Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Panagiotis50

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. ΔΕΝ το αγόρασα, από κληρονομιά το έχω. Δεν γνωρίζω το ιστορικό του αλλά η επιφάνεια αυτή έχει απομείνει μετά απο σχέδιο πόλεως, δρόμους κλπ κλπ. Η βεβαίωση αυτη δίνεται από την πολεοδομία; και με διασφαλίζει σε κάτι;
  2. Έχω στην κατοχή μου ένα οικόπεδο το οποίο σύμφωνα με το τοπογραφικό που μόλις μου έφτιαξε συνάδελφός σας είναι μη άρτιο αλλά οικοδομήσιμο σύμφωνα με το άρθρο 25 του ν. 1337/1983. Έχει οικοδομήσιμο χώρο, αφού αφαίρεσε τις πρασιές, 12μ επί 5,76μ. άρα επιφάνεια 67m2, ο ΣΔ μειώνεται στο 0,72. Στο συμβόλαιο αναφέρει «μετά από την ένταξή του στο σχέδιο πόλεως, με το από 28/7/1970 Ρυμοτομικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο με αριθμό 202Δ/70ΦΕΚ» Άρα με τα προ απαιτούμενα για το άρθρο 25 του 1377 και μετά την τροποποίηση του με το άρθρο 27 του ν. 2742/99 (έχει δημιουργηθεί πριν από την ισχύ του ν. 651/1977 … Έχει μία πλευρά του τουλάχιστον 5,00 μ. Μέσα σε αυτό, βάσει του ισχύοντος ΣΔ της περιοχής εγγράφεται κτήριο εμβαδού τουλάχιστον 50,00 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς 5,00 μ κλπ) είμαι εντάξει και σύμφωνα με τον μηχανικό μου μπορώ να οικοδομήσω. Το οικόπεδο το πουλάω, βρέθηκε αγοραστής έκανε όλους τους ελέγχους υπογράψαμε συμφωνητικό, μου έδωσε προκαταβολή, αλλά λίγο πριν την υπογραφή του συμβολαίου κάνει πίσω γιατί όπως του είπε ο μηχανικός και ο δικηγόρος του υπάρχει πρόβλημα με την αντισυνταγματικότητα του εν λόγω άρθρου και ότι μπορεί αφού ξεκινήσει να χτίζει να τον σταματήσει κάποιος γείτονας ή ακόμα χειρότερα αν καταργήσουν τον νόμο να γίνει ανάκληση αδείας και να του γκρεμίσουν το σπίτι. Η ερώτηση είναι: άδεια από την πολεοδομία βγαίνει, μπορώ να χτίσω; αλλά αύριο έρχεται το κράτος και με σταματάει και ότι έχω δώσει πάει στράφι;;;; Η παρέκκλιση ισχύει για να “αποφευχθεί το επαχθές μέτρο της προσκύρωσης” όπως αναφέρεται στην νομοθεσία αλλά στην προκειμένη περίπτωση εγώ έχω ένα οικόπεδο πληρώνω ΕΝΦΙΑ, δεν μπορώ να το πουλήσω και δεν ξέρω τι να κάνω…. Ζητάω την άποψή σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.