Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

pol_michanikos

Members
  • Περιεχόμενα

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pol_michanikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά για τις ΕΕΔΜΚ και την Ταυτότητα κτιρίου τι ισχύει : 1) Περιμένουμε 《κάποια ενημέρωση/διευκρίνηση》. 2) Από τη στιγμή που δεν υπάρχει Ταυτότητα κτιρίου για το ακίνητο εκδίδεται η ΕΕΔΜΚ και δεν απαιτείται να γίνει Ταυτότητα κτιρίου. 3) Εκδίδεται η ΕΕΜΚ και γίνεται Ταυτότητα κτιρίου έως και 4 μήνες από τη λήξη ισχύος της ΕΕΔΜΚ?
  2. Καλησπέρα, είμαι στο στάδιο που ετοιμάζω την αίτηση για δάνειο. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, στο πεδίο " Ποσό οφειλής δανείου" συμπληρώνουμε το συνολικό ποσό του δανείου μαζί με τον τόκο ή χωρίς τον τόκο? Με βάση τη λογική, πρέπει να αναγράψω το ποσό που περιλαμβάνει και τον τόκο, απλά η απορία προέκυψε γιατί στη σύμβαση τυπικά ως ποσό δανείου αναφέρεται το ποσό χωρίς τον τόκο. Κατ' επέκταση στο πεδίο 'τρέχον υπόλοιπο' αναγράφω το υπόλοιπο της οφειλής με ή χωρίς τον τόκο και στο πεδίο 'μηνιαία δόση' σημειώνω το ποσό της δόσης με ή χωρίς τον τόκο?
  3. Καλησπέρα, για μία παρέμβαση υπάρχουν 3 παραστατικά. Στον Πίνακα καταχώρησης δαπανών (Παραστατικά-Λοιπα Έξοδα) του ηλεκτρονικού συστήματος, για αυτήν την παρέμβαση κάνω 3 καταχωρήσεις (3 γραμμές), δηλαδή μια για κάθε παραστατικό? Στον Πίνακα καταγραφής παραστατικών δαπανών του παραρτήματος ΙV, θα κάνω μια καταχώρηση (μια γραμμή) για αυτήν την παρέμβαση όπου στο κελί 'Αρ. Παρ.' θα σημειώσω και τα 3 παραστατικά βάζοντας κόμμα μεταξύ τους?
  4. Καλημέρα, στις υπεύθυνες δηλώσεις αναδόχου/προμηθευτή γράφουμε τον Α.Π. του Α'ΠΕΑ? Το αναφέρω γιατί μέχρι τώρα αυτό έκανα. Ωστόσο υπάρχει μία αίτηση όπου στο Α' ΠΕΑ και στην πρόταση παρεμβάσεων δεν είχε δηλωθεί μια παρέμβαση η οποία όμως έγινε τώρα αντικαθιστώντας μία άλλη και θα συμπεριληφθεί στο Β' ΠΕΑ. Οπότε για αυτήν την παρέμβαση στην Υ/Δ του προμηθευτή/αναδόχου βάζουμε Α.Π. του Α'ΠΕΑ ή Β'ΠΕΑ?
  5. @vagias 1) Έχεις βάλει σε ΦΚ κατηγορία 5, στη διεύθυνση ακινήτου έχει δηλώσει Δήμο Μαραθώνος και όταν πατάς υποβολή δήλωσης για να μεταβείς σε κατάσταση "Αρχική Υποβολή " δε σου βγάζει δηλαδη μήνυμα ότι "Δεν μπορεί να υποβληθεί δήλωση αυθαιρέτου με ΦΚ Κατ.5 ..." και προχωράς κανονικά ? 2) Σε ποιο email έστειλες το ερώτημά σου για να πάρεις απο το ΤΕΕ την απάντηση σχετικά με την επικαιροποίηση της πλατφόρμας ?
  6. Καλημέρα, ο τροποποιημένος οδηγός αναφέρει το παρακάτω. Β. Για τις αιτήσεις σε υπαγωγή, όπου η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου λήγει εντός του διαστήματος από 23/10/2020 ως και 29/06/2021, για τις οποίες η προθεσμία παρατείνεται αυτοδίκαια ως και τις 30/06/2021. Υπάρχει μια αίτηση που με την 2μηνη παράταση η προθεσμία της λήγει 10/03/2021. Σύμφωνα με το παραπάνω αν περάσει η 10η Μαρτίου χωρίς να έχει γίνει τελική υποβολή για καταβολή της επιχορήγησης, τότε η ανωτέρω ημερομηνία θα αλλάξει αυτόματα σε 30/06/2021 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα? Ή τίποτα άλλο?
  7. Γεια σας, σχετικά με το ερώτημα που τέθηκε πιο πάνω ήθελα να ρωτήσω για αυτές τις περιπτώσεις όπως και η ανωτέρω, αν στο ΠΕΑ δηλώνουμε κτιριακή μονάδα με χρήση μονοκατοικία ή κτιριακή μονάδα με χρήση πολυκατοικία. (Ειδικά όταν και το ισόγειο της οικοδομής είναι κατοικία και όχι κατάστημα). Στην ηλεκτρονική αίτηση που θα κάνουμε θα επιλέξουμε διαμέρισμα?
  8. Δηλαδή ο ιδιοκτήτης της ισόγειας οριζόντιας ιδιοκτησίας της οικοδομής μπορεί στη δήλωση που θα τακτοποιήσει το διαμέρισμα του να τακτοποιήσει και την υπόγεια αποθήκη της οικοδομής απλά θα χρειαστεί και συναίνεση από τους συνιδιοκτήτες ή η υπόγεια αποθήκη θα πρέπει να τακτοποιηθεί σε μια ξεχωριστή δήλωση που θα αφορά τα κοινόχρηστα της οικοδομής?
  9. Γεια σας, σε μια πολυκατοικία που υπάρχει Σύσταση Οριζόντιας Ιδιοκτησίας, υπάρχει και μια αυθαίρετη υπόγεια αποθήκη η οποία δεν αναφέρεται στη Σύσταση. Η πρόσβαση προς την υπόγεια αποθήκη γίνεται από τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Μπορεί ο ιδιοκτήτης της ισόγειας οριζόντιας ιδιοκτησίας της οικοδομής να συμπεριλάβει στη δήλωση τακτοποίησης του διαμερίσματός του και αυτήν την αυθαίρετη υπόγεια αποθήκη?
  10. Καλησπέρα παιδιά. Αφού γίνει υποβολή της αίτησης λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και δεσμεύονται τα χρήματα. Αυτό είναι και το στάδιο όπου σταματάμε. Το επόμενο στάδιο είναι η υποβολή των δικαιολογητικών (λογαριασμός ρεύματος, Ο.Α./τακτοποίηση) εντός της οριζόμενης προθεσμίας. Αυτή η προθεσμία πόσο είναι? Σας ήρθε μήνυμα στο σύστημα ή προσωπικο e-mail που να λέει πόσο είναι το χρονικό περιθώριο?
  11. Αυτό το τμήμα της pilotis το έκλεισε ένας συνιδιοκητης ο οποίος και το χρησιμοποιεί . Άλλες αυθαιρεσίες στα κοινόχρηστα του οικοπέδου είναι η περίφραξη, εσωτερικά της οικοδομής δεν έχω κάνει κάποια αυτοψία εως τώρα για να δω αν υπάρχει κάποια αυθαιρεσία στα κοινόχρηστα Η οικοδομή που έχει σύσταση οριζοντίων είναι οικογενειακή όποτε προβλήματα δε θα υπάρχουν μεταξύ τους. Ήθελα να μάθω για να τακτοποιηθεί αυτό το τμήμα της πιλοτης που έκλεισε i) αν χρειάζονται να τακτοποιηθουν μαζι και οτι αλλες αυθαιρεσίες υπάρχουν στα κοινόχρηστα του οικοπέδου, ii) αν στη δήλωση των αυθαιρέτων μπορεί να ενταχθεί μόνο αυτό το τμήμα της pilotis ως υπέρβαση δόμησης και τίποτα αλλο ή iii) κάποια τρίτη λύση.
  12. Καλησπέρα, είδα προηγουμένως που συζητήθηκε το θέμα για την τακτοποίηση αυθαιρέτων σε κοινόχρηστο χώρο και πως βγαίνουν τα ποσοστά υπέρβασης και ήθελα να κάνω μια ερώτηση πάνω σε αυτό. Σε πολυκατοικία με Σύσταση ΟΙ, ένα τμήμα της pilotis έκλεισε και πλέον χρησιμοποιείται ως κατοικία. Για να τακτοποιηθεί αυτό το κλείσιμο της πιλοτης θα πρέπει να γίνει τακτοποίηση για όλες τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν στους κοινόχρηστους χώρους της οικοδομής και τους κοινόχρηστους χώρους του οικοπέδου? Αν η επιτρεπόμενη δόμηση στο οικόπεδο είναι 500 τμ και η υπέρβαση δόμησης λόγω του κλεισίματος της pilotis είναι 40 τμ, τότε για να βρούμε το ποσοστό υπέρβασης δόμησης θα κάνουμε 40/500 ?
  13. Καλημέρα, υπάρχει μια ρύθμιση αυθαιρέτων στο Νομο 3843/2010. Ο ιδιοκτητης μου εχει πει ότι έχει πληρωθεί όλο το πρόστιμο και έχει τις αποδείξεις. Ωστοσο κατά πασα πιθανότητα δεν έχουν προσκομισθεί αντίγραφα των αποδείξεων στην Πολεοδομία. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση που δεν εχουν προσκομιστει τα παραστατικά, γνωρίζετε αν τυχόν θα τα κάνουν δεκτά τώρα ώστε να εκδωσουν τη Βεβαίωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας?
  14. Καλημέρα, αν κάποιος έχει πληρωμή προστιμου με δόσεις, μπορεί να πάει μια μέρα στην τράπεζα και να πληρώσει 15 φορές από 50 ευρώ + τη 16η και τελευταία δόση των 60 ευρώ και να τελειώνει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.