Μετάβαση στο περιεχόμενο

pan-g

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

pan-g's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • One Year In
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα συνάδελφε. Θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς στη ΔΜΕΟ στη λ.Αλεξανδρας, έστω και τηλεφωνικά (2106400550) γιατί εκείνοι θα πρέπει να σου δώσουν την έγκριση οπότε είναι και αρμόδιοι να αποσαφηνίσουν τα θολά σημεία του 455/76.
  2. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα. Μελετάω συγκρότημα δύο κτιρίων, ένα με χρήση κατοικίας και ένα κτίριο καταστημάτων και γραφείων (ειδικό κτίριο). Διαβάζω στον ΝΟΚ ότι ο σ.ο. για ειδικά κτίρια είναι 5,5x(σ.δ.). Σε αυτή την περίπτωση όμως που έχω δύο κτίρια θα πρέπει να υπολογίσω το καθένα με το δικό του σ.ο. (δηλαδή πραγματοποιούμενος σ.δ.x5 για την πολυκατοικία και πραγματοποιούμενος σ.δ.x5,5 για το ειδικό κτίριο); Ή θα θεωρήσω ότι το συγκρότημα στο σύνολό του διέπεται από τους κανονισμούς για τα ειδικά κτίρια (εφόσον η χρήση κατοικίας είναι λιγότερο του 50% του συνόλου) και άρα ο σ.ο. είναι ο συνολικός επιτρεπόμενος σ.δ.x5,5 ;
  3. Σχετικά με συγκρότημα πολυκατοικιών με δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων. Απ' όσο ξέρω, όταν ξεπερνάς τις 30 θέσεις στάθμευσης ή τα 600τ.μ. χώρων στάθμευσης, απαιτείται άδεια λειτουργίας σταθμού αυτοκινήτων άνευ προσωπικού. Θα ήθελα να μάθω ποια είναι η διαδικασία και σε ποιες υπηρεσίες πρέπει να απευθυνθώ. Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα. Ξέρετε αν μπορεί να συνδυαστεί η μείωση επιτρεπόμενης κάλυψης που προκύπτει από την εφαρμογή του άρ.10 με τη μείωση επιτρεπόμενης κάλυψης κατά 5% που περιγράφεται στο άρ.15 πργ.8 για τον σκοπό της αύξησης του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους; Και επίσης σε περίπτωση που μπορούν να εφαρμοστούν αυτές οι διατάξεις ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει ότι μπορεί η ίδια μείωση του συντελεστή κάλυψης να χρησιμοποιηθεί και για τις δύο περιπτώσεις, ή θα πρέπει κάθε μία μείωση να εφαρμοστεί ανεξάρτητα (άρα η συνολική μείωση θα είναι το άθροισμα των δύο μειώσεων);
  5. Καλησπέρα σας. Νέος συνάδελφος εδώ και έχω χαθεί λίγο. Ερμηνεύω σωστά την Υ.Α. 98728/7722/1993 ότι χώροι στάθμευσης με περισσότερες των 30 θέσεων θεωρούνται αυτομάτως σταθμοί αυτοκινήτων και υπάγονται στις ρυθμίσεις του Π.Δ. 455/76 σχετικά με τις διαστάσεις των θέσεων και των οδεύσεων; Και αν είναι όντως έτσι, υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικοί υπόγειοι όροφοι να θεωρηθούν ανεξάρτητα πάρκινγκ των 30 θέσεων το καθένα και έτσι να γλιτώσουν τις δυσμενείς ρυθμίσεις του 455/76;
  6. Ω! Δεν είχε το διάγραμμα που ήθελα αλλά είδα ότι τα πρωτότυπα είναι μια χαρά ευανάγνωστα. Θα πρέπει να το αναζητήσω εκεί που είπατε. Το χρειάζομαι γιατί εκεί φαίνονται τα διάφορα σημεία βάσει των οποίων ορίζει το ΦΕΚ τα επιτρεπόμενα ύψη. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
  7. Στο epoleodomia πώς; πού; υπάρχει ένα από τα τέσσερα διαγράμματα; Βρισκω μόνο το ΦΕΚ όταν κοιτάζω το οικοδ. τετράγωνο που με ενδιαφέρει. Επίσης, στο gis του Πειραιά δεν βρίσκω τίποτα πέρα από υποβαθρα. Σόρρυ είμαι νέος συνάδελφος. Αυτό που προσπαθώ να βρω είναι τα ακριβή επιτρεπόμενα ύψη.
  8. Όχι, στην Καστέλλα αναφέρομαι, λάθος εκ παραδρομής. Μάλλον θα απευθυνθώ αναζητήσω το πρωτότυπο γιατί του ΦΕΚ είναι παραπάνω από δυσανάγνωστο. Ευχαριστώ.
  9. Ευχαριστώ για τη γρήγορη αποκριση. Άρα μπορώ να κάνω αίτηση για πρόσβαση στα πρωτότυπα; Το ΦΕΚ αναφέρει τα σχέδια που περιλαμβάνει ως 'συνοπτικά αντίτυπα'.
  10. Καλησπέρα. Ξέρετε αν υπάρχει τρόπος να βρεθούν σε μεγαλύτερη ανάλυση/καλύτερη ποιότητα τα διαγράμματα Φαλήρου που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Δ 200 19/9/1970;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.