Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

egm

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by egm

  1. Καλημέρα Γνωρίζει κανείς συνάδελφος εάν απαιτείται ελεγκτής Δόμησης σε αναθεώρηση αδείας όταν δηλώνεται στην πολεοδομία ότι ολοκλήρωθηκε το κτίριο της πρώτης άδειας και γίνεται μία νέα προσθήκη. Όλα μετά το 2012 που ισχύει ο 4030. Στην δική μου περίπτωση στην βασική άδεια πέρασε ελεγκτής δόμησης, έγινε αναθεώρηση για προσθήκη άλλου κτιρίου στην ίδια ιδιοκτησία, φτιάχτηκε και αυτό και θέλω να κάνω και δεύτερη αναθεώρηση για τρίτο κτίριο. Η πολεοδομία θα πρέπει να μου ζητήσει και για το δεύτερο ελεγκτής δόμησης (δεν έχω φωνάξει προφανώς για το δεύτερο κτίριο)για να δεχτεί την δεύτερη αναθεώρηση?
  2. ΣΟΒΑΡΟ. Η κατηγορία 2 δεν μπορεί να συνυπάρξει με την 4 και 5 σύμφωνα και με τις 2 εγκυκλίους. Ωράια. Άρα δηλώνεις με κατηγορία 4 (πρόσθετα δικαιολογητικά) και παλαιότητα πρό του 83 αν αποδεικνύεται. Το σύστημα το δέχεται. Ο νόμος στο άρθρο 18 λέει για τον υπολογισμό του προστίμου προ του 83 χωρίς να αναφέρεται σε κατηγορίες. Συμφωνείτε?
  3. Καινούργια περίπτωση. Έχω κύρια και μοναδική κατοικία 120 τετραγωνικά μέτρα. Κάνω αυθαιρεσίες 100 τετρ. μέτρα. Δηλαδή σύνολο 220. Έχω γυναίκα και 2 παιδιά. Χρησιμοποιώ τον συντελεστή 0,40 ή όχι? Αυτή η εγκύκλιος 3 μάλλον σε μπελάδες μας βάζει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας.
  4. Το ΙΕΚΕΜ σε συνεργασία με το ΤΕΕ έχει ανακοινώσει σεμινάριο 80€ για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Πρόκειται για τηλεκπαίδευση ασύγχρονη (δηλαδή όποτε υπάρχει χρόνος βλέπεις τα video), ερωτοαπαντήσεις από ειδικούς κλπ. Υπάρχουν απόψεις και εμπειρίες πάνω σε αυτό? Διότι οι δικές μας απόψεις όσο τεκμηριωμένες και να είναι δεν καλύπτουν τις δυνατές ερμηνείες του νόμου και τις ασάφειες...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.