Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Jenny.V

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Πιθανόν ο "αέρας " να μην ήταν διασφαλισμένος απο το συμβόλαιο αγοράς, (κι επιπλέον ο δικηγόρος που ανάλαβε τα συμβόλαια αποδείχτηκε , όχι κι ο καλύτερος, να το πω ευγενικά, κι από τότε εννοείται τον έχουμε αλλάξει , αλλά δυστυχώς τα συμβόλαια έγιναν με τη δική του συμβολη). Γνωρίζω πάντως ότι το ίδιο πρόβλημα έχουν κι άλλοι ιδιοκτητες του συγκροτήματος, οπότε δεν είμαστε οι μόνοι. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας με ξεαγχωσατε αρκετά. Ήθελα την άποψη κάποιων εμπειρων στο θέμα επαγγελματιών και χαίρομαι που την πήρα!
  2. Καλημέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τη μεταφορά συντελεστή δόμησης. Το 2009 αγοράσαμε σε περιφερειακό δήμο Θεσσαλονίκης μονοκατοικία σε συγκρότημα, εντός σχεδίου, που απ' όσο γνωρίζω έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης. Το αγοράσαμε από τον οικοπεδούχο που είχε δώσει αντιπαροχή το οικόπεδο, που χωρίστηκε σε μικρότερα , κι απ' όσο γνωρίζω σε κάθε οικόπεδο αντιστοιχούν τρεις κατοικίες. Λίγα χρόνια αργότερα μάθαμε ότι στον οικοπεδούχο ανήκει ο "αέρας" του σπιτιού, ο οποίος του παραχωρήθηκε με μετεπειτα συμφωνία, απ' ότι κατάλαβα, κατασκευαστη- οικοπεδούχου την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε προσβάλει αν το γνωρίζαμε , αλλά φυσικά το πληροφορήθηκαμε εκ των υστέρων κι αφού είχε λήξει η προθεσμία υποβολής ένστασης. Η ερώτηση μου είναι αν με τη συγκεκριμένη διάταξη της μεταφοράς συντελεστή δόμησης θα μπορέσει ο οικοπεδούχος να διεκδικήσει τον "αέρα " του και να χτίσει πάνω απο το σπίτι μας. Και σε περίπτωση που συμβεί αυτό, αν μπορούμε με κάποιο τρόπο να τον εμποδίσουμε. Θα συμβουλευτούμε και δικηγόρο εννοείται αλλά θα ήθελα και την άποψη σας. Επίσης συγχωρείτε την άγνοια μου σχετικά με τεχνικούς όρους, ελπίζω η ερώτηση μου να ήταν σαφης.!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.