Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΜιχάληςΣπ

Members
  • Περιεχόμενα

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΜιχάληςΣπ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • One Year In
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε ΗΤΚ που έχω κληθεί να συντάξω για γήπεδο χωρίς κτίριο, μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει Δεξαμενή από Ο/Σ για πότισμα των δέντρων. Μπορώ να την εντάξω στην κατηγορία 3 ή χρειάζεται να υπάρχει κτίσμα με άδεια εντός του γηπέδου?
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι κληρώθηκα κι εγώ σε έλεγχο και μετά από αυτοψία, διαπίστωσα ότι υπάρχει προσθήκη κατ' επέκταση 30τ.μ. η οποία δεν φαίνεται στο πρόγραμμα. Το ζήτημα είναι ότι η προσθήκη είναι νόμιμη και υπάρχει λειτουργική συνένωση με τον χώρο.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι. Γεωτεμαχιο που βρίσκεται εντός ΣΧΟΟΑΠ εντός οικισμού έχει το εξής θέμα. Ενώ στο χάρτη του ΣΧΟΟΑΠ φαίνεται ως χρήση γενικής κατοικίας, στο ΣΧΟΟΑΠ έχει οριοθετηθεί απόλυτη ζώνη προστασίας 250 μέτρων από τον βυζαντινό ναό του οικισμού. Το ζήτημα είναι ότι ο ναός έχει τοποθετηθεί λάθος στο χάρτη(φαίνεται ότι βρίσκεται πάνω στο δρόμο και πριν από μία στροφή του οικισμού ενώ βρίσκεται ακριβώς μετά τη στροφή). Το ίδιο ΣΧΟΟΑΠ έχει και λάθος συντεταγμένες καθώς ο μελετητής έχει βάλει στο περίπου τον χάρτη σε εγσα87 πράγμα που γνωρίζει η υπηρεσία δόμησης. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πως αν παρουσιάσω τη ζώνη προστασίας όπως διατυπώνεται στο λεκτικό και όχι όπως φαίνεται στο χάρτη τότε ένα κομμάτι της ζώνης προστασίας τέμνει το οικόπεδο σε 2 σημεία. Πώς θα ενεργούσατε στη θέση μου?
  4. Η λογική λέει εφόσον τηρούνται οι προδιαγραφές του ΝΟΚ και του κτιριοδομικού για κύρια χρήση τότε μπορείς να τις προσμετρήσεις ως κλίνες. Στο πατάρι και τις σοφίτες υπάρχει πολλές φορές το πρόβλημα του καθαρού ύψους
  5. Καλησπέρα συνάδελφε. Τελικά μπορείς να βγάλεις προέγκρισης έπειτα από βεβαίωση όρων δόμησης?
  6. έχω διαβάσει και τα 2 νομοθετήματα. Απλά στις κατηγορίες εγκαταστάσεων Α και Β δεν αναφέρεται πουθενά καταστήματα ή γραφεία. Οι γεωμετρικές προδιαγραφές για είσοδο-εξοδο και για κυκλοφοριακή σύνδεση δεν πληρούνται σε καμία των περιπτώσεων οπότε κοιτάω μήπως μπορέσω να σταθώ στο ότι επιτρέπεται να βγει άδεια με σταθερή περίφραξη.
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου, κατά τον έλεγχο τοπογραφικού για προέγκριση, η ΥΔΟΜ μου ζήτησε είσοδο-έξοδο από την αρμόδια Τ.Ε.(έχω πρόσωπο σε δευτερεύον επαρχιακό). Το προβλημά μου είναι ότι δεν τηρούνται οι γεωμετρικές απαιτήσεις και η υπάλληλος μου είπε ότι για τη χρήση που έχω ζητήσει δεν μπορώ να βγάλω άδεια με μόνιμη περίφραξη καθώς τα γραφεία και τα καταστήματα δεν αναφέρονται όυτε στην κατηγορία Α αλλά ούτε και στην κατηγηρία Β.
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν σε εκτός σχεδίου γεωτεμάχιο, υπόγειο κατοικίας με βοηθητική χρήση με τμήμα του εκτός περιγράμματος κτιρίου, προσμετράει στην κάλυψη.
  9. Αυτό ακριβώς έχω καταλάβει κι εγώ! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Απλά αν ένα ΓΠΣ αναφέρει τις παρεκκλίσεις του 270Δ/1985 τότε δεν έρχεται σε αντίθεση με τον 4759 όπως αναφέρεται παραπάνω?
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα, Σε γεωτεμάχια εκτός σχεδίου όπου υπάρχει ΣΧΟΟΑΠ ή ΓΠΣ ισχύει η προθεσμία των παρεκκλίσεων για 09/02/2022? Διαβάζω το νόμο και από ότι καταλαβαίνω ότι αναφέρει ισχύει μόνο για περιοχές χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό πρώτου βαθμού.
  11. Καλησπέρα συνάδεφοι, Έχω παλαιό κτίσμα πελάτη μου(περίπου του 65, είναι λιθόκτιστο αλλά έχει οπλισμένες πλάκες) εντός σχεδίου πόλεως που ρυμοτομείται η πρόσοψή του. Το κτίσμα είναι σε πολύ κακή κατάσταση και χρειάζεται σίγουρα στατική ενίσχυση για να καταστεί κατοικήσιμο. Εφ' όσον η ιδιοκτήτης έχει αποζημιωθεί για τη ρυμοτόμηση, μπορώ να βγάλω άδεια για συντήρηση?
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα, σε γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου που παλαιότερα είχε λάβει νόμιμη οικοδομική άδεια για ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς ήταν εντός οικισμού, διαπίστωσα ότι πέρα από μεγαλύτερο εμβαδό 99,8 τ.μ. μετρημένο, 96,48 τ.μ. αδειδοτημένο, το κτίριο βρίσκεται και μετακινημένο εκτός νομίμου περιγράμματος ενώ ταυτόχρονα είναι πλέον κατοικία. Η ερωτήσεις μου είναι οι εξής: α) χρεώνω ΥΔ, ΥΚ μόνο τα τετραγωνικά που είναι εκτός νομίμου περιγράμματος(και τα υπόλοιπα τα παω με αναλυτικό αφού έχουν μετρήσει στον σδ τα νόμιμα) ή το σύνολο λόγω αλλαγής χρήσης. β) Μπορώ τις υπερβάσεις να τις χρεώσω κατηγορία 3 στο 5% αφού δεν αναφέρεται πουθενά στην κατηγορία 3 για νόμιμο περίγραμμα?
  13. Καλησπέρα, Υποψήφιος πελάτης μου ήρθε και μου ζήτησε να τρέξω τη διαδικασία για να κάνει σύσταση καθέτου επί οριζοντίου. Εγώ από ότι ήξερα μέχρι τώρα νόμιζα ότι γίνεται μόνο οριζόντια επί καθέτου. Έχει αλλάξει κάτι?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.