Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

yeezy_jesus

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Οκ. Αν πάντως υπάρχει κάποια εταιρεία/ υλικό που να ενδείκνυται για στεγανοποίηση με επάλειψη?
  2. @pirsogiannis ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κατανοώ πλήρως πως πρέπει να γίνει μια συγκεκριμένη διαδικασία, και νόμιζα πως το πέτυχα φέρνοντας 3 εταιρίες μονώσεων (όπου όλες έστειλαν τον μηχανικό) να εκφράσουν την γνώμη τους, και βλέπωντας πως συμφωνούν στη πορία των εργασιών. Ίσως να μην έχει γίνει τίποτα γιατι κανένας δεν ανέφερε τα πράγματα που είπατε (έλεγχος σκυροδέματος και ποσοστό παραμένουσας υγρασίας). Για τους οπλισμούς, οι περισσότεροι είπαν πως πρέπει πρώτα να αποκαλυφθούν και μετά θα έβλεπαν αν πρέπει να γίνει ο έλεγχος που αναφέρετε κ εσείς. Τώρα είτε ειναι τόσο στανταρ η περίπτωση μου, που δεν θέλουν μετρήσεις, και γνωρίζουν πως τα υλικά θα καλύψουν την ανάγκη, ή όλοι κάνουν εκτπώσεις (κοροιδεύουν). Το αίτιο μάλλον είναι μια υδρορροή ομβριων που μπαίνει μέσα στο μπετό της πυλωτής, χρόνια τώρα εκεί γύρω εντοπίζεται η εστία. Αν και υπάρχει κήπος παραδίπλα (3-4 μέτρα μακρια), δεν έχει παρουσιαστεί υγρασία απο κάτω ή τριγύρω από τα φυτά. Η λογική λεει πως με τόσες ρίζες κάποιο σύμπτωμα θα παρουσιαζόταν. Εχει συζητηθεί η αποκάλυψη της υδρορροής και επιδιόρθωση, κάτι που θα επιτρέψει να φανεί μέρος του μπετό. Το κύριο πρόβλημα είναι στην πλάκα της οικοδομής (οροφή υπογείου) καθώς εκεί υπάρχουν σημάδια της οξείδωσης. Τα δομικά στοιχεία είναι α) μπετό πυλωτής, β) μπάζα ενδιάμεσα, γ) η πλάκα της οικοδομής (ταβάνι υπογείου), περίπου 70εκ- 1μμ κάτω από την πυλωτή. Τώρα που μπορώ να απευθυνθώ για τους ελέγχους που λέτε?
  3. @Bill22 ευχαριστώ αλλα δεν καταλαβαίνω πως αυτό θα βοηθήσει. όλοι μηχανικοί είναι, μάλιστα κάποιοι μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιριών Μόνωσης. Θεωρητικά όλοι για την αντιμετώπιση λενε, δεν κάνουν εμπόριο υλικού, αλλα καταλήγουν να προτείνουν κάτι. Λογικό μου φαίνεται να επιλέγουν τα υλικά τους, το ζήτημα για μένα ειναι αν ειναι τα ορθά. Οπότε αν κάποιος μπορεί να μου δώσει έστω καποιες πληροφορίες για - το πως να κρίνω τα υλικά - και αν μπορώ να εμπιστευτώ κάποιον που λεει "θελεις ενίσχυση οπλισμών, κοστίζει τόσο" θα το εκτιμούσα
  4. Καλησπέρα στα μέλη! Βλέπωντας εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε διάφορα θέματα είπα να δοκιμάσω να βρω απάντηση για την απορία μου σε θέματα επισκευής. Είμαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε πολυκατοικία, οπότε ζητώ κατανόηση αν εκφράζομαι με μη-δόκιμους όρους. Το πρόβλημα: Έχει παρουσιαστεί (εδώ και χρόνια) πρόβλημα υγρασίας μεταξύ μπετό δαπέδου (70τμ) πυλωτής (πρόβλημά με υδρορροή εντος μπετό + όμβρια ύδατα + εκτεθειμένο σε νερά από πότισμα) και την οροφή του υπογείου (ακριβώς απο κάτω απο την πυλωτή). Για την ιστορία είχαν γίνει διάφορες τοπικές παρεμβάσεις στο σημείο της υδρορροής από "υδραυλικούς" αλλά το νερο επι χρόνια συνέχιζε να διαφεύγει στο υπόγειο μετατρέποντας το σε "σπήλαιο" (σταλαγμίτες - σταλακτίτες). Πλεον σοβάς ξεφλουδιζει και οι οπλισμοί να αποκαλύπτονται. Η επιφάνεια που έχει παρουσιάση υγρασία και διαστολή στην οροφή του υπογείου καλύπτει 100τμ. Πλέον καθώς μεγάλωσα και επανήλθα στο κτήριο έφερα μηχανικούς και εταιρίες μονώσεων να δω τι προτείνουν. Προτεινόμενη λύση : όλοι συμφωνούν στις γενικές εργασίες Α) στεγανοποίηση οροφής υπογείου , Β) αποκάλυψη υδρορροής και στεγανοποίηση τοπικά καθώς γίνεται αποκατάσταση αυτής, Γ) στεγανοποίηση επιφάνειας δαπέδου πυλωτής Για οροφή υπογείου αποκάλυψη οπλισμών και καθαρισμό εφαρμογή αναστολέα διάβρωσης, αποκατάσταση/ αναπλαση μπετό εφαρμογή Στεγάνωτικού Πιθανότατα Ενίσχυση οπλισμών Για δάπεδο πυλωτής (επιφάνεια) αποκάλυψη και αποκατάσταση υδρορροής (με ασφαλτόπανω γύρω-γύρω) απομάκρυνση σαθρών τμημάτων και γέμισμα επιφάνειας μπετο επάληψη Τσιμεντοειδούς Επαλειφόμενου Κονιάματος εφαρμογή στεγανωτικού Απορία Η διαφορά στις προσφορές που έχω λάβει τελικά είναι στον άνθρωπο αλλά και στα υλικά που προκρίνει πως θα χρησιμοποιηθούν. Ο 1ος λεει SIKA MONOTOP-910 για οροφή υπογείου + Penetron στο δάπεδο πυλωτής Ο 2ος αναφέρει απλά υλικά της εταιρείας SIKA Ο 3ος MuCis Steel Protection bi.copm. της SINTECNO Ο 4ος PENECRETE MORTAR για επισκευαστικό κονίαμα + Penetron για στεγάνωση. Υπάρχει κάτι στις εργασίες που πρέπει να προσέξω? Τελικά τα υλικά παίζουν ρόλο, ποιο προτείνετε εσείς? Ένας μόνο στη προσφορά του εχει συμπεριλάβει την αποκατάσταση των οπλισμών με ηλεκτροκόλληση. όλοι λένε πως πιστεύουν πως δεν χρειάζεται. Τελικά ειναι λογικό να μπορεί να ξέρει αν πρέπει χωρίς να τα δει όλα? Η ακόμα να μπορεί να κοστολογήσει πόσο χρειάζεται? Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας έχουν πανικοβληθεί για θέματα στατικότητας και θεωρούν πως πρέπει να πάρουμε αυτόν γιατι θα τα "κάνει όλα".
  5. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κατάφερα να το δώ και με άλλον μηχανικό/ νομικό και θα κάνω ακριβώς αυτό. Ολα τα ακινητα τις ιδιοκτησίας μου θα τα δηλώσω στην ίδια παροχή προκειμένου να πληρώνω το σωστό ΤΑΠ. Βέβαια για να γίνει αυτό, - θα αλλάξω το Ε9 προκειμένου να συμφωνούν 'τα συστήματα', και - θα ανεχτώ να πληρώνω τέλη και από το κοινόχρηστο ρεύμα για τετραγωνικά που κατα πάσα πιθανότητα να περιλαμβάνουν τα γκαράζ/ και αποθήκη. αλλά χαλάλι ειναι μικρή η αναλογία δεδομένου πως διαμοιράζεται σε όλους τους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας.
  6. Καλησπέρα! Είμαι ιδιοκτήτης 2 όμορων χώρων γκαράζ σε ισόγειο οι οποίοι τακτοποιήθηκαν με τον 3845/2010.Μέχρι τώρα παίρνουν ρεύμα και νερό από ρολόι διαμέρισμα στην πολυκατοικία. Εχουν χιλιοστά επι του οικοπέδου και αναφέρονται ως γκαράζ στη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Ξεκινάω την έρευνα μου για την διαδικασία αυτόνομης ηλεκτροδότησης και σύνδεσης με ΕΥΔΑΠ, και αν είναι δυνατόν να γίνουν ένα διαμέρισμα. Ευχαριστώ τον @Brasco για τη παράθεση των δικαιολογητικών για σύνδεση με ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ. Βλέπωντας όμως πως θα χρειαστούν διάφορα έγγραφα και βεβαιώσεις μηχανικού με ενδιαφέρει να αναθέσω την υπόθεση σε κάποιον έμπειρο. Αν υπάρχει κάποιος που δραστηριοποιείται στα Νότια προάστια των Αθηνών, και έχει σχέσεις με τις υπηρεσίες Γλυφάδας, Αργυρούπολης ας μου στείλει μήνυμα. Ευχαριστώ
  7. Επειδη έχω χώρο γκαράζ που έχει τακτοποιηθει με 3843 ως κύρια κατοικία, με ενδιαφέρει να μάθω αν μπορεί να πάρει ρεύμα. Αν έχετε νεότερα σχετικά με την εγκύκλιο, θα μπορούσατε να την αναρτήσετε? θα με ενδιέφερε και να συνεργασία για να επιλύσω την υπόθεση μου.
  8. Βρήκατε την λύση? ενδιαφέρομαι γιατι έχω παρόμοιο θέμα.
  9. Καλησπέρα στα μέλη. Είμαι ιδιώτης και προσπαθώ να βγάλω άκρη σχετικά με την πλατφόρμα τετραγωνικών. Συγνώμη αν το ερώτημα έχει ήδη τεθεί/ απαντηθεί αλλά δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τις απαντήσεις. Αν κάποιο μέλος προτιμάει να αναλάβει την υπόθεση μου, θα με ενδιέφερε να μιλήσουμε τηλεφωνικά και με την ανάλογη αμοιβή, αν όντως τελικά μπορείτε να με καθοδηγήσετε προς επίλυση. Συγκεκριμένα, στο Ε9 δηλώνονται (όλα σε ξεχαωριστή γραμμή, ελεγμένο με συμβολαιογράφο καθώς κληρονομήθηκαν) τα εξής ακίνητα: Διαμέρισμα σε μια γραμμή με αριθμό παροχηςΑ (ιδιοκτησίας μου) Αποθήκη (5τμ - ως κύριο χώρο) σε 2η γραμμή με αριθμό παροχήςΒ (κοινόχρηστο). Σημείωση τα ΤΜ στην παροχήΒ είναι 440τμ, και μπορούμε να υποθέσουμε πως είναι ορθά (αν και δεν είμαστε σίγουροι). Υπόγειο γκαράζ (15τμ ως κύριο χώρο) σε 3η γραμμή επίσης με αριθμό παροχήςΒ (κοινόχρηστο). Τακτοποιημένο Ακίνητο σε 4η γραμμή (πρώην γκαράζ στο ισόγειο) με αριθμό παροχήςΑ (ιδιοκτησίας μου), ίδιο με το διαμέρισμα1. Τα ερωτήματα μου είναι: πώς δηλώνονται τα ακίνητα 2-3 (αποθήκη + γκαράζ) δεδομένου πως φαίνονται σε παροχή Β. Να κάνω τη δήλωση για την παροχήΒ ή να μην την κάνω καθόλου, δεδομένου πως αφορά παροχή κοινόχρηστη; Φοβάμαι πως αν εγώ και κάθε ιδιοκτήτης ΄βάλει ένα αριθμό ΤΜ για την παροχήΒ, θα φαίνεται αρνητική διαφορά και θα προκαλέσει έλεγχο από μεριάς ΔΕΔΔΗΕ. Αν την κάνω, να βάλω τα ακίνητα 2 κ 3 ως κύριο ηλεκτροδοτούμενο ή βοηθητικό χώρο; Στο Ε9 έπρεπε να μπει ως κύριος χώρος, λόγω του ότι έχει χιλιοστά επί του οικοπέδου, στην πράξη όμως είναι βοηθητικός. όχι? Να διορθώσω τα ΤΜ που φαίνονται στην παροχήΑ, ώστε να είναι το άθροισμα των ΤΜ (1+4)? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και βοήθεια σας. Ιδιώτης από Αθήνα, Νότιου τομέα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.