Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

vagelp

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Να συμπληρωσω κιολας οτι μου προτεινω να δομησω με ytong που ειναι πολυ ελαφρυ, αριστο θερμομωνωτικο και προσφερει την δυνατοτητα αν ποτε αλλαξει ο συντελεστης δομησης να προσθεσω ακομα εναν οροφο.
  2. Ειμαι στην διαδικασια δανειοδοτησης για την κατασκευη οικιας. Και ενω ειχα κασταλαξει στον τροπο δομησης, συμβατικη κατασκευη με κολωνες και πλακα απο πανω, ενας φιλος οικοδομος μου εριξε την ιδεα οτι αφου θα εξαντλησω ολα τα μετρα δομησης που εχω(115 τ.μ.),και αφου δεν θα εχω ουτε την δυνατοτητα ουτε θελω κιολας να προσθεσω αλλον οροφο, να μην χτισω το σπιτι με οπλισμενες κολωνες και πλακα απο πανω, και να το κατασκευασω με τριπλο τουβλο(μπατικη τοιχοποιια μου το ονομασε), με σεναζια οριζοντια και καθετα και κεραμοσκεπη απο πανω, οποτε θα μου ερθει πολυ πιο οικονομικα. Το ερωτημα μου ειναι μια τετοια κατασκευη ειναι ασφαλης? Αντεχει σε σεισμους? Ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις και την βοηθεια σας εκ των προτερων.
  3. Μάλλον δεν διατύπωσα σωστά την απορία μου και παρεξηγήθηκα. Σκέφτομαι να πρωχορήσω στην κατασκευή σπιτιού και προσπαθώ να συγκρίνω την διαφορά κόστους μεταξύ συμβατικής και προκατ κατασκευής. Γνωρίζοντας περιπου το κοστος της συμβατικης οικοδομης μιας και προσφατα εφτιαξε σπιτι ενας ξαδερφος μου, απλα προσπαθω να εχω και ενα δειγμα κοστους για μια ολοκληρομενη κατασκευη προκατ για να δω αν συμφερει ή οχι. Ακομα δεν εχω μιλησει καν με κατασκευαστη προκατ. Ολες οι τιμες που εχω για τα προκατασκευασμενα ειναι μεσω internet και σε αυτες δεν περιλαμβανεται βαση και αδεια.
  4. Καλησπέρα. Δεν είμαι μηχανικός και μόνο εσείς θα μπορούσατε να με βοηθείσετε σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Θα σας παρακαλούσα αν είναι δυνατόν να με βοηθείσετε με τις γνώσεις σας και με την εμπειρία σας. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο είναι περίπου το κόστος για μια βάση υπερυψωμένη περίπου 80-100 cm,χωρίς υπόγειο για να τοποθετήθει ενα προκατ σπίτι περίπου 120 τ.μ. Κατανοώ οτι χωρίς την στατική μελέτη δεν είναι εφικτό αλλα θα ήθελα στο περίπου μια τιμή για να υπολογίσω πάνω κάτω το τελικό κόστος της οικίας μιας και οι κατασκευαστές προκατ σπιτιών δίνουν τιμή χωρίς την βάση και την άδεια. Ευχαριστώ εκ τον προτέρον.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.