Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

gktpgeue

Members
  • Περιεχόμενα

    163
  • Εντάχθηκε

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gktpgeue's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • One Year In
  • Dedicated Rare

Recent Badges

20

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτή η λογική είναι λίγο αδύναμη για δύο λόγους. Από τη μία θα σου πει κάποιος "τότε δε θα άλλαζε τίποτα στον κόσμο", και από την άλλη αν μιλάμε για "άδικο": τότε μπορεί να είναι άδικο και από την άλλη πλευρά του νομίσματος: παραμένουν "φιλέτα" κάποιες παλιές ιδιοκτησίες και δε δημιουργούνται νέες ενώ η αύξηση των "φιλέτων" θα έριχνε τις τιμές τους συνολικά (λόγω περισσότερων επιλογών).
  2. Έχει κανείς εντοπίσει γιατί δε λειτουργεί ο εντοπισμός στο Firefox αλλά λειτουργεί στο Chrome; Γενικά κενός χάρτης. Έκανα disable το ublock και δε βοήθησε.
  3. Α άλλαξε μετά το επάγγελμα, αρχικά έλεγε ΠΜ, για αυτό έπαθαν όλοι πατατράκ.
  4. Ναι υπάρχει, λέγεται Τοπογραφία και έπρεπε να έχεις κάνει μαθήματα όταν σπούδασες. Ακόμα και με ΔΟΑΤΑΠ να ήρθες: δεν είδαν ότι δεν έκανες να σου βάλουν μάθημα εδώ;
  5. Αν η οικοδομική άδεια είχε προβλέψει την κάλυψη αλλά δεν είχε προβλέψει την αυθαίρετη δόμηση (ο συνδυασμός προκλήθηκε τεχνικά λόγω μεγάλης κλίσης του αρχικού εδάφους και η κάλυψη υπήρχε εκεί λόγω δόμησης σε άλλο επίπεδο) και δεν υπήρχε κοινόχρηστη πρόσβαση και χρήση στο σημείο της αυθαίρετης δόμησης, τότε γίνεται ρύθμιση μόνο της δόμησης [χωρίς καν να υπεισέρχεται το θέμα συναίνεσης λόγω ακαλύπτου κτλ]; Σε πρώτη φάση πιστεύω ναι διότι το πνεύμα της πολεοδομικής λογικής εδώ είναι η προστασία του κοινόχρηστου χώρου και σε αυτή την περίπτωση ούτε πρόσβαση είχε κανείς ούτε πρακτική κοινή χρήση [κάποιου ακαλύπτου χώρου] (μέσα στο έδαφος μπήκαν περισσότερο [κατά την κατασκευή (που ενδεχομένως λόγω των αλλαγών του 2018 δε θα χρειαζόταν συναίνεση αλλά έτερον εκάτερον)].
  6. Επιτρέπεται να δοθεί άδεια υπαιθρίου σταθμού αυτοκινήτων, επί προβλεπόμενων κοινοχρήστων χώρων(πράσινο), εντός σχεδίων πόλεων του νόμου του 1923, όταν δεν έχει ακόμη απαλλοτριωθεί ο χώρος από τον Δήμο; Η γνώμη μου είναι ότι δεν επιτρέπεται, διότι αν επιτρεπόταν, θα έπρεπε να το προβλέπει ρητώς το άρθρο 20 του ΝΟΚ.
  7. Πώς να μην το κατεδαφίσει λέει. Ψάξτε καλά το νομικό μέρος της αυθαιρεσίας μήπως και ξεχάσατε κάτι (συμβαίνει συχνά). Αλλιώς κατεδάφιση.
  8. Θα με ενδιέφερε να δω γέγυρες και για μικρά μέρη, που δεν κοστίζουν απαραίτητα 800 τρις, ώστε να έχουμε ιδέες και για τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας.
  9. Για το μουζούρι και την τάξη του θέματος, παρατηρώ ότι υπάρχει διχογνωμία στο θέμα για το αν βασίζεται στην παραγωγή σιτηρών ή στη χρήση σιτηρών (κάνω ότι δε βλέπω τη διαφωνία για το αν είναι όγκος ή βάρος ως προσεγγιστικά αμελητέα). Τελικά ήταν "πόσο παράγαγω" ή "πόσο σπείρω";
  10. Εγώ ελπίζω να βελτιωθούν οι μπαταρίες όπως υπόσχονται κάποιοι με τις solid state, γιατί δε βλέπω να τραβάει το "κρατάνε 10 χρόνια" (με πολύ ελαφριά χρήση) όταν κρύβουν ότι σε βαριά χρήση μόνο 2-3 κρατάνε (βλέπε κινητά). Σχετικά-άσχετη φωτό :
  11. Διαβάζω τις ελλείψεις, και είναι πολλές. Πόσα επίπεδα redundancy παραβιάστηκαν για να φτάσει εδώ;
  12. https://www.insider.gr/tax-labour/296400/eleytheroi-epaggelmaties-oi-foroi-poy-tha-plirosoyn-2024-me-tekmarto-eisodima "Παλιός αυτοαπασχολούμενος με δηλωθέν 1.500 ευρώ, είχε 135 ευρώ φόρο και 650 ευρώ τέλος. Σύνολο 785 ευρώ. Με το νέο σύστημα το εισόδημα ανεβαίνει στα 14.196 και θα έχει αύξηση επιβάρυνσης κατά 1.038 ευρώ." Θέμα προς συζήτηση
  13. Σωστά. Ένα προφανές πρακτικό πρόβλημα είναι ότι ακόμα και αν βρεθεί όλη η νομοθεσία, δεν είναι εμφανές αν υπάρχει νεότερη νομοθεσία έτοιμη προς κύρωση που θα ήταν κάτι που η τοπική πολεοδομία μπορεί να το ξέρει πριν το "gis".
  14. Φαίνεται να υπονοείς συνάδελφε ότι είναι άχρηστο το http://gis.epoleodomia.gov.gr/v11 Δεκτή η άποψη, αν και δε θα ήθελα να θεωρείται και επιθυμητή πραγματικότητα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.