Jump to content

gktpgeue

Members
 • Posts

  124
 • Joined

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gktpgeue's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • One Year In
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

12

Reputation

 1. Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση για το τι σημαίνει μπετό όταν δε γίνεται μόνο για το κέρδος και όταν δε γίνεται βιαστικά και όταν δε γίνεται πρόχειρα, Το υλικό δεν είναι το πρόβλημα (πιθανόν είναι το καλύτερο για τις περισσότερες χρήσεις που είδε μέσα στην Ελλάδα).
 2. Τουλάχιστον έχετε Μετρό. Στην Κρήτη μαλώνουν σαν το κοκόρια για το τι ΒΟΑΚ θα έχουν επί 40 χρόνια, ενώ θα μπορούσαν να έχουν ένα τρένο από τα Χανιά στη Σητεία.
 3. "Κορεσμένα" είναι, επειδή όντως έχουν βάλει πολλοί φωτοβολταϊκά, ή γιατί δίνουμε προτεραιότητα να μας κορέσει το μαζούτ και ο άνθρακας;
 4. Πόσο κουλό είναι ότι στη φόρμα για ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ(!) για τις διορθώσεις Ανάρτησης, δεν επιτρέπεται να τους δώσεις ούτε DXF ούτε και txt αρχείο (για να τους βοηθήσω στην καταχώρηση (όχι για τίποτα άλλο)); Σκέφτομαι να τους δώσω κανένα link μέσα σε PDF που να οδηγεί σε txt/dxf αλλά φοβάμαι μη τους μπερδέψω περισσότερο.
 5. Η στάθμη δεν ανεβαίνει παντού στη γη το ίδιο, η μέση στάθμη κοιτάει το σύνολο. Πριν απορρίψουμε την υψομετρία της NASA ας είμαστε προσεκτικοί.
 6. Έχουμε σύσταση 2 οριζοντίων ιδιοκτησιών σε εκτός σχεδίου που παράνομα μοίρασε το συμβόλαιο τότε τους κοινόχρηστους χώρους με αποκλειστική χρήση στους 2 διαφορετικούς ιδιοκτήτες (2 ανεξάρτητα κτίρια κατοικίας), και σήμερα πρέπει να γίνει νέα σύσταση καθέτων με αντίστοιχη ιδιοκτησιακή σύσταση με τις παράτυπες οριζόντιες, και να κλείσουν ρυθμίσεις αυθαιρέτων και για τις 2 ιδιοκτησίες και να εκδοθούν ΗΤ. Ενημερώθηκα ότι πρέπει να βγουν 5 ΗΤ (2 για τις οριζόντιες + 1 για τα κοινόχρηστα και μετά + 2 για τις κάθετες) το οποίο μάλλον είναι σωστό. Όσον αφορά τις δηλώσεις 4495: από τη στιγμή που όλοι κάνουν αυθαίρετα "στη μεριά τους για δική τους χρήση", φαντάζομαι είναι σωστό να παραμείνουν μόνο 2 δηλώσεις του 4495. Θα προκαλούσε τεράστιο πρόβλημα κάτι διαφορετικό διότι έχουν ήδη προχωρήσει οι δηλώσεις και έχουν εξοφληθεί μεγάλα πρόστιμα.
 7. Έχω σε Υπαγωγή δήλωση με ΦΚ που έχει κατηγορία 4 εξοφλημένο με έκπτωση εφάπαξ το πρόστιμο σε κάποια τμ κχ άλλης κατοικίας με καταχώρηση και εξόφληση τον 9/2020. Πρέπει να μειώσω τα τμ στο ΦΚ και να προσθέσω μία λοιπή παράβαση. Θα σεβαστεί τους υπολογισμούς του 2020 με την έκπτωση του εφάπαξ ή θα αλλάξει τα ποσά και επίσης: αν κάνω νέο υπολογισμό πειραματικά και επιστρέψω στις προηγούμενες τιμές: θα το επιτρέψει ή θα απαιτεί νέους υπολογισμούς;
 8. Να κάνω μια ερώτηση για τα διαδικαστικά της ηλεκτρονικοποίησης του πράγματος γιατί δεν το βλέπω να συζητείται αρκετά. Τα δεδομένα εσόδων (ή και εξόδων αν κάποιος τα καταχωρεί): μεταφέρονται αυτόματα με κάποιο τρόπο στις εφαρμογές των Ε3 και Ε1 και αν ναι πώς (σε ποια κουτάκια) και γενικά γνωρίζει κάποιος ποιες εφαρμογές του δημοσίου και ΑΑΔΕ και εφορίας που συλλέγουν πληροφορίες ιντερνετικά επικοινωνούν μεταξύ τους και πώς; Επίσης να σχολιάσω και ρωτήσω: καταλαβαίνω σωστά ότι το mydata προσπαθεί από τεχνολογικής άποψης να γίνει ουσιαστικά "ΜΥΦ έκδοση 2" αφού σχεδόν την ίδια δουλειά κάνει αλλά με περισσότερη πληροφορία και αυτοματισμούς αλλά και προς το παρόν δε μπορεί να αντικαταστήσει ένα βιβλίο εσόδων εξόδων επιχείρησης πλήρως αφού δε συλλέγει κάθε σχετική πληροφορία που αφορά μια επιχείρηση;
 9. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Έχει τύχει σε άλλον διπλο-πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους; Έφαγε κάποιο κόλλημα στη μέση της διαδικασίας και ενώ η τράπεζα βλέπει -20Ε : έπρεπε να ξαναδώσω τα 20 ευρώ γιατί ήταν επείγουσα ανάγκη. Υπάρχει κάποια τυπική διαδικασία που ακολουθούμε σε αυτή την περίπτωση;
 10. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Έχουμε οικόπεδο με 3 κάθετες και 5 οριζόντιες Χ3 ( = 15). Ξεκίνησα το οικόπεδο αναφέροντας "με σύσταση καθέτων" αλλά από ό,τι κατάλαβα έπρεπε να έχει "με σύσταση οριζοντίων" για να επιτρέπει την έκδοση ταυτοτήτων για οριζόντιες. Αλλάζει το οικόπεδο ή πρέπει να καταχωρήσω εκ νέου το οικόπεδο για τις οριζόντιες και να καταχωρήσω τις οριζόντιες εκεί;
 11. ΟΚ, φαντάζομαι είναι ΟΚ να τα διορθώσω ούτως ή άλλως, ή είναι καλύτερο να τα αφήσω όπως είναι στο ΦΚ και να αλλάξω μόνο την Περιγραφή του ΦΚ;
 12. Με ελάττωση τετραγωνικών κύριων χώρων κατηγορίας 4, αφού έχει εξοφληθεί το πρόστιμο σε κατάσταση Υπαγωγή, τι γίνεται μετά από διόρθωση; Χάνεται η διαφορά χρημάτων; Τα τετραγωνικά διαφοράς στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ελάχιστα.
 13. Αν για οριζόντια προς έκδοση ταυτότητας: εκκρεμεί η Περαίωση αυθαιρέτων 4495, και είναι σε κατάσταση Υπαγωγή με πληρωμένο το 30%+, επιτρέπεται η έκδοση ταυτότητας εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δικαιολογητικά (με εξαίρεση την ΜΣΕ αν απαιτείται (δεν απαιτείται εδώ) και δεν έχει παρέλθει η προθεσμία της) ή ισχύει κάτι άλλο; Ενδιαφέρομαι μόνο για περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να διορθώσει τις συμφωνίες του με τη ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ (έχει ακόμα εργοταξιακό ρεύμα). Εκτός και αν μπορεί μόνο με το έντυπο σύνδεσης δικτύων να προχωρήσει.
 14. Αν εννοούν κυριολεκτικά κοινωνικά δίκτυα (δηλαδή Facebook κτλ),τότε αυτό θα ελαττωθεί, γιατί είναι κυρίως οι αδαείς του ίντερνετ που κάνουν το λάθος να έχουν ως πρώτη επιλογή τις διαφημίσεις ή έστω και κάποιο γκρουπ και όχι το να ψάχνουν άμεσα μόνοι τους για ευκαιρίες από γενικές μηχανές αναζήτησης.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.