Μετάβαση στο περιεχόμενο

andreasma

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by andreasma

  1. Καλησπέρα κι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η θερμομόνωση ήταν το πρώτο που σκέφτηκα, αλλά απερρίφθη συνοπτικά καθώς η εξωτερική τοίχοι της οικοδομής είναι με την τεχνοτροπία του χωριατικου πεταχτού σοβά, οπότε αν προχωρούσα, θα είχα πρόβλημα με τα της συνολικής αισθητικής. Σχετικά με τα ac, και με δεδομένο πως στο σπίτι θα ζει κι ένα μωρό, θα πρέπει να δουλεύουν συνέχεια, με κίνδυνο να μη μπορώ να ανοίξω ένα φούρνο ή ένα μπλέντερ για τα φαγητά του. Ξέχωρα από τη φόρτιση των καλωδίων που φαντάζομαι πως θα υφίστανται λόγω συνεχούς λειτουργίας. Η λύση με τα σώματα λαδιου λόγω, κατ' εμέ, καλύτερης αίσθησης ζέστης, πάλι θα μου δημιουργεί τα παραπάνω θέματα. Η αντλία θερμότητας δεν παίζει καν σα σενάριο λόγω αρχικού κόστους και, πείτε με τεχνοφοβικό, λόγω του ότι δεν το βλέπω σαν σύστημα συχνά σε σπίτια, οπότε φοβάμαι αν στην αγορά υπάρχει κι η εμπειρία να στηριχθεί ένας πελάτης αύριο, όπως επίσης θα χρειαστώ σίγουρα 3φ ρεύμα, ήτοι συν 1000 ευρώ περίπου νέοι πίνακες, καλώδια κλπ Προτιμώ δλδ να πληρώσω το 3φ και να κάνω υπομονή με 4 σώματα λαδιου που θα δουλεύουν όλη μέρα στα 1000 w ώσπου να έρθει το αέριο. Σχετικά, τέλος με τις μπουκάλες, πράγματι, φοβάμαι το συνεχές χαμαλικι. Τη Δευτέρα με το καλό θα μιλήσω με την τοπική πολεοδομία για να είμαι safe σε κάθε βήμα μου και θα σας πω, ελπίζω, που και πως καταλήξαμε!
  2. Ευχαριστώ τα μέγιστα για τις υπεραναλυτικές σας απαντήσεις. Όσο διαβάζω πράγματα, τόσο πείθομαι πως πρόκειται για μια πιο βατή λύση σε σχέση με το πετρέλαιο. Εξυπακούεται πως τέτοιες εργασίες απαιτούν τεκμηρίωση μηχανικού, δε γίνεται να το αναλάβει ένας υδραυλικός έτσι "χύμα" απλώς επειδή μπορεί ή το έχει ξανακάνει, όχι τουλάχιστον στο δικό μου σπίτι.
  3. Κύριοι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Πράγματι, υπάρχει πλάνο για να περάσει αέριο από την περιοχή, δεν είναι κάτι όμως που διαφαίνεται στην επόμενη 3ετεια. Σχετικά με τις φιάλες, είναι κάτι ομολογώ που δε γνώριζα και δε μου τέθηκε ως εναλλακτική κιαι σίγουρα ακούγεται πολύ θελκτικο. Το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής, και λάβετε υπόψη πως μιλώ ως άσχετος με το αντικείμενο, δεν αμφισβητώ εννοείται: με 50 κιλά αέριο και με πρόθεση η θέρμανση σε ένα κλασικό 3αρι να είναι συνεχής η θερμοκρασία σταθερή στους 21 βαθμούς ας πούμε, θα χρειάζεται να αλλάζω μπουκάλες κάθε βδομάδα? Γιατί οι προσφορές που έχω λάβει ως τώρα για το σενάριο με το πετρέλαιο έλεγε δεξαμενή πετρελαίου τουλάχιστον 500 λίτρων. Αντιλαμβάνομαι πως τα καύσιμα έχουν διαφορές, αλλά μήπως τα 50 αερίου με οδηγούν σε τακτικοτατες αλλαγές? Φιλικά, Ανδρέας
  4. (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Γειά σας, Αρχικά συγχαρητήρια για το πολύ κατατοπιστικό φόρουμ και το υψηλό επίπεδο πληροφοριών που παρέχει. Τη Δευτέρα που μας έρχεται, έχω ραντεβού με ένα τρίτο στη σειρά μηχανολόγο μηχανικό για την υπόθεση που θα περιγράψω κι είμαι πραγματικά μπερδεμένος με τις πληροφορίες, που δυστυχώς συγκρούονται μεταξύ τους, που λαμβάνω. Εξου κι άνοιξα ένα νήμμα εδώ, με σκοπό να λάβω να βγάλω ένα πιο σωστό συμπέρασμα. Λοιπόν, διαμέρισμα 75 τμ 2ου ορόφου στο παραλιακό μέτωπο της Ραφήνας, σε 3οροφη πολυκατοικία ανέγερσης 1980, πάνω στη θάλασσα κυριολεκτικά, εκτεθειμένο στο βοριά περισσότερο. Η πολυκατοικία έχει παραθεριστικό χαρακτήρα, συνεπώς λειτουργεί καλοκαιρινούς μήνες και μένει κλειστή σχεδόν όλο τον υπόλοιπο καιρό. Στο δια ταύτα, θα μείνουμε με την οικογένειά μου μόνιμα εκεί, καθώς πρέπει να μειώσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα, λόγω αβέβαιου εισοδήματος εξαιτίας κορονοιού. Η πολυκατοικία δεν έχει θέρμανση. Υπάρχει λεβητοστάσιο με λέβητα καυστήρα κλπ ο οποίος δεν έχει λειτουργήσει ποτέ κι οι ένοικοι διαχρονικά, λόγω καλοκαιρινής χρήσης κι αδιαφορίας, δεν ασχολήθηκαν ποτέ να το συντηρησουν/λειτουργήσουν. Σταδιακά, και με αποφάσεις γεν.συνελεύσεων, αποκόπηκαν σε όλα σχεδόν τα διαμερίσματα τα καλοριφέρ. Το καταστατικό δε, προϋποθέτει πως το κτίριο θα θερμαίνεται κεντρικά και απαγορεύει την οποιαδήποτε τροποποίηση επί του συστήματος. Σύστημα το οποίο, όπως λέω, δε λειτούργησε ποτέ και δε θα λειτουργήσει. Λόγω χρήσης της πολυκατοικίας, οι υπόλοιποι ένοικοι δε θέλουν καν να ακούσουν για επισκευή κι επαναλειτουργία του συστήματος θέρμανσης, αφήστε που μετά από τόσα χρόνια ενδεχομένως να μη μπορεί και να το κάνει. Η σκέψη μου είναι η εξής: η θέρμανση με ηλεκτρικα σώματα δε συμφέρει, τα a/c δεν αποδίδουν αυτό που ζητώ, φυσικό αέριο δε διατρέχει την περιοχή, οπότε επιλέγω να στήσω σε ένα μπαλκόνι μου ατομική μοναδα πετρελαιου και στην ταράτσα τη δεξαμενή του καυσίμου, πλαστική 500 λίτρων και σύνδεση του μπουριού του καυστήρα με την παρακείμενη καμινάδα που υπάρχει για την απαγωγή των καυσαερίων του συστήματος που δε λειτουργεί. Με τα δεδομένα αυτά, κι εφόσον γνωστοποιήσω στην διαχείριση, η οποία είναι εξωτερική, την πρόθεσή μου, και στην πυροσβεστική και την πολεοδομία για τη δεξαμενή, πως κάποιος συνιδιοκτητης μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα? Δεν είναι ότι αυτόνομουμαι για να χρησιμοποιήσω το άρθρο περί ενεργειακής αναβάθμισης, εγκαθιστώ κάτι που δεν παρέχεται ενώ θα έπρεπε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε συμβολή σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.