Μετάβαση στο περιεχόμενο

ZoeLKP

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κός Πολεοδομίας & Χωροταξίας

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ZoeLKP's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μόνο στον εντοπισμό το έχω δει, όπως λέτε δεν έχω λάβει το διάγραμμα κάλυψης και το τοπογραφικό.Αυτό σκόπευα να κάνω, σας ευχαριστώ πολύ!
  2. Για να μη σας μπερδεύω, εγώ έχω αναλάβει την τακτοποίηση αυθαιρεσιών σε μία κατοικία σε ένα συγκεκριμένο οικόπεδο. Δύο οικόπεδα πιο δίπλα και μετά την παρεμβολή ενός δρόμου, υπάρχει κατοικία σε άλλο οικόπεδο άλλης ιδιοκτησίας στο οποίο γίνονται έργα επισκευής. Ο πελάτης μου βρήκε από γείτονα την άδεια επισκευής (ΟΑ Κατηγορίας 1) της εν λόγω κατοικίας και είδε πως στην τελευταία σελίδα στον εντοπισμό ακινήτου, έχουν σχηματίζει στο πολύγωνο το δικό του οικόπεδο. Η ερώτηση μου είναι πως το αντιμετωπίζουμε??Προσωπικά λόγω ειδικότητας δε βγάζω άδειες επομένως δε γνωρίζω επακριβώς τη διαδικασία και τη νομοθεσία, αλλά υποθέτω πως πρέπει να υποβληθεί κάποιου είδους ένσταση (αν κι έχει εγκριθεί από την ΥΔΟΜ).
  3. Κι όμως... Δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη η επισκευή της κατοικίας. Η κατοικία υφιστάται σε άλλο οικόπεδο όμως απ αυτό που φαίνεται στην άδεια. Όπως και οι υπάρχουσες άδειες που αναφέρονται αφορούν εκείνη την κατοικία. Η απεικόνιση στο χάρτη και οι συντεταγμένες είναι λάθος
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, πρόκειται να κάνω μια τακτοποίηση σε μονοκατοικία οικοπέδου παραλιακού μετώπου και έπεσε στα χέρια μου άδεια επισκευής οικίας πλησίον σε αυτήν που έχω αναλάβει στην οποία όμως στον εντοπισμό ακινήτου απεικονίζεται το δικό μου οικόπεδο. Η άδεια έχει εγκριθεί κανονικά και με εξουσιοδότησε ο ιδιοκτήτης να αναλάβω την επίλυση χωρίς εντάσεις. Θεωρώ πιο σωστό να καλέσω τον συνάδελφο και να ζητήσω αναθεώρηση? τι ποινές έχει γνωρίζετε?
  5. Καλησπέρα και καλή δύναμη θα ευχηθώ εκ των προτέρων, Αρχικά να σου πω πως έχει περάσει κοντά ένας χρόνος κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αρχικά άλλαξα τους ΚΑΔ μου στην εφορία.Με email έγινε αυτό καθώς συνέπεσε με την πρώτη καραντίνα επομένως με εξυπηρέτησαν γρήγορα κι εύκολα σχετικά στη ΔΟΥ μου.Αν δεν κάνω λάθος αυτό γίνεται και μέσω του site του ΕΦΚΑ πλέον. Κατόπιν πάλι με email και με τη βεβαίωση της αλλαγής ΚΑΔ από την εφορία, ζήτησα την εγγραφή μου ηλεκτρονικά στον ΕΦΚΑ ΤΣΜΕΔΕ. Αυτή εκκρεμεί από πέρσυ τον Μάιο. Πριν 15 ημέρες μετά από 5-6 email που τους είχα στείλει καθόλη αυτήν την περίοδο με πήραν τηλ από τον ΕΦΚΑ ΤΣΜΕΔΕ και μου ζήτησαν ξανά τη βεβαίωση έναρξης καθώς και να δηλώσω σε ποια ασφαλιστική κατηγορία επιθυμώ να ενταχθώ. Σε μία απάντηση τους σε ένα απο τα email που τους είχα στείλει μου είχαν απαντήσει πως όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή μου με το χαρτί που θα μου δώσουν θα διαγραφώ από τον ΟΑΕΕ. Ωστόσο όταν ξαναρώτησα την κυρία που με πήρε τηλ να το επιβεβαιώσει μου είπε πως δεν ήξερε. Όλο αυτό το διάστημα είμαι ασφαλισμένη κανονικά και πληρώνω εισφορές κανονικά καθώς φαίνομαι ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ. Ελπίζω μόνο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και διαγραφώ από τον ΟΑΕΕ να μη μου ζητήσουν εισφορές γι όλο αυτό το διάστημα που έχω ζητήσει την εγγραφή μου και δουλεύω σαν μηχανικός!Γιατί ως τώρα πληρώνω κανονικά στον ΕΦΚΑ κι υποτίθεται πως το ταμείο είναι ΕΝΙΑΙΟ. Ειδάλλως θα φουντάρω 😣! Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως καθώς ακόμη αναμένουμε... Καλή τύχη! κι εδώ θα είμαστε να λέμε τις εξελίξεις! ( παραθέτω τι μου είχε ζητήσει ο ΕΦΚΑ) Αίτηση στην Υπηρεσία μας για έναρξη στη Δ.Ο.Υ.με απαιτούμενα δικαιολογητικά: 1. Πρόσφατο αποδεικτικό εγγραφής μέλους στο ΤΕΕ 2. Αποδεικτικό ΑΦΜ 3. Αποδεικτικό ΑΜΚΑ 4. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου - Η Υπηρεσία εκδίδει έντυπο προεγγραφής και με αυτό ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει έναρξη εργασιών στην Δ.Ο.Υ. - Το έντυπο της έναρξης στην Δ.Ο.Υ. κατατίθεται με αίτηση του ενδιαφερομένου στην Υπηρεσία μας και εν συνεχεία ολοκληρώνεται η εγγραφή στον ΕΦΚΑ-ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) από το αρμόδιο Τμήμα. Τα δικαιολογητικά μπορούν να αποσταλούν στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: [email protected]
  6. @souliskaps αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με δασικό Κυκλάδων που αναρτήθηκε προχθες! Το έλυσες?
  7. Ο συνάδελφος επιμένει πως εφόσον αλλάζει το περίγραμμα πρέπει να μπω σε Κατηγορία 3, ακόμη κι αν είναι κάτω από το 2% η απόκλιση και αν και δε αποτελεί υπέρβαση.. Απευθύνθηκα και στο ΤΕΕ χωρίς σαφή απάντηση αλλά το θεωρώ παράλογο από τη στιγμή που στο άρθρο 81 αναφέρεται ότι οποιαδήποτε μεταβολή πολεοδομικού μεγέθους με απόκλιση έως 2% δεν συνιστά αυθαιρεσία εγώ να το θέσω προς τακτοποίηση. Επιπλέον σχετικά με τη βεβαίωση νομιμότητας πέρα από την Δήλωση που προκύπτει από το σύστημα του ΤΕΕ- Ν4495/2017 η συμβολαιογράφος ζητά βεβαίωση μηχανικού σύμφωνα με την παρ2 του αρθ. 83 του Ν4495/2017. Δεν συμπίπτει αυτή η βεβαίωση με την οριστική υπαγωγή της δήλωσης βρε παιδιά?
  8. Σε ευχαριστώ!ναι βεβαια το συμβόλαιο το έχω και αναγράφεται και ο αριθμός της σύστασης και ο συμβολαιογράφος!αν τα σχέδια της σύστασης είναι με την εξοχή θα πρέπει να προχωρήσω σε τροποποίηση;αφού δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες βάσει νόμου;
  9. Σας ευχαριστώ πολύ! @ChristinaK έχεις δίκιο ως προς τις λύσεις που προτείνεις, μου φαίνεται πιο σωστό να προχωρήσω με την Α λύση σου, με τη βεβαίωση εφόσον δε συνιστά αυθαιρεσία χωρίς τακτοποίηση και με αποτύπωση του νέου εμβαδού! @zazengδυστυχώς δεν έχει κανείς από τους ιδιοκτήτες τη σύσταση..είναι πολυκατοικία του ‘60 και κάπου εχει χαθεί!και με κλειστό το υποθηκοφυλακείο Αθηνών είναι όλα πιο δύσκολα!
  10. Σας ευχαριστώ και πάλι @Γερόλυκος @Pavlos33 @venezia!Δεν επηρεάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, συνάδελφος (του αγοραστή) όμως επιμένει ότι εφόσον αλλάζει η περιμετρική γραμμή της ιδιοκτησίας πρέπει να τακτοποιηθεί (?) Εν τω μεταξύ μέτρησα την απόκλιση και ουσιαστικά το σκαλοπάτι που δημιουργείται είναι πλάτους 0,25m. Η οριζόντια ιδιοκτησία βρίσκεται σε στάθμη με ιδεατό στερεό, πολυκατοικίας η οποία έχει περιμετρικές διαστάσεις πλάτος 12.55m και μήκος 14,60m. Βάσει αρ.81 «Δεν συνιστούν αυθαίρετη κατασκευή ..... οι αποκλίσεις των περιμετρικών διαστάσεων του κτιρίου έως δύο τοις εκατό (2%) από τις αναγραφόμενες στο διάγραμμα κάλυ- ψης/δόμησης της οικοδομικής άδειας/άδειας δόμησης, μετρούμενες σε διαστάσεις κτίστη..» Επομένως σε σχέση με τις περιμετρικές διαστάσεις εξεταζόμενη η απόκλιση ανά πλευρά είναι στο 1,99% (0.25/12.55). Πράττω σωστά ή θα έπρεπε να εξετάσω την απόκλιση σε σχέση με τις ανά πλευρά περιμετρικές διαστάσεις της εξεταζόμενης οριζόντιας ιδιοκτησίας; (Να αναφέρω ότι και η διαφορά στο εμβαδό είναι επίσης -0,91τμ) Όπως θα δείτε και στην άποψη της αδείας η εξοχή που δημιουργείται πλάτους 0,25 μ απλά δεν έγινε ποτέ και οι χώροι διαμορφώθηκαν 0,25 μείον.
  11. Καλησπέρα σας, Θέλω την άποψη σας...έχω οριζόντια ιδιοκτησία χωρίς αυθαιρέσιες, αλλά στην μία όψη στα σχέδια αδείας φαίνεται η κουζίνα & το λουτρό να εξέχουν στον εξώστη ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν έγινε ποτέ.η όψη είναι ουσιαστικά μια περασια.Το αποτέλεσμα είναι να έχω μείωση στην επιφάνεια...δεν έχω βγάλει ακόμη ακριβώς τη διαφορά γιατι τα σχέδια δεν είναι πολύ καθαρά.Αλλά ακόμη κι αν η διαφορά είναι πάνω από 2% πρέπει να τα βάλω στη Κατηγορία 3 περ ιειε σαν αλλαγή περιγράμματος;;;ή να προχωρήσω με βεβαίωση νομιμότητας;;
  12. Σας ευχαριστώ και τους δύο πολύ! Οπότε βάζω κάποιο ενδεικτικό ποσό και εκδίδω ΤΠΥ.. και να φανταστώ δεν μπλέκω με ΦΕΜ κλπ?(Συγνώμη που ρωτάω αλλά είμαι μη μισθωτή με συνεχόμενες συμβάσεις σε εταιρεία , οπότε έως τώρα φορολογικά έχω την υποχρέωση μόνο για ΜΥΦ, και περιοδική δήλωση ΦΠΑ). Επίσης κάτι ακόμη, το πεδίο ΑΑ έργου του συστήματος αμοιβών το αφήνω κενό ?Υπάρχει κάποιος νόμος ή απόφαση του ΤΕΕ που να το αιτιολογεί (πχ από κάποιο ποσό και κάτω δεν απαιτείται η εισαγωγή στο σύστημα αμοιβών)?
  13. Συνάδελφοι καλησπέρα, Είμαι νέα μηχανικός κι επιθυμώ να (προλάβω) να βγάλω βεβαίωση του Ν 4495/2017 για ακίνητο που ανήκει στην οικογένεια μου και δεν έχει αυθαιρεσίες βάσει της αυτοψίας. (Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο επομένως θα προλάβω την ηλεκτρονική ταυτότητα). Η ερώτηση μου αφορά το σύστημα αμοιβών, καθώς δε θα λάβω κάποια αμοιβή από τους γονείς μου στην πραγματικότητα, είναι απαραίτητο να εισαχθεί κάποιο ποσό στο αντίστοιχο πεδίο? Ευχαριστώ!
  14. Καλησπέρα συνάδελφε, Θεωρητικά αν περάσεις τις εξετάσεις κι είσαι μέλος ΤΕΕ, το επόμενο βήμα είναι η αλλαγή της δραστηριότητας της ατομικής σου επιχείρησης με ΚΑΔ μηχανικού στην εφορία, και μετά κάνεις αίτημα εγγραφής στον ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ. Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή σου διαγράφεσαι από τον ΟΑΕΕ. Στην πράξη αυτή η εγγραφή στο ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ χρειάζεται περίπου 1 χρόνο, οπότε δε μπορείς να διαγραφείς από τον ΟΑΕΕ γιατί θα είσαι ανασφάλιστος. Σε αυτό το στάδιο είμαι εγώ τώρα περιμένω 10 μήνες να ολοκληρωθεί η εγγραφή μου στον ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ. Να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω αν υπάρχουν κυρώσεις ή επιπτώσεις του να είσαι μέλος ΤΕΕ με ΚΑΔ μηχανικού αλλά ασφαλισμένος του ΕΦΚΑ/ΟΑΕΕ. Προσωπικά θεωρώ πιο ορθό να ασφαλιστείς και στον ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ όταν περάσεις τις εξετάσεις και χρησιμοποιείς ΚΑΔ μηχανικου . Αλλά ας μας διαφωτίσει και κάποιος άλλος...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.