Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μιχάλης_Π

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Μιχάλης_Π

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι. Ερώτημα: Κτίσμα παλιό, φέρουσα λιθοδομή, στεγασμένη οικοδομή , νέοι χώροι προστίθενται με την υπό υλοποίηση Ο.Α. (δεν έχει λήξει), ζητείται ΗΤΚ. Θα δηλωθεί ως ημιτελής οικοδομή; Υπάρχουν ακόμα κάποιες εργασίες πολύ βασικές για την οριστικοποίηση των μεγεθών κάλυψης - δόμησης. Ίσως , δηλαδή, υπάρξει ακόμα και ενημέρωση - αναθεώρηση μετά την έκδοση ΗΤΚ.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Απορία σχετική με την παράταση για τα εκτός σχεδίου..: Για γήπεδο για το οποίο έχει ήδη εκδοθεί βεβαίωση όρων δόμησης (χωρίς προφανώς κάποια άλλη πράξη), χρειάζεται να υποβληθεί ξανά στο σύστημα αίτηση για να διατηρήσει ο ιδιοκτήτης το δικαίωμα προέγκρισης;
  3. Καλημέρα συνάδελφοι. Συναντώ το εξής σφάλμα κατά την έκδοση πιστιποιητικού πληρότητας:... Το έχει συναντήσει κάποιος; Υπάρχει κάποιο λάθος από μένα; Πρόκειται για ρυθμισμένο ακίνητο.
  4. Χρήσιμο, περιεκτικό άρθρο. Ευχαριστούμε. Θα συμφωνήσω με το σχόλιο του συναδέλφου για το ταβάνι των 25χιλ.
  5. Συγχαρητήρια στην ομάδα,για την τόσο σημαντική διάκριση. Εξαιρετική δουλειά.
  6. Ο κοσμάκης θα την πληρώσει την ΗΤΚ... Τρέχα βρες όλα τα έγγραφα, + μελέτες, + όλη τη δουλειά που απαιτείται. Για να απαλλαγούμε από τη χειρονακτική φορτωνόμαστε περισσότερη. Το θέτεις και ως προϋπόθεση στις μεταβιβάσεις και έχεις δέσει το γάιδαρο σου.😒
  7. Εξαιρετική άποψη. Πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική , από τα projects που μπορούν όντως να δώσουν πνοή σε έναν τόπο, μια προσγειωμένη προσέγγιση με αρκετή δόση νεωτερικότητας. Ωραίο να βλέπουμε τέτοια στη χώρα μας.
  8. Από τη μια η αγορά δίνει σημάδια ζωντάνιας, αλλά οι αυξήσεις φαίνονται δυσανάλογες του προσφερόμενου "προϊόντος", κάτι που μάλλον αντιπροσωπεύει κι άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας... Ίσως θα έπρεπε να μπει και λίγο νερό στο κρασί των ιδιοκτητών. Δεν είναι ώρα να ξεζουμίσουμε ανθρώπους που πάνε να κάνουν μια επένδυση σε ακίνητο μετά από όλη αυτή την περίοδο.
  9. Kαλημέρα.. Ναι, εντελώς αναπάντεχες παρατηρήσεις απο άραβες , ελβετούς, λοιπούς παρτάκηδες. Θέατρο. Ο αργεντίνος κάνει παρατήρηση για το κρέας, ο σαουδάραβας για το πετρέλαιιο και ο ελβετός φοβάται μη του ζητήσουν λεφτά. Ανέκδοτο. Ο καθένας ό,τι νιώθει να τον απειλεί. Απορώ που υπάρχει ανάγκη να εκτίθενται όλοι αυτοί. Έτσι κι αλλιώς δεν περιμένει κανείς να τηρήσουν τους όρους εν τέλει.
  10. Ωραία. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Θα το ερευνήσω και θα προχωρήσω.
  11. Καλημέρα. Σκέφτομαι το εξής : η αντιστήριξη πρέπει να γίνει. Εγώ έχω την κατοικία μου κολλημένη στα όρια με το γειτονικό οικόπεδο. Και βρίσκομαι δυο μέτρα χαμηλότερα. Ο τοίχος πρέπει να γίνει στο δικό του οικόπεδο γιατί υπάρχει το σπίτι λοιπόν. Εγώ για την ώρα υποθέτω ότι κάνω την κατασκευή για λογαριασμό του. Διότι μέχρι τώρα ως αντιστήριξη λειτουργούσε η παλιά πέτρινη δομή , η οποια όμως λόγω υγρασίας κλπ έχει φθαρεί πολύ. Αρα , μπαίνοντας σε αυτή τη λογική , είμαι τελείως εκτός τόπου κ χρόνου; Δε ξέρω.
  12. Λάθος μου , έπρεπε να γίνω πιο σαφής , όντως. Το θέμα είναι ότι δε βλέπω να υπάρχει άλλη λύση απ´το να μπει στο όμορο οικόπεδο το πέδιλο. Το ερώτημα λοιπόν είναι τι προβλήματα μπορεί αυτό να δημιουργήσει ...
  13. Συνάδελφοι καλησπέρα, κάνω παράθεση του παραπάνω διότι έχω μια αντίστοιχη περίπτωση. Ρωτώ λοιπόν: τι γίνεται με την κατασκευή αντιστήριξης στα όρια οικοπέδου ; Υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο πάνω σε αυτό ;
  14. Θετικό πρόσημο ως επι το πλείστον. Αλλά οι κοινόχρηστοι επιβάλλεται να γίνονται με διαγωνισμό. Είναι τέτοια η φύση των χώρων που "ταιριάζει", όπως και να το αναγνώσει κανείς.
  15. Αηδία οντως. Απαράδεκτο. Και το σκεφτόμουν , το γλυκοκοίταζα, αλλά με 50% αναγκάζεται κανείς να περιορίσει την επέμβαση / αναβάθμιση. Μισές δουλειές;; Μπορούσε να γίνει αλλιώς η αύξηση δικαιούχων; Εδώ είναι το θέμα...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.