Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dbala

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

8 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Καρδίτσα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
  1. Φυσικά και θα κόβεται γι' αυτό γίνεται, γιατί και το ρεύμα δεν είναι αγαθό είναι εμπόρευμα: έχεις (προ)πληρώνεις, δεν έχεις σε τρώει το μαύρο σκοτάδι. Τα καλά της τεχνολογίας στο μεγαλείο τους. Κατά τα άλλα πράσινες τεχνολογίες και κουραφέξαλα. Τι έχουν οι παραδοσιακοί μετρητές της ΔΕΗ? Είναι απαρχαιωμένης τεχνολογίας? Υπάρχει πρόβλημα στην καταμέτρηση? Η πρόοδος της τεχνολογίας όταν υπηρετεί τους πολλούς είναι για καλό. ¨Οταν υπηρετεί τους λίγους προφανώς και την καταδικάζω. Αν το κράτος μέσω ενός σοβαρού σχεδιασμού που θα είχε σαν βάση την παροχή καλύτερων υπηρεσιών με μείωση του κόστους (και με αντίστοιχη μείωση του τιμολογίου) και με αντίστοιχη κοινωνική πολιτικήμ, τότε φυσικά και να αντικαθιστούσε τους μετρητές και ότι άλλο ήθελε (π.χ. σκεπασμένους ταινιόδρομους στα λιγνυτορυχεία). Αν γίνεται έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο κάθε ιδιώτης (τύπου Ενέργκα ας πούμε) μην χάσει τους πελάτες του που του χαρίζουν έτσι για πλάκα τότε να μην τοποθετηθούν ποτέ και ας είμαστε αρχαίοι.
  2. Είναι άξεστοι αυτοί οι Αλβανοί. Σε αντίθεση με μας που φτιάχνουμε κάθε 2 χρόνια νέους νόμους για να νομιμοποιούμε όσα αυθαίρετα έγιναν στο μεταξύ. Και μου κάνει και εντύπωση ότι υπάρχουν χώρες στην Ευρωπαϊκή ένωση που γίνονται καταπατήσεις σε δασικές εκτάσεις! Πα πα πα. Γι' αυτό και δεν είναι στην ΕΕ η Αλβανία αλλά εμείς είμαστε. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης
  3. Προτείνω μια ταινία: Η λίστα του Σίντλερ. Εκεί λοιπόν ο καημένος ο εβραίος λογιστής είναι και η ψυχή της επιχείρησης και του λέει ο Λϊαμ Νίσον (μέλος του Ναζιστικού Κόμματος) : τι θα έκανα χωρίς εσένα, δεν θα υπήρχα. Έτσι και εμείς λοιπόν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες ενός λογιστή. Προφανώς υπάρχουν καλοί και κακοί λογιστές αλλά και καλοί λογιστές που κάνουν λάθη. Τώρα οσον αφορά τις τιμές που αναφέρονται είναι τρομερό να γίνεται η συζήτηση λες και πουλάμε ( ή οι λογιστές πουλάνε) φασόλια καστοριάς και παζαρεύουμε το κιλό. Άλλες ανάγκες έχω εγώ που έχω αυτόν τον τζίρο, άλλες ο άλλος. Ξεχνάμε βέβαια (εκ του πονηρού) ότι κάνουμε από κοινού δηλώσεις με τις/τους συζύγους μας και τις /τους φορτώνουμε και αυτούς στο πακέτο (άμα έχει και ακίνητα ο/η σύζυγος βάλε και μισθώματα, Ε9 κλπ). Δεν μας αρέσει όμως όταν μας λένε έλα μωρέ σιγά τι κάνεις τώρα και θες 200€ + ΦΠΑ για ένα ΠΕΑ, ένα παλιόχαρτο είναι. Τα δικά μας είναι άξια έγγραφα, των λογιστών είναι παλιόχαρτα. Εμείς όταν δίνουμε ένα ΠΕΑ κάνουμε εκατοντάδες μαθηματικές πράξεις, αναλύουμε με δυναμική ανάλυση το κτίριο και υπολογίζουμε την κοσμική ακτινοβολία που απορροφάται, ενώ ένα λογιστής κάνει 2 πράξεις σε ένα μπακαλοτέφτερο. Απλώς συνάδελφοι, λειτουργούμε και οι μεν και οι δε, σε ένα συγκεκριμένο γραφειοκρατικό πλαίσιο, που απαιτεί συγκεκριμένες υπηρεσίες. Το ότι πρέπει να έχει κανείς 5 στοιχειώδεις γνώσεις δεν σημαίνει ότι είναι και λογιστής Ας είμαστε πιο προσεκτικοί και ας σεβόμαστε τον κόπο του άλλου επαγγελματία όπως θέλουμε να σέβονται και τον δικό μας.
  4. Ενημερωτική εκδήλωση στην Καρδίτσα Συνεχίζοντας την καμπάνια ενημέρωσης των επαγγελματιών του κλάδου για τον τρόπο εργασίας με δίκτυα σταθμών αναφοράς (Reference Stations Networks) και τις δυνατότητες τους, η ομάδα της METRICA A.E. επισκέπτεται την Καρδίτσα και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελεύθερων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Σύγχρονοι τρόποι εργασίας με τη χρήση δικτύων μόνιμων σταθμών αναφοράς». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ, Α. Μπλατσούκα & Β. Τζέλλα. Σας περιμένουμε όλους, να ενημερωθείτε σχετικά με τις εξελίξεις, να ανταλλάξετε απόψεις, να δοκιμάσετε (ΔΩΡΕΑΝ) τις υπηρεσίες του δικτύου, να ελέγξετε και να αποφασίσετε τον αποδοτικότερο και οικονομικότερο τρόπο να εργάζεστε. Με την ενεργή παρουσία τους θα μας τιμήσουν και μέλη της ερευνητικής ομάδας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σχετικά με την εκδήλωση: Ο τρόπος εργασίας με GNSS δέκτες έχει αλλάξει δραστικά. Η εργασία με έναν μόνο δέκτη ο οποίος λαμβάνει διορθώσεις μέσω internet (Network RTK Rover) από ένα δίκτυο σταθμών αναφοράς (Reference Stations Network) είναι πλέον μονόδρομος. Όταν όμως μιλάμε για δίκτυα σταθμών αναφοράς τι ακριβώς εννοούμε; Είναι όλα τα δίκτυα ίδια ως προς την κάλυψη, τις υπηρεσίες και τις παρεχόμενες δυνατότητες; Πρόγραμμα 18:30 – 19:00 Προσέλευση - καφές 19:00 – 19:15 Χαιρετισμός 19:15 – 19:35 Περιγραφή του δικτύου SmartNet Greece και της εξέλιξης του. Αντωνακάκης Αντώνης, Υπεύθυνος δικτύου Smartnet Greece, Metrica A.E. 19:35 – 19:55 Συνόρθωση του δικτύου METRICANET και ένταξη στο HTRS07 του HEPOS. Συγκρίσεις και εφαρμογές NRTK στην πράξη. Φωτίου Α. καθ. Α.Π.Θ., Χατζηνίκος Ν. Υπ.Διδ. Α.Π.Θ., Πικριδάς Χ. Αν. Καθ. Α.Π.Θ. - ερευνητική ομάδα του Α.Π.Θ 19:55 – 20:15 Παρουσίαση του διαδικτυακού περιβάλλοντος χρήσης του SmartNet Greece για εργασίες Post Processing. Αντωνακάκης Αντώνης, Υπεύθυνος δικτύου Smartnet Greece, Metrica A.E. 20:15 – 20:45 Συζήτηση Περισσότερα: www.sdmk.gr
  5. Δεν είναι καθόλου τραγικά τα πράγματα. Κανένας δεν πρέπει να διαβάσει όλες τις προδιαγραφές. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ τις ΠΕΤΕΠ εδώ και πολλά χρόνια σε μελέτες και έργα δημόσια και ιδιωτικά. Είναι μια πολύ καλή πηγή γνώσεων πο δύσκολα μπορεί να βρει κανείς αλλού και μάλιστα δωρεάν. Είναι άξιο απορίας πως τέτοια γνώση "ξέφυγε" σε ΦΕΚ και δεν πήγε μέσω ΕΛΟΤ έτσι ώστε να είναι με πληρωμή. Αυτό που έχω καταλάβει στην Ελλάδα είναι ότι για να είσαι καλός στη δουλειά σου πρέπει να έχεις τις κατάλληλες προσβάσεις σε πηγές πληροφόρησης (χαρτογραφικό υλικό από τοπογραφική υπηρεσία, σχέδια οικισμών και πόλεων από Πολεοδομία, τριγωνομετρικά σημεία από ΓΥΣ, γνωστοί σε επιτροπές να βλέπεις πως τα γράφουν οι άλλοι σε διαγωνισμούς, κλπ). Εϊναι επομένως πολύ σημαντικό που τέτοια γνώση διατέθηκε δωρεάν. Στο σημείο αυτή αξίζει να αναφερθεί η προσφορά ανθρώπων που με μεράκι και πάθος δούλεψαν έτσι ώστε τα κείμενα να είναι κατά το δυνατόν πλήρη και άρτια. Επίσης αξίζει να αναφερθεί και η προσφορά του φόρουμ http://www.e-archimedes.gr/ που συνέχισε την προσπάθεια για ολοκλήρωση των προδιαγραφών παρόλο τη διακοπή της χρηματοδότητης του ΙΟΚ από το κράτος.
  6. Στις απ' ευθείας αναθέσεις του ΤΕΕ μηνός Μαρτίου ανακοινώθηκε από το Δήμο Μώλου η απ' ευθείας ανάθεση της μελέτης «Τοπογραφική Αποτύπωση, Οριστική Μελέτη και Τεύχη Δημοπράτησης ΧΑΔΑ ......) σε μελετητή με αριθμό μητρώου που φαίνεται στην απόφαση. Για λόγους προστασίας του michanikos.gr διότι δεν δικάζουμε εδώ μέσα χωρίς όλα τα στοιχεία ΔΕΝ παραθέτω ονόματα παρά μόνο το link της δημοσιοποίησης της ανάθεσης του ΤΕΕ. Από αναζήτηση που έκανα στο μητρώο μελετητών του ΥΠΟΜΕΔΙ ο ανάδοχος είναι γεωλόγος με κατηγορίες πτυχίων 20 και 21. Οπωσδήποτε για μια μελέτη αποκατάστασης ΧΑΔΑ απαιτείται γεωλόγος ή και γεωτεχνικός αλλά αναφέρεται σαφώς στον τίτλο Τοπογραφική Αποτύπωση. Προς ενημέρωση όλων και κυρίως των συλλογικών οργάνων των μηχανικών\ έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/tptee/SERVICES_INFORM_TPTEE/prokhrixeis_meleton/2012/PR_MEL_MAR_12/ap_anath
  7. Καλό είναι να μην προτρέχουμε ούτε να καταδικάζουμε χωρίς τεκμηρίωση ούτε το δήμαρχο αλλά ούτε και τους πολίτες. Δεν λέει τίποτε ότι επειδή έκανε "αεροφωτογράφιση" ότι κατ' ανάγκη υπολόγισε τα τετραγωνικά των χώρων που πρέπει να μετράνε στον υπολογισμό των δημοτικών τελών. Αν γνωρίζει κάποιος να μας πει ότι π.χ ο δήμαρχος ανέθεσε στις τεχνικές υπηρεσίες ή σε μελετητή την όλη διαδικασία, βάση ποιων προδιαγραφών έγινε (οι μετρήσεις επί ποίου υποβάθρου έγιναν, αφαιρέθηκαν κοτέτσια και πρόχειρες κατασκευές, πως υπολόγισε τα τετραγωνικά των δομημένων επιφανειών κάτω από στέγες κλπ. έγινε προσωρινή ανάρτηση των αποτελεσμάτων έτσι ώστε να γίνουν ενστάσεις κλπ.
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε μια αντιστήριξη κατακόρυφου πρανούς μέγιστου βάθους 10m για κατασκευή ξενοδοχείου επιλέχθηκε η μέθοδος Βερολίνου με κατακόρυφα στοιχεία δοκούς 2XUPN 200 με βάθος πακτωσης 4m. Δηλαδή συνολικό μήκος δοκού 14m. Ο κατασκευαστής θα προμηθευτεί δοκούς μήκους 6m. Κάθε κατακόρυφο στοιχείο θα αποτελείται από 2 δοκούς UPN200 τοποθετημένους πλάτη με πλάτη ( ] [ ) και συγκολημένους με οριζόντιες λάμες έτσι ώστε να έχουν κενό μεταξύ τους 10cm. για να μπορεί να διατρηθεί οπή για την τοποθέτηση αγκυρίων προεντεταμένων. Η απορία μου είναι: 1. Ποιο είναι το κατάλληλο μήκος που θα έχουν οι λάμες που θα κολληθούν στις πλευρές των δοκών έτσι ώστε να αποτελούν ενιαία δοκό μήκους 14m με ίδια ακαμψία σε όλο το μήκος της; 2. Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι σωστό όλες οι δοκοί να συγκοληθούν στην ίδια στάθμη αλλά ούτε και ζευγάρι δοκών 2xUPN να έχει στην ίδια θέση συγκολλήσεις και στις δύο δοκούς. Συμφωνείτε; Ευχαριστώ και αν κάποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες για την κατασκευή τύπου Βερολίνου ας προσθέσει σε αυτό το topic.
  9. Συνάδελφε, ρίξε εδώ μια ματιά έχει τα σχέδια κυκλοφοριακών συνδέσεων http://www.ggde.gr/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=95&Itemid=212 το φεκ για τα παραπάνω σχέδια είναι το 119A/16-06-2006 ΠΔ 118. Δίνονται δωρεάν πλέον και σε pdf από το Εθνικό Τυπογραφείο http://www.et.gr δες και την εγκύκλιο 11/18-4-2004/ΔΜΕΟ http://www.ggde.gr/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=119 Ψάξε και λίγο στο google μάλλον θα τα βρεις και σε autocad.
  10. Συνάδελφε, νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι εξαρτημένο τοπογραφικό. Ρίξε και μια ματιά εδώ στις οδηγίες και στον τρόπο παράδοσης "Οδηγία για την αποτύπωση των γεωμετρικών μεταβολών" http://www.ktimatologio.gr/ktima/index.php?ID=RXyFNcKxuDIkHrRx Βεβαιώσου από το κτηματολογικό γραφείο ότι οι συντεταγμένες των κορυφών που σου έδωσε ο ιδιοκτήτης είναι και οι ισχύουσες (καμιά φορά δεν ξέρεις τι γίνεται) δηλ τσέκαρε το εμβαδό αν είναι σωστό.
  11. Συνάδελφοι γειά σας, Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι: Υφιστάμενη οικοδομή (1994) αποτελείται από πρατήριο καυσίμων (με νομιμη άδεια λειτουργίας) και από κατάστημα 300τμ. Το κατάστημα χωρίστηκε από τον ιδιοκτήτη σε δύο μέρη (150+150τμ) και νοικιάστηκε. Το ένα κατάστημα είναι ζαχαροπολαστείο και το άλλο θα είναι πρατήριο άρτου. Οι ενοικιαστές δεν μπορούν να βγάλουν άδεια λειτουργίας γιατί στην οικοδομική άδεια φαίνεται ως ένα κατάστημα. Για τη χορήγηση άδειας από τον αρμόδιο δήμο τους παρέπεμψαν στον ιδιοκτήτη να προβεί σε αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας. Ο ιδιοκτήτης με τη σειρά του μου ανέθεσε το θέμα της αναθεώρησης. Για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας απο την αρμόδια πολεοδομία με παρέπεμψαν στο τμήμα συγκοινωνιών λόγω του πρατηρίου με τη δικαιολογία ότι δεν γίνεται να υπάρχει κατάστημα δίπλα σε πρατήριο καυσίμων (πδ 118/2006). Στο τμήμα συγκοινωνιών μου είπανε ότι μπορεί να λειτουργήσει κατάστημα με εμβαδό μικρότερο από 50τμ. (ουσιαστικά κατάστημα που να χωράει λιγότερους από 50 ανθρώπους). Δηλαδή πρέπει να χωρίσω το υφιστάμενο καταστημα σε χώρους <50τμ. Το ένα όμως εκ των δύο καταστημάτων είναι πλήρως εγκαταστημένο. Σκέφτεστε να τους πω ότι δεν είναι δυνατό να πάρουν άδεια λειτουργίας; Γνωρίζει κάποιος κάτι επί του θέματος;
  12. Για να κλείσει το θέμα και για όσους το ψάξουν στο μέλλον. Αρμόδια ΔΕΣΕ Περιφ. Θεσσαλίας Στην υπηρεσία δεν υπάρχουν διαθεσιμα στοιχεία για το όριο απαλλοτρίωσης στο τμήμα που με ενδιαφέρει. Δεν δίνουν με τίποτα βεβαίωση παρά με παραπέμπουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ λόγω παλαιότητας της απαλλοτρίωσης. Τελικά το όριο της ιδιοκτησίας το έβαλα σε αντιστοιχία με τους όμορους ιδιοκτήτες και γενικά ότι ισχύει στην περιοχή. Αυτό μου είπε και ο προιστ. ΔΕΣΕ προφορικά. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
  13. Συναδελφοι έχω την ακόλουθη περίπτωση: Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου,εκτός ζώνης και εκτός αναδασμού έκτασης 7000τμ το οποίο συνορεύει κατά μήκος των 2 πλευρών του με ιδιοκτησία, της τρίτης με αγροτική οδό (χωματόδρομος) και κατά μήκος της τέταρτης πλευράς με εθνική οδό (καρδίτσας - τρικάλων). Αναζήτησα το όριο απαλλοτρίωσης αλλά δεν υπάρχει (νομαρχία, δήμος, περιφέρεια, κτηματική). Βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη διαπλάτυνσης της Ε.Ο. Η διαπλάτυνση θα γίνει σε βάρος της ιδιοκτησίας του πελάτη. Ούτε και οι μελετητές έχουν βρει το όριο απαλλοτρίωσης. Ένας παλιός υπάλληλος της πολεοδομίας θυμάται ότι είναι 10μ από τον άξονα. Το τοπογραφικό που συνοδεύει το συμβόλαιο δεν είναι εξαρτημένο και έγινε σίγουρα με το μάτι - τέσσερις πλευρές και μία διαγώνιος) (εγώ έβαλα 5 στάσεις γιατί δεν έχει ορατότητα). Η ερώτηση είναι: Το όριο της ιδιοκτησίας μπορεί να μπει στο πόδι του επιχώματος της Ε.Ο ή να το βάλω στα 10μ από τον άξονα ή πρέπει να λάβω υπόψη κάποιο νόμο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.