Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

GiLyt

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

GiLyt's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο. Το πιο σημαντικό είναι να μη τα παρατάς. Προσπάθησε να αποκτήσεις σφαιρικές γνώσεις στην αρχή, είτε απο δωρεάν σεμινάρια εταιρειών (πλέον είναι και Webinars λόγω κατάστασης), είτε από Youtube. Δυστυχώς, βιβλία να σου προτείνω δεν έχω, μιας και όποιο έχω πάρει δε μου φάνηκε αρκετό. Θα σου έλεγα ωστόσο να ρίξεις μια ματιά στις ΤΟΤΕΕ, που ναι μεν είναι παλιές, αλλά έχουν αρκετό καλό υλικό, και σε βοηθάνε να καταλάβεις κάποιες αρχές λειτουργίας που παραμένουν ίδιες ακόμα και μετά από 30 χρόνια. Και για μένα στην αρχή μου φάνηκε πολύ δύσκολο να μπορέσεις να πάρεις τόση γνώση μονομιάς, το επάγγελμα μας έχει τεράστια πολυπλοκότητα και πολυμορφία. Για αυτό σου προτείνω να πάρεις κάποιες σφαιρικές γνώσεις διαβάζοντας και έπειτα να επικεντρωθείς σε αυτό που σε αρέσει. Τώρα, για το πώς θα αποκτήσεις πρόσβαση σε τέτοια σεμινάρια ή ημερίδες, δε μπορώ να σου γράψω εταιρείες λόγω κανόνων του Φορουμ, αλλά αν μπεις στα επίσημα site τους (σκέψου μεγάλες εταιρείες και προμηθευτές Η/Μ εξοπλισμού) ή αν το κάνεις αναζήτηση στο Google, όλο και κάτι θα βρεις. Να θυμάσαι, όλοι παρουσιάζουν το προϊόν τους ως το καλύτερο, αλλά παράλληλα μαθαίνεις τις γενικές αρχές. Θα σου ευχηθώ καλή αρχή και να μη στεναχωρίεσαι, όλα στην αρχή είναι δύσκολα.
  2. Φίλε καλή αρχή. Και εγώ νέος μηχανικός είμαι. Από όσο έχω ψάξει, τα πιο γνωστά και ευρέως διαδεδομένα στους μηχανικούς είναι της 4Μ και η ti soft. Έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Οι περισσότεροι μηχανικοί ωστόσο, από όσο γνωρίζω, λειτουργούν της 4Μ. Μπορείς να κοιτάξεις και άλλα άρθρα, στα οποία έμπειροι μηχανικοί συζητάνε τα συν και τα πλην της κάθε μίας εταιρείας.
  3. GiLyt

    Ti soft vs 4M

    Αυτό το καιρό και εγώ βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση με εσένα. Από το Forum, όσα έχω διαβάσει, λένε οτί η Ti soft είναι καλύτερη στα ηλεκτρολογικα. Ωστόσο, οι περισσότεροι μηχανικοί χρησιμοποιούν 4Μ. Δυστυχώς είναι μονοπώλιο και για αυτό το λόγο και εγώ μάλλον στην 4Μ θα πάω. Ρώτησα τιμές και για το ΗΜ πακέτο θέλουν 2.450 + ΦΠΑ. Βέβαια, είπαν πως θα κανουν δωρεάν σεμινάρια εκμάθησης (γιατί έχει πληρωτά μόνο στο site τους). Ακόμα είμαι στο ψάξιμο.
  4. Καλησπέρα, Είχα κάνει αίτηση 3 Ιουλίου το 20 για εγγραφή στο μητρώο. Είχα στείλει 10 e mails (χωρίς υπερβολή) και επαιρνα ανά τακτά χρονικα διαστήματα τηλέφωνο στο κέντρο του ΤΣΜΕΔΕ, χωρίς απάντηση βεβαίως. Να μην στα πολυλογώ στο 16ο e mail μου απήντησαν πως με δέχτηκαν. Έκανα αίτηση 3 Ιουλίου του 20, όπως ανέφερα, και με δέχτηκαν αυτή την εβδομάδα (23 Ιουνίου). Δεν έχω να σου προτείνω κάτι εκτός από συχνά e mails και πολλή υπομονή.
  5. Καλησπέρα, Είχα κάνει αίτηση 3 Ιουλίου το 20 για εγγραφή στο μητρώο. Είχα στείλει 10 e mails (χωρίς υπερβολή) και επαιρνα ανά τακτά χρονικα διαστήματα τηλέφωνο στο κέντρο του ΤΣΜΕΔΕ, χωρίς απάντηση βεβαίως. Να μην στα πολυλογώ στο 16ο e mail μου απήντησαν πως με δέχτηκαν. Έκανα αίτηση 3 Ιουλίου του 20, όπως ανέφερα, και με δέχτηκαν αυτή την εβδομάδα (23 Ιουνίου). Δεν έχω να σου προτείνω κάτι εκτός από συχνά e mails και πολλή υπομονή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.