Μετάβαση στο περιεχόμενο

mechanicalengineer

Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mechanicalengineer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όταν όμως σε μερικά χρόνια από τώρα θα αναρωτιόμαστε γιατί το επάγγελμα του μηχανικού έγινε το χειρότερο απ' όλα ας θυμόμαστε αυτήν την περίοδο που θίγονται τα επαγγελματικά και τα εργασιακά μας δικαιώματα και εμείς αναλύουμε ακόμα τι έκανε το (πασοκικό) ΤΕΕ, τι έκαναν οι φαρμακοποιοί, οι δικηγοροι κτλ χωρίς να ενεργοποιηθούμε. Θα έχει πολλές αρνητικές εκπλήξεις το μέλλον όσο και να εθελοτυφλούμε.
  2. Χρειάζεσαι καινούργια ή μεταχειρισμένη τουρμπίνα. Αυτά τα "μαστορέματα" στα αυτοκινήτα δεν είναι και ότι καλύτερο για την μελλοντική αξιοπιστία της μηχανής. Αν πρέπει να πληρώσεις 900ε για καινούργια δεν συμφέρει καθόλου, ποιο φτηνά θα σου έρθει ολόκληρος ο κινητήρας.. Αν πάντως ψάξεις στο ιντερνετ εκτός Ελλάδας όλο και κάτι θα βρεις.
  3. Όλη αυτή η ιστορία με τις πιστοποιήσεις είναι για να βγάλουν λεφτά μερικοί...Ο μηχανικός μόνο χάσιμο θα έχει σε χρόνο και σε χρήμα. Μπορεί να μην είσαι τελείως έτοιμος όταν αποφοιτήσεις από το πολυτεχνείο να αναλάβεις όλες τις μελέτες, όπως φυσικά συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα, αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα πρέπει να έχεις κάποιον συνεχώς πάνω από το κεφάλι σου να σε "πιστοποιει". Με τις γνώσεις του πολυτεχνείου και με λίγο προσωπικό ψάξιμο την βρίσκεις την άκρη. Νομίζω όλοι ωφείλουμε να αντιδράσουμε σε μια τέτοια εξέλιξη.
  4. Θα συμφωνήσω με τον συνάδερφο sdim. Περίπου ένα σώμα σε κάθε δωμάτιο. Θα μπορούσες να αποφύγεις την τοποθέτηση σώματος σε βοηθητικούς χώρους ή αποθήκες και αυτό με κάποιες προυποθέσεις.
  5. Είχα την εντύπωση πως οι μηχανολόγοι μηχανικοί στην Κοζάνη οργανώθηκαν από τους μηχανολόγους του ΑΠΘ και ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα σπουδών (του ΑΠΘ) και λιγότερο του ΕΜΠ. Γι αυτό για την μετονομασία δεν χρειάστηκε να αλλάξουν και πολλά μαθήματα στον οδηγό σπουδών.
  6. Η απόσβεση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: Την ηλιοφάνεια της περιοχής (άλλο Φλώρινα άλλο Κρήτη ως προς την ηλιοφάνεια), την τιμή του ρεύματος την συγκεκριμένη περίοδο, πόσο συχνά χρησιμοποιείς τον θερμοσίφωνα και από πόσα άτομα και φυσικά από την ποιότητα του. Πάντως σαν επένδυση στην Ελλάδα γενικά συμφέρει ο ηλ. θερμ/νας ειδικά με την αύξηση της τιμής του ρεύματος που έρχεται οσονούπω.
  7. Ναι ενώ έξω κάνουν ουρά για να τους προσλάβουν. Ξυπνάτε παιδιά οι ακραίες απόψεις ποτέ δεν ήταν σωστές ( απ' όλες τις πλευρές).
  8. Για τα ελληνικά πανεπιστήμια/ πολυτεχνεία κανένας δεν υποστηρίζει ότι είναι τέλεια. Υπάρχουν δομικές ανωμαλίες που σε κάποιους τομείς τα καθιστά προβληματικά. Μόνο το άσυλο και τα κόμματα τα πηγαίνουν στον μεσαίωνα. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που γίνεται εξαιρετική δουλειά (πρόσφατα βραβεύτηκε το ΑΠΘ) και όποιος παρατηρεί τα θέματα της παιδείας δεν αποτελεί και τόσο σπάνιο γεγονός. Ας γίνουν και οι περίφημες αξιολογήσεις και βλέπουμε σε ποιους τομείς υστερούν και που υπερτερούν. Για τους αποφοίτους του εξωτερικού υπάρχει κάποια αμφιβολία για τις γνώσεις-ικανότητες τους επειδή οι περισσότεροι πήγαν να γίνουν μηχανικοί ή γιατροί είτε επειδή υπήρχε έτοιμο γραφείο είτε ακολουθώντας την ελληνική μικροαστική αντίληψη των τελευταίων δεκαετιών ότι αν δεν τελειώσεις τουλάχιστον ένα πανεπιστήμιο είσαι «αποτυχημένος». Επειδή όμως πολλοί έλληνες γονείς έχουν «καημό» να δούνε το παιδί μηχανικό-γιατρό-δικηγόρο ανεξάρτητα αν ο κανακάρης τους έχει τις ικανότητες ή θέλει να γίνει τον στέλνουν έξω σε σχολές όπου οι μισοί συμφοιτητές του είναι συμπατριώτες του. Κάπως έτσι καταλήξαμε να έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά μηχανικών, γιατρών κτλ στην Ε.Ε. Σαφώς υπάρχουν και αυτοί που ενδιαφέρονται για το επάγγελμα που σπούδασαν αλλά συνήθως δεν επιστρέφουν. Οι πανελλήνιες είναι ένα αποτυχημένο σύστημα παρόλα αυτά δείχνει κάποια πράγματα για τις ικανότητες ή τουλάχιστον για το πόσο είσαι διατεθειμένος να κάνεις κάτι.. Ο κακός-αδιάφορος μαθητής δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ιατρικές και στα πολυτεχνεία ακόμα και αν παρέκαμπτε τις πανελλήνιες. Το επάγγελμα μας θα μπορούσε να το εξασκήσει χοντρικά κάποιος και χωρίς να φοιτήσει σε κάποια σχολή. Αν αντί για το πολυτεχνείο πήγαινε 5 χρόνια σε ένα τεχνικό γραφείο πάνω-κάτω την δουλειά θα την μάθαινε τουλάχιστον για τις περισσότερες περιπτώσεις που ασχολείται ο μέσος μηχανικός. Οι σπουδές έχουν διαφορετικό νόημα. Στους μηχανολόγους στα 5 χρόνια έκανα και μαθήματα που ταίριαζαν περισσότερο σε άλλες ειδικότητες μηχανικών ακόμα και σε άλλες σχολές. Παρόλα αυτά αισθάνομαι ότι δεν έχασα σε καμία περίπτωση τον χρόνο μου και ωφελήθηκα από αυτά. Εξάλλου από πότε η γνώση-οποιαδήποτε γνώση-θεωρείται περιττή;
  9. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/EPAGELMATIKA_DIKAIWMATA Για κοίτα έδω. Κάτι μπορεί να έχει: http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=11
  10. Στην ταράτσα θα τοποθετήσετε φωτοβολταικά σύμφωνα με τις ανάγκες σας και φυσικά μετά από μελέτη μηχανικού. Μπορεί να χρειαστεί να καλύψετε ολόκληρη την ταράτσα σας μπορεί και όχι, αυτό θα σας το πει μόνο ο μηχανικός. Για το κόστος απευθυνθείτε στις εταιρίες ή στα τεχνικά γραφεία που ασχολούνται με αυτές τις εργασίες.
  11. Τι πληροφορίες ψάχνεις ακριβώς; Σε αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσεις με τις ίδιες τις εταιρίες αν μπορούν να σου στείλουν τα στοιχεία που ζητάς.
  12. Ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία είναι πολλή επιβαρημένη περιβαλλοντικά. Εκτός από την Κοζάνη και την Πτολεμαίδα μεγαλύτερο πρόβλημα από την μόλυνση αντιμετωπίζουν οικισμοί κοντά στα εργοστάσια της ΔΕΗ όπως ο Άγιος Δημήτριος, η Ποντοκώμη, η Μαυροπηγή, το Δρέπανο κτλ. Αν δεν έχεις πρόσβαση στον τοπικό τύπο για τα θέματα που ψάχνεις μπορείς να ψάξεις στο διαδίκτυο έχει αρκετό υλικό. Ενδεικτικά : users.auth.gr/~nkiapido/arthra/molunsi http://www.pontokomi.com/zwh.doc
  13. Η γνώμη μου είναι ότι επiλέξεις να γίνει στον αρχικό σχεδιασμό. Για τα χαρακτηριστικά του διαχύτη καθώς και για την μελέτη και την προσομοίωση της ροής μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα CFD όπως το Fluent ή το ANSYS. Αν θέλεις μεγαλύτερη ευκολία θα πρότεινα το δεύτερο.
  14. Θα επιλέξεις αυτό που σου αρέσει. Πέρα από το γεγονός ότι οι ΠΜ είναι πλέον υπερβολικά πολλοί σε τουλάχιστον 5 χρόνια που θα τελειώσεις δεν ξέρεις πως θα είναι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας. Αν θέλεις να βγάλεις λεφτά υπάρχουν επαγγέλματα που θα στο εξασφαλίσουν καλύτερα μόνο που δεν χρειάζεται να βγάλεις ΑΕΙ.
  15. Προσωπικά θα μου έκανε εντύπωση αν δεν συμμετείχαν και οι άλλες ειδικότητες. Όπου υπάρχει χρήμα υπάρχουν και συμφέροντα. Όσο για τον "συνάδερφο" ΠΜ μπέρδεψε τους ρόλους. Ο μηχανολόγος αναγκάζεται να "βάλει" στον πελάτη του έναν πολιτικό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.