Μετάβαση στο περιεχόμενο

Photonics_Dude

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Περίπου 1100e/m2 συνολικό κόστος. Δεν νομίζω ότι θα κάτσει κάποιος να ασχοληθεί εκ του μηδενός με μη-συμβατικούς τρόπους δόμησης και αυτό δεν είναι παράλογο. Ουσιαστικά εδώ μιλάμε για εταιρίες που ασχολούνται κατά βάση με τέτοιες κατασκευές. Απλά δεν χρειάζεται αυτή η τυφλή απόρριψη επειδή κάτι δεν το γνωρίζουμε. Σίγουρα δεν θα έκανα μη-συμβατικό σπίτι με κάποια μικρή εταιρία χωρίς εμπειρία ή με κάποιον μαθητευόμενο μάγο.
  2. (το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Χωρίς να θέλω να υπεραπλουστεύσω το ζήτημα, διαβάζω σε αλλοδαπές πηγές ότι ένας απλός κανόνας είναι 1κW ανά 10 m^2 + 10%. Ισχύει κάτι τέτοιο ως απλουστευμένος κανόνας κατά την πρακτική σας εμπειρία;
  3. Σίγουρα υπάρχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα μιας κατασκευής απο οπλισμένο σκυρόδεμα. Απο την άλλη, η σχεδόν καθολική απόρριψη όλων των άλλων μεθόδων δόμησης απο τους Έλληνες Μηχανικούς, δεν είναι φυσιολογική. Σίγουρα υπάρχει κατανόηση για την αδυναμία έυρεσης κατάλληλων συνεργείων για διαφορετικούς τρόπους δόμησης, αλλά σχόλια του τύπου "α, οι χαζοαμερικάνοι που τους παίρνει ο αέρας τα σπίτια" και "ού, τα μπατίρια που θέλουν προκτασκευασμένα" είναι επιεικώς απαράδεκτα και δεν τιμούν ιδιαίτερα όσους τα κάνουν. Προσωπικά έχω εδώ και 7 χρόνια στην Ελλάδα ένα μικρό εξοχικό με δόμηση SIP και ασφαλτικά κεραμίδια, απο γνωστή ελληνική εταιρία, και τουλάχιστον μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Δεν έχει παρουσιαστεί η παραμικρή ζημιά, η θερμομόνωση φαντάζει να λειτουργεί άψογα. Το σπίτι το σηκώσαν μέσα σε 5 μέρες, αφού πιο πριν φυσικά είχα κάνει τα θεμέλια απο μπετό και τον βιολογικό βόθρο. Η στατικότητα του συστήματος δόμησης της συγκεκριμένης εταιρίας είναι πιστοποιημένη με πείραμα από το ΕΜΠ. Στο προσεχές μέλλον σκέφτομαι να αποκτήσω μεγαλύτερο σπίτι στην Ελλάδα, και θα είναι σίγουρα όχι συμβατικής κατασκευής. Γιατί θέλω τυποποιημένη κατασκευή απο συνεργείο που κάνει χρόνια ακριβώς την ίδια δουλειά, δεν θέλω αχαλίνωτα και κρυφά κόστη, 2-3 χρόνια αποπεράτωση, και γιατί είμαι "μπατίρης".
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.