Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Nikolas_k

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.karasavvidis.com

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Nikolas_k's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε οικόπεδο με οικία, αν έχω μια ισόγεια αποθήκη 50 τ.μ. και υπάρχουν και υπόστεγα κάπου στα 40 τ.μ. κλειστά απο τρεις μεριές, μια τουάλετα, ένας φόυρνος και κάποιες άλλες μικροκατασκευές. Μπορώ να δηλώσω την αποθήκη ως ΥΔ ΒΧ και τα υπόλοιπα με αναλυτικό?
  2. Μιλουσα για το υπόστεγο 36 τ.μ. προ του '83. Σαν βοηθητικός χώρος βγάζει κάπου στα 250€, ενώ με αναλυτικό πάμε στο 500αρικο. Πληροφοριακά να σας πω οτι τελικά θα την αλλάξω τη δήλωση. Δηλώνοντας το σαν υπερβάσεις χώρου όπως σας είπα παραπάνω μου έβγαζε πρόστιμο 891€ και με εφάπαξ καταβολή πηγαίναμε στα 730€ περίπου μαζί το ΤΕΕ. Αυτό που δεν προέβλεψα όμως είναι οτι τελικά μου έβγαλε παράβολο 1000€ και 25€ για το ΤΕΕ. Ρέστα απο το παράβολο δεν παίρνεις οπότε ήμαστε στα 1025€. Τελικά λέω να το δηλώσω ως ΥΔΚΧ την αποθήκη και ως μια λοιπή παράβαση το υπόστεγο όπου έχω 500€ παράβολο και 15€ για το ΤΕΕ. Έτσι μου βγάζει 1180€ πρόστιμο αλλα με την έκπτωση πάμε στα 960€. Μικρή διαφορά αλλα θα φαίνονται και λιγότερα τετραγωνικά. Θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο, όπως να πάνε όλα με αναλυτικό?
  3. Τα 300 € είναι για τις κτηνοτροφικές μονάδες που και εκεί υπάρχει θέμα γιατι έχω εναν με 1000 τ.μ. κτίσματα μεταλλικής κατασκευής με μεγάλο ύψος που δεν τα λες πρόχειρα σε καμία περίπτωση και φοβήθηκα να του τα κάνω με 300€. Το υπόστεγο επειδή είναι προ του 83 με συμφαίρει οικονομικά να το βάλω ως βοηθητικό χώρο και όχι σαν λοιπή παράβαση. Σε αυτη την περίπτωση που σας είπα επειδή τα κτίσματα είναι προ του '83 τα πρόστιμα είναι μικρά και μπορείς να πεις οτι τα βάζω σαν υπερβάσεις ΚΧ και ΒΧ και με τρια κατοστάρικα παραπάνω πρόστιμο έχω το κεφάλι μου ήσυχο. αλλα αν είναι νεότερο τι κάνουμε?
  4. Καλησπέρα σας. Έχω διαβάσει αρκετά αλλα δεν μπόρεσα να βρώ μια ξεκάθαρη άποψη για το πως υπολογίζουμαι το πρόστιμο σε αυθαίρετη αποθήκη. Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μια περίπτωση που μου έτυχε. Σε οικόπεδο χωρίς άδεια οικοδομής υπάρχουν μια αγροτική αποθήκη 63 τ.μ. και ενα υπόστεγο 39 τ.μ. και τα δύο είναι προ του 1983. Το πρόστιμο το έχω υπολογίσει ως εξης: Την αποθήκη την έβαλα ως ΥΔ ΚΧ και το υπόστεγο ως χώρο μειωτικού συντελεστή μιας και είναι κάτω απο 50 τ.μ. και το θεωρώ ως βοηθητική χρήση προς την αποθήκη. Επίσης στο είδος χρήσης έβαλα το "μεταποίηση πρωτογενούς τομέα". Πως βλέπετε την αντιμετόπιση του θέματος? Και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να τα βάλω και τα δύο ως μια λοιπή παράβαση.
  5. Δεν θέλω να κάνω τίποτα για το συγκεκριμένο, θέλω να νομιμοποιήσω ένα υπόστεγο που έγινε στο οικόπεδο το 2008 αν θυμάμαι καλά. Το ότι το κυρίως κτίσμα είναι προ του '55 δικαιολογεί οποιαδήποτε μεταγενέστερη αυθαιρεσία? Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω αντίστοιχο θέμα και με σπίτι του '73 το οποίο έχει αυθαίρετο υπόστεγο που είναι κολλημένο στην περίφραξη και φαίνεται κι αυτό μέσα στο δρόμο. Αλλά ανάμεσα στο δρόμο και την περίφραξη μεσολαβεί πεζοδρόμιο και τσιμεντάυλακας. Σε άλλη περίπτωση που ήθελαν βεβαίωση μη αυθαιρεσίας έκανα τοπογραφικό είδα οτι είναι μέσα στο δρόμο και δεν έδωσα. Πήγε ο επόμενος δεν του είπαν για το τοπογραφικό και έκαναν την δουλειά τους. Και στις προηγούμενες δυο περιπτώσεις βλέπω να γίνεται το ίδιο.
  6. Στο ότι δεν γίνετε να νομιμοποιηθεί κτίριο που βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο φυσικά και συμφωνώ. Το θέμα είναι όμως να υπάρχει μια ξεκάθαρη και όμοια αντιμετώπιση από όλους τους συναδέλφους και να μην μοιάζουν κάποιοι άσχετοι στα μάτια του κόσμου. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και πριν την περίφραξη του σπιτιού υπάρχει περίπου ένα μέτρο χώμα. Σε καμία περίπτωση το σπίτι δεν δείχνει να είναι μέσα στον δρόμο. Προφανώς σε μεταγενέστερη χάραξη προβλέφθηκαν φαρδύτεροι δρόμοι οπότε σχεδόν όλα τα οικόπεδα είναι μέσα στο δρόμο. Αυτή η πολιτική ήταν σωστή καθώς προέβλεπε μελλοντικές ανάγκες και με το τότε καθεστώς όταν θα έφτανε η ώρα να γκρεμίσεις το παλιό σπίτι και να βγάλεις νέα άδεια θα έκτιζες στη σωστή θέση και έτσι ο οικισμός θα έπαιρνε με τον καιρό την σύγχρονη μορφή του, απόλυτα λογικό θα έλεγα. Τώρα όμως ποιος μπορεί να σου πει ότι ένα οίκημα του 1955 στο οποίο δεν έχουν γίνει μεταγενέστερες παρεμβάσεις είναι ξαφνικά αυθαίρετο και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί? Είναι τυχαίο που δεν ζητείται τοπογραφικό ή το έκαναν για να παρακάμψουν τέτοιου είδους προβλήματα. Άλλωστε μιλάμε για 30ετή ρύθμιση και όχι νομιμοποίηση(για μένα θα έπρεπε σε τέτοιες περιπτώσεις να μειώνετε ίσως ο χρόνος 15 χρόνια ας πούμε). Και το βασικότερο ερώτημα-πρόβλημα μου. Ο πελάτης είναι γνωστός μου και μου είπε για το τοπογραφικό. Αν καλέσει έναν οποιονδήποτε συνάδελφο από εδώ μέσα αυτός θα ζητούσε από τον ιδιοκτήτη να κάνει νέο τοπογραφικό ή θα του αρκούσε αυτό της αδείας? πως θα μπορούσε να γνωρίζει ο συνάδελφος ότι η οικία είναι κτισμένη μέσα στον δρόμο? Θα προχωρούσε στη νομιμοποίηση των υπολοίπων και στη συνέχεια εν αγνοία του θα ήταν υπόλογος για ψευδή δήλωση? Εκτός κι αν κάνω λάθος και ο νόμος θέλει τοπογραφικό αλλά μιλάμε για εντός οικισμού με οικοδομική άδεια τα οποία νομίζω οτι εξαιρούνται. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  7. Καλησπέρα, έψαξα αρκετά αλλά δεν μπόρεσα να βρω απάντηση στο ερώτημα μου και είπα να κάνω μια νέα ερώτηση. Μου έτυχε μια περίπτωση όπου έχω κτίσμα προ του 1975, εντός οικισμού σε χωριό και στο τοπογραφικό που έγινε ο τοπογράφος μου λέει οτι το οικόπεδο είναι στην πραγματικότητα μικρότερο από αυτό που υπήρχε στην τότε άδεια και έτσι η οικία μπαίνει στον δρόμο κατά 0,4μ (περίπου 1μ2). Στο οικόπεδο υπάρχει επιπλέον μια αποθήκη πριν το 1975 και μια τουαλέτα και ενα υπόστεγο νεότερα. Η τουαλέτα και το υπόστεγο θα πάνε με αναλυτικό. Και η αποθήκη ως κατηγορία 1. Το θέμα μου όμως είναι η οικία. Στα εντός σχεδίου και με οικοδομική άδεια ο νόμος δεν μας ζητάει τοπογραφικό, μπορώ να παραβλέψω το οτι βγαίνει έξω απο το οικόπεδο, να το βάλω ως υπέρβαση απόστασης Δ με ΥΔ 1μ2 ή δεν μπορεί να γίνει καθόλου δήλωση? Θα ήθελα πολύ μια απάντηση γιατί είναι θέμα που το αντιμετοπίζω τρίτη φορά και δεν έχω καταφέρει να το ξεκαθαρίσω. Σας ευχαριστώ πολύ Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  8. Γειά σας συνάδελφοι. Σχετικά με το θέμα γνωρίζει κανείς τι κάνουμε με τις ομαδικές γεωτρήσεις οι οποίες είναι ηλικίας 40 ετών με τίτλους και λογαριασμους ΔΕΗ σε ανθρώπους που δεν βρίσκονται σε ζωη και που δεν έχουν αφήσει κάτι στη διαθήκη τους?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.