας). Δεν έχω κάνει αρκετά τοπογραφικά ακόμη. Κάθε φορά όμως συμβουλεύομαι έναν πιο έμπειρο για να αποφύγω τυχόν λάθη. Όμως δε νομίζω κανείς από αυτούς να φτάνουν στο επίπεδο γνώσης που έχετε στα νομικά. Και ρωτώ: Έχετε προϊόντα που σας βοηθούν (βιβλία ή ηλεκτρονικές υπηρεσίες) σε αυτό? Συγνώμη εκ των προτέρων για το άκαιρο της ερώτησης στο παρόν topic, απλά δοθείσης της ευκαιρίας...
  5. Λοιπόν ακούστε πως έχουν τα πράγματα: Τη Δευτέρα επιστρέφει ο υπάλληλος του Τ.Ε.Ε. που ασχολείτε με αυτά τα θέματα. Αυτός μπορεί να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες επι του θέματος. Μπορούμε πάντως απ' ότι κατάλαβα να συντάξουμε μια επιστολή υπ' όψιν του προέδρου, κι αφού ελέγξουν το αίτημά μας, μπορεί μετά να προβούν στις ενέργειες που απαιτούνται και θέλουμε. Έχει ξαναγίνει, ελπίζω να κάνουν και για εμάς το ίδιο για το δίκαιο αίτημά μας!
  6. Νομίζω ότι μια επίσημη όχληση, με έγγραφο εννοείτε από το Τ.Ε.Ε. θα ήταν σημαντική, ακόμα κι αν η απόφαση είναι οριστική. Τι συμβουλευτικό ρόλο τότε παίζει το Τ.Ε.Ε? Για να προλαμβάνει και διορθώνει το κράτος. Άλλωστε αν δείτε και το κονδύλι του 2009 σε σχέση με το κονδύλι του 2007, θα διπιστώσετε ότι του ΄09 είναι μεγαλύτερο! Δεν μπορώ να καταλάβω επομένως γιατί παίρνουν τέτοιες αποφάσεις!!! Έτσι θα μειώσουν τις επιπτώσεις απ' τη χρηματοπιστωτική κρίση? Με μείωση των δημοσίων δαπανών και της επιχειρηματικότητας? Βγαίνεις από τα ρούχα σου ώρες ώρες με τα παιδαριώδη λάθη τους... Α! Κι ας μην είμαστε προκατειλημένοι. Για το Τ.Ε.Ε. αναφέρομαι. Όσες φορές πάντως εγώ χρειάστηκα κάτι ήταν πολύ εξυπηρετικοί. Εξάλλου από 'μας συντηρείτε, από τις συνδρομές μας. Νομίζω η μοναδική λύση για 'μας είναι το Τ.Ε.Ε., ίδωμεν!!! Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
  7. Από 'δω μέσα συνάδελφε είναι λιγάκι δύσκολο νομίζω. Εγώ πάντως ήδη έχω βρει το τηλ του Τ.Ε.Ε. στα κεντρικά, στην Καραγιώργη Σερβίας, όπως επίσης και το τηλ του περιφερειακού τμήματος στο οποίο ανήκω. Αύριο κιόλας πρωί πρωί θα ξεκινήσω με το δεύτερο να δούμε τι θα μου πούνε, εκτός κι αν προτείνει κάποιος εδώ μέσα κάτι καλύτερο...
  8. Διαμαρτυρία? Σύμφωνοι! Όχι όμως με τηλέφωνα και mail. Συλλογικά και μόνο. Και όταν εννοώ συλλογικά εννοώ κυρίως μέσω Τ.Ε.Ε. Εγώ ήδη πήρα τηλ έναν γνωστό μου στο σύλλογο που ανήκω. Δυστυχώς δεν είχα κάποιον στο Τ.Ε.Ε. Πάντως ότι είναι να γίνει πρέπει να το κάνουμε σύντομα. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να τρέχει σε λίγες μέρες...
  9. Δεν μου άρεσε το: "Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής τους είναι να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ) υποχρεωτικά μετά τις 2 Ιανουαρίου 2009". Αν και πιστεύω ότι το πρόγραμμα θα έχει αναδρομική ισχύ, όπως και τα προηγούμενα. Αν κάποιος το γνωρίζει αυτό ας ενημερώσει. Στον ΟΑΕΔ πάντως δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη. Πάντως θα είναι άδικο να μην συμπεριελθούν συνάδελφοι που έχουν κάνει έναρξη το πρώτο ή το δεύτερο εξάμηνο του 2008. Σε μερικές περιοχές το πρόγραμμα είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο!
  10. Μου δίνεις το έναυσμα για μια μεγάλη συζήτηση που δεν πρέπει να γίνει εδώ μέσα γιατί δεν έχει καμία σχέση με το θέμα των επιδοτήσεων. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ενώ είμαστε νέοι μηχανικοί όπως οι πιο πολλοί εδώ μέσα, να συμπεριφερόμαστε ως πρωτοετείς στο Πολυτεχνείο ή ακόμα χειρότερα σαν λυκειόπαιδα έτσι όπως τα έχει καταντήσει το σημερινό σύστημα της Παιδείας. Αναφέρομαι βέβαια στο γεγονός ότι δεν έχουμε κρίση και πολλές φορές δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε στοιχειώδη πληροφορία! Θέλουμε όλοι την μασημένη, έτοιμη τροφή, γιατί δεν μπορούμε να κρίνουμε και να επεξεργαστούμε μια πρόταση! Συγνώμη στα παιδιά που τους την είπα με τις τοποθετήσεις μου, αλλά ρε Χάρη διάβασε τα προηγούμενα post και αν ξέρεις το θέμα θα καταλάβεις ότι όλοι σχεδόν είναι... εκτός θέματος!!
  11. Παρατηρώ σε πολλές ενότητες του forum, όπως και εδώ να γράφονται ανακρίβιες. Αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνεται ευρέως διαδεδομένο και εγώ προσωπικά απέχω και μπαίνω μια φορά στο τόσο. Ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και εσείς αναφέρεστε σε άλλα προγράμματα και γράφεται ότι να ΄ναι! Ρε παιδιά, όποιος δεν γνωρίζει ας μη γράφει ή ας γράφει λέγοντας ότι το κάνει με κάθε επιφύλαξη!! Δύο πραγματάκια μόνο να πω γιατί δε μου αρέσει η παραπληροφόρη. Πρώτον, το πρόγραμμα στο οποίο εντάσσονται οι μηχανικοί λέγεται ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ και όχι το γενικό των ΝΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ. Δεύτερον, το πρόγραμμα νέων επιστημόνων δεν απαιτεί κάρτα ανεργίας. Ένα download απ' τη σελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. είναι, έλεος!!
  12. ¨Προκηρύχθηκαν νέα προγράμματα για την προώθηση των ανέργων στην απασχόληση, για δημιουργία ευκαιριών σε νέους που εγκαταλείπουν το σχολείο και για τη στήριξη νέων επιστημόνων ύψους 380 εκ ευρώ.¨ Αν και είναι λίγο νωρίς για να γνωρίζει κάποιος, καθώς ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Βουλή πριν μερικές ώρες τα νέα μέτρα... μήπως είναι αυτό που περιμέναμε όλοι τόσο καιρό??
  13. Οι συνάδελφοι admin's καλά κάνουν και ''επεμβαίνουν'' στα νέα θέματα που ανοίγονται από τον καθένα από εμάς, για να είναι πιο χρηστικό το forum κτλ. Στο συγκεκριμένο όμως εγώ ήθελα να μάθω ποιά είναι η κατώτατη αμοιβή για τοπογράφους μηχανικούς, σε περίπτωση που δουλεύουν σε κάποιο γραφείο. Υπάρχει χρηματική διαφοροποίηση αν πρόκειται για εργασίες πεδίου ή δουλειά γραφείου για πενθήμερο-οκτάωρο κτλ? Όταν άνοιξα το θέμα έβαλα ως τίτλο νομίζω με κεφαλαία ¨ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥΣ¨ και όχι κατώτατη αμοιβή για τοπογραφικό. Πάντως ευχαριστώ εκ των προτέρων τους συναδέλφους για την ανταπόκριση και ελπίζω να μην έκανα εγώ κάποιο λάθος που δεν κατάλαβα.
  14. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι το οποίο σίγουρα έχει απασχολήσει όλους τους νέους συναδέλφους, όσον αφορά την κατώτατη αμοιβή. Μπορεί κάποιος να απαντήσει ακριβώς ποιά είναι (περίπου 1200)? Επίσης, από αυτό το ποσό αφαιρούνται οι εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ, πόσο είναι ακριβώς? Με την εφορεία τί γίνεται? Επίσης κάτι τελευταίο, υπάρχει χρηματική διαφοροποίηση όσον αφορά την κατώτατη αμοιβή για εργασίες πεδίου και εργασία γραφείου?
  15. Συνάδελφοι καλησπέρα και από 'μένα. Νέος στο forum και γενικά νέος μηχανικός πραγματικά δεν περίμενα να βρώ κάτι τέτοιο στο internet και απ' ότι βλέπω η ''παρέα'' όλο και μεγαλώνει. Τεσπα, να κάνω κι εγώ μια ερώτηση αντιστρέφοντας όσα έχετε πει μέχρι τώρα. Υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει τη συνένωση εκτός σχεδίου γηπέδων (μη άρτιων) για να γίνει ένα τελικό γήπεδο άρτιο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.