Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

m&p

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

m&p's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μακάρι να το υπογράψουν όλοι.... Τέτοια κατάντια δεν την περίμενα όταν με καμάρι ορκιζόμουνα για το ΔΙΠΛΩΜΑ.... Έχω καταντήσει καλκιουλατορ προστίμων (τρελή επιστημονικότητα...) και σάντουιτς ανάμεσα σε πελάτες που θέλουν να πληρώσουν λίγα (ενώ στη σμουτσιά ήταν λαρτζ...) και σε ένα νόμο-εγκύκλιο-ερωτοαπαντήσεις-γραμμή του ΤΕΕ που ότι του φανεί του Λολοστεφανή.... Τέτοια καταξίωση ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου.....
  2. Σε αντίστοιχη περίπτωση (χωρίς Σ.Ο.Ι) σε 2οροφο που ο πελάτης είχε κλείσει χώρο στην πυλωτή , Η/Χ στον Α όροφο και Η/Χ στο Β όροφο, η πολεοδομία ζήτησε ένα φάκελο.
  3. Υπάρχον βιοτεχνικό με 2 Ο.Α. (τελευταία 1983), εκτός σχεδίου. Υπάρχουσα δόμηση: 3.932,20τ.μ. (ισόγειο και όροφος), έχοντας πάρει παρεκκλίσεις για την κάλυψη και τη δόμηση. Για την αλλαγή χρήσης σε κατάστημα ή εμπορική αποθήκη έχουμε: Για τα εκτός σχεδίου το 270Δ δίνει για κατάστημα 600μ2 δόμηση και για υπεραγωρά 20% του γηπέδου. Για εμπορική αποθήκη 0,20. Το γήπεδο είναι 4.032,53μ2. Η άποψη μου είναι ότι δεν καλυπτόμαστε. Η άποψή σας?
  4. Αξιότιμοι συνάδελφοι, γνωρίζει κάποιος αν σε αγροτεμάχιο με υφιστάμενη γεώτρηση προ του '79, στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί κτίριο, απαιτείται η Άδεια χρήσης νερού από τη Διεύθυνση Υδάτων για την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας? Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
  5. Από όσο γνωρίζω, μπορείς να έχεις δεύτερη έδρα. Έτσι κάνει η συνεγάτης μου. Έχει έδρα σε επαρχειακή πόλη και υποκατάστημα στην Αθήνα. Θα ρωτήσω αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες αλλά καλύτερα να απευθυνθείς στην ΔΟΥ.
  6. Όχι δεν σκοπεύει να κάνει όροφο. Αλλά φοβάται γιατί οι οπλισμοί των πλακών κάτω φαίνονται σε τουλάχιστον 40% της επιφάνειας οροφής ισογείου. Μάλιστα φοβάμαι και εγώ. Τέλος περιμένω από τον πελάτη τα αποτελέσματα ελέγχου ενός καρότου (από μία πλάκα) που έστειλε στο πανεπιστήμιο Πατρών για να δώ τι αναγράφει. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον!
  7. Ναι και ευχαριστώ και τον anct ... Στο θέμα μας... Από κάποια μεγάλη εταιρεία χάλυβα βρήκα ότι υπάρχει πλέγμα T92 αλλά όχι Τ185. Υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούσε (ή και να κυκλοφορεί) πλέγμα Τ185? Ευχαριστώ Αρη.
  8. Ευχαριστώ πολύ ENGIS. Όσο για τα γέλια...Θεώρησα ότι αυτό είναι forum μηχανικών και όχι stand up comedy. Έχω το θάρρος να παραδεχτώ ως νέος μηχανικός ότι δεν τα ξέρω όλα (και παλιός να ήμουνα αν κάτι δεν ήξερα πάλι θα ρωτούσα!), αλλά θέλω να μάθω. Αν τα ήξερα όλα, δεν θα είχα ανάγκη το forum...! Επίσης γιατί να πώ bye σε μια δουλειά που έχει να μου μάθει κάτι? Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.
  9. Καλησπέρα. Θέλω τα φώτα σας. Έχω συλλέξει τα σχέδια των στατικών αδείας του 1975 ώστε να κάνουμε έλεγχο επάρκειας. Στα σχέδια της αδείας δίνει τις διαστάσεις της πλάκας και δεν αναφέρει οπλισμό. Πάνω στην πλάκα αναγράφεται το εξής π.χ. κάτω στη μία διεύθυνση : 0,185+0,92. Έχει κανείς ιδέα τι εννοεί? Από την αυτοψία αναφέρω ότι έχουν εμφανιστεί οι οπλισμοί (κάτω) αρκετών πλακών και η διάταξη των οπλισμών δείχνει κάποιας μορφής πλέγμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
  10. [email protected] είσαι σίγουρος/η? Έχω περίπτωση που το πήραν με χρησηκτισία (συγνώμη για την ορθογραφία είμαι ανορθόγραφη) ... Έμεναν μέσα, το νέμονταν και το κατείχαν χωρίς να τους ενοχλήσει κάποιος... και το πήραν!!! Δεν είχαν καν τίτλο, και αυτός που είχε τίτλο...έμεινε με τον τίτλο στο χέρι...Αυτό πριν 2-3 χρόνια!!! Μήπως γιαυτό εμφανίστηκε από το πουθενά ο τέταρτος?
  11. Κατ' αρχήν τα συμβόλαια ιδιοκτησίας αναφέρουν ότι όλοι έχουν εξ'αδιαιρέτου 25% παντού (οικόπεδο μετα των επαυτού κτισμάτων) ή ξεχωρίζει τα κτίσματα (π.χ. 25% στο οικόπεδο με δικαίωμα χρήσης του τάδε κτιρίου ορόφου κλπ...)? Μετά τι εννοείς μένουν 25 χρόνια εκεί και ο άλλος διεκδικεί το ποσοστό του? Δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων? Ο τέταρτος το δήλωνε το δικό του ποσοστό στην εφορία?
  12. Η απάντηση είναι ότι αυτοί οι πελάτες θα κάνουν στο τέλος του κεφαλιού τους... Περίπτωση : Πελάτης επέμενε κατά την μελέτη της οικίας του ότι α)δεν θέλει γκαραζ στο υπόγειο β) θέλει το υπόγειο "υπόγειο"... Κατά τη σκυροδέτηση όλα τέλεια... Και πας για επίβλεψη και βλέπεις ωραιότατα ανοίγματα στα τοιχεία του υπογείου...Μάλιστα το ένα τοιχείο στο τέλος ήταν δύο κολώνες...(εν τέλει αποφάσισε ότι εκείνο το γκαραζάκι θα ήταν χρήσιμο!) Ερώτηση: Κάνεις ή δεν κάνεις το σταυρό σου (αφού υπέγραψα και πληρώθηκα μελέτη - επίβλεψη εξ' αρχής) και εύχεσαι να μην γίνει καμιά στραβή; Σημ.: Τουλάχιστον ο οπλισμός του τοιχείου στην τομή ήταν αλφάδι!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.