Μετάβαση στο περιεχόμενο

gktpgeue

Members
  • Περιεχόμενα

    163
  • Εντάχθηκε

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από gktpgeue

  1. 11 hours ago, θανος_ said:

    Τα ρετιρέ που αναφέρει ότι αντιδρούν «γιατί  δεν θέλουν να χάσουν τη θέα τους», δικαίως αντιδρούν γιατί αυτά δεν είχαν το δικαίωμα να ανέβουν ψηλότερα. Όπως δικαίως διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες των εκτός σχεδίου που δεν θα έχουν δικαίωμα να κτίσουν χωρίς δρόμο, ενώ άλλοι είχαν.

    Αυτή η λογική είναι λίγο αδύναμη για δύο λόγους. Από τη μία θα σου πει κάποιος "τότε δε θα άλλαζε τίποτα στον κόσμο", και από την άλλη αν μιλάμε για "άδικο": τότε μπορεί να είναι άδικο και από την άλλη πλευρά του νομίσματος: παραμένουν "φιλέτα" κάποιες παλιές ιδιοκτησίες και δε δημιουργούνται νέες ενώ η αύξηση των "φιλέτων" θα έριχνε τις τιμές τους συνολικά (λόγω περισσότερων επιλογών).

    • Upvote 1
  2. Αν η οικοδομική άδεια είχε προβλέψει την κάλυψη αλλά δεν είχε προβλέψει την αυθαίρετη δόμηση (ο συνδυασμός προκλήθηκε τεχνικά λόγω μεγάλης κλίσης του αρχικού εδάφους και η κάλυψη υπήρχε εκεί λόγω δόμησης σε άλλο επίπεδο) και δεν υπήρχε κοινόχρηστη πρόσβαση και χρήση στο σημείο της αυθαίρετης δόμησης, τότε γίνεται ρύθμιση μόνο της δόμησης [χωρίς καν να υπεισέρχεται το θέμα συναίνεσης λόγω ακαλύπτου κτλ];

    Σε πρώτη φάση πιστεύω ναι διότι το πνεύμα της πολεοδομικής λογικής εδώ είναι η προστασία του κοινόχρηστου χώρου και σε αυτή την περίπτωση ούτε πρόσβαση είχε κανείς ούτε πρακτική κοινή χρήση [κάποιου ακαλύπτου χώρου] (μέσα στο έδαφος μπήκαν περισσότερο [κατά την κατασκευή (που ενδεχομένως λόγω των αλλαγών του 2018 δε θα χρειαζόταν συναίνεση αλλά έτερον εκάτερον)].

  3. Επιτρέπεται να δοθεί άδεια υπαιθρίου σταθμού αυτοκινήτων, επί προβλεπόμενων κοινοχρήστων χώρων(πράσινο), εντός σχεδίων πόλεων του νόμου του 1923, όταν δεν έχει ακόμη απαλλοτριωθεί ο χώρος από τον Δήμο;

    Η γνώμη μου είναι ότι δεν επιτρέπεται, διότι αν επιτρεπόταν, θα έπρεπε να το προβλέπει ρητώς το άρθρο 20 του ΝΟΚ.

  4. Για το μουζούρι και την τάξη του θέματος, παρατηρώ ότι υπάρχει διχογνωμία στο θέμα για το αν βασίζεται στην παραγωγή σιτηρών ή στη χρήση σιτηρών (κάνω ότι δε βλέπω τη διαφωνία για το αν είναι όγκος ή βάρος ως προσεγγιστικά αμελητέα).

    Τελικά ήταν "πόσο παράγαγω" ή "πόσο σπείρω";

  5. Εγώ ελπίζω να βελτιωθούν οι μπαταρίες όπως υπόσχονται κάποιοι με τις solid state, γιατί δε βλέπω να τραβάει το "κρατάνε 10 χρόνια" (με πολύ ελαφριά χρήση) όταν κρύβουν ότι σε βαριά χρήση μόνο 2-3 κρατάνε (βλέπε κινητά). Σχετικά-άσχετη φωτό :

    image.thumb.png.20145737ed61a956280326b4b5d77dfa.png

  6. https://www.insider.gr/tax-labour/296400/eleytheroi-epaggelmaties-oi-foroi-poy-tha-plirosoyn-2024-me-tekmarto-eisodima "Παλιός αυτοαπασχολούμενος με δηλωθέν 1.500 ευρώ, είχε 135 ευρώ φόρο και 650 ευρώ τέλος. Σύνολο 785 ευρώ. Με το νέο σύστημα το εισόδημα ανεβαίνει στα 14.196 και θα έχει αύξηση επιβάρυνσης κατά 1.038 ευρώ."

    Θέμα προς συζήτηση

  7. 1 minute ago, tetris said:

    Στη δουλειά μας, αν μπερδέψουμε το επιθυμητό με το εφικτό/πραγματικό, κινδυνεύουμε με σοβαρά λάθη

    Σωστά. Ένα προφανές πρακτικό πρόβλημα είναι ότι ακόμα και αν βρεθεί όλη η νομοθεσία, δεν είναι εμφανές αν υπάρχει νεότερη νομοθεσία έτοιμη προς κύρωση που θα ήταν κάτι που η τοπική πολεοδομία μπορεί να το ξέρει πριν το "gis".

  8. 19 minutes ago, Pavlos33 said:

    Οφείλεις να διερευνήσεις (με επίσκεψη στην Πολεοδομία της περιοχής σου) το πολεοδομικό καθεστώς στη θέση του ακινήτου. Υπάρχουν ΓΠΣ τα οποία αφορούν εξωαστικές χρήσεις (δεν είναι δηλαδή ρυμοτομικά σχέδια) και υπάρχουν πολεοδομικές μελέτες και ρυμοτομικά σχέδια. Συνεπώς, το αν το ακίνητο βρίσκεται εκτός σχεδίου αλλά εντός ΓΠΣ ή εντός ρυμοτομικού σχεδίου είναι η δική σου δουλειά να το ερευνήσεις. Από την έρευνά σου θα προκύψουν εύκολα οι όροι δόμησης και οι επιτρεπόμενες χρήσεις.

    Φαίνεται να υπονοείς συνάδελφε ότι είναι άχρηστο το http://gis.epoleodomia.gov.gr/v11

    Δεκτή η άποψη, αν και δε θα ήθελα να θεωρείται και επιθυμητή πραγματικότητα.

  9. Γύρω στις 35.32212, 25.15571 (https://www.google.com/maps/place/35°19'19.6"N+25°09'20.6"E/@35.32212,25.1531351),  το http://gis.epoleodomia.gov.gr/v11/#/25.1557/35.3221/17 φαίνεται να το δίνει ως περιοχή ΓΠΣ Γενικής Κατοικίας σύμφωνα με το ΦΕΚ 118/Δ/2005-02-02 και ενώ εμφανίζει διάφορα σχέδια ρυμοτομίας: δε φαίνεται (στην εφαρμογή gis) στα οικοδομικά τετράγωνα του σχεδίου πόλης.

    Ερώτηση: α) είναι η περιοχή μέρος του σχεδίου πόλης ή β) αν είναι εκτός σχεδίου: ισχύει για τα > 2000τμ και <4000τμ η Εγκύκλιος του Ν4759/20 (ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/117814/3961) "Εξυπακούεται ότι για τα κτίρια κατοικίας σε γήπεδα όπου έχουν καθορισθεί χρήσεις γης [...]" ή γ) ισχύει κάτι άλλο;

    ΥΓ Δεν ξέρω αν έπρεπε να μπει σε νήμα για τέτοιες ερωτήσεις αλλά δε βρήκα κάποιο.

    ΥΓ2. Επειδή ήδη παρεξηγήθηκε: δε ζητάω μονολεκτική απάντηση-τυφλοσούρτι.

  10. Τα ai models στη μορφή μου έχουν σήμερα, ούτε επιστημονικά ούτε καλλιτεχνικά μπορούν να αντικαταστήσουν τον Ειδικό. Θα ήταν σα να λέγαμε ότι το google αντικατέστησε το research το 1998.

  11. Classic: το όνομα του layer είναι λάθος ως εν μέρει ελληνικό.

    image.png.eaeb0f48a61432fbc3ff8f790006d458.png

    Το αρχείο των προδιαγραφών είναι λάθος, έχει το "A" με ελληνικά ενώ η πλατφόρμα το θέλει αγγλικό.

     

    • Like 1
  12. 2 minutes ago, MONOS said:

    Μήπως έχεις επιλέξει ΔΓΜ πράξης και όχι διόρθωσης ;

    Μόλις δοκίμασα και πράξης για τεστ, και εκεί δε βλέπει κανένα από τα δύο AREA_, οπότε όχι από την αρχή διόρθωσης ήταν.

  13. Είναι φυσιολογικό να μη βλέπει AREA_A το "Θέαση διαγραμμάτων" (αλλά μόνο AREA_D), αν έχω ένα TOPO_PROP που προκαλεί ένα AREA_D και ένα AREA_A; Στην αρχή σκέφτηκα μήπως φταίει το ότι το AREA_A είναι ένα τρίγωνο (3 σημεία ανοιχτά -> closed) αλλά δοκίμασα διάφορους συνδυασμούς (3 σημεία κλειστά -> closed ή τυχαία τετράπλευρα στο χώρο) και δε βλέπει ποτέ AREA_A και δεν έχω καταλάβει αν έχω κάνει κάτι λάθος εγώ ή αν φταίει η λειτουργία "Θέαση" γιατί κατά τα άλλα δέχεται το αρχείο και τα DGM_PROP_FINAL και το TOPO_PROP φαίνονται σωστά (για διόρθωση ενός είναι).

  14. Σε κτίριο που είναι στις εξαιρέσεις των πριν του 1955 υπάρχει μία κατοικία στο ισόγειο και ένα γραφείο στον όροφο και σε επίπεδο ενδιάμεσα των ορόφων υπάρχει ανεξάρτητος χώρος αποθήκης με είσοδο από το το πλάι δηλαδή από ανηφορικό δρόμο που πάει από το ισόγειο στον όροφο.

    Έβγαλα 2 ΠΕΑ: ένα για το γραφείο και ένα για την κατοικία και ο συμβολαιογράφος επιμένει ότι μάλλον πρέπει να αντικατασταθεί το ΠΕΑ κατοικία με ΠΕΑ που περιλαμβάνει την αποθήκη στο πλάι επειδή ακόμα και αν είναι ανεξάρτητη αποθήκη: είναι μέρος του ίδιου κτιρίου.

    Τι ισχύει και σύμφωνα με ποιο μέρος της νομοθεσίας;

  15. Να ρωτήσω εδώ κάτι: μου έφεραν μια οικοδομική άδεια - κατηγορίας 3 με προέγκριση - με αποπερατωμένα τα πάντα ορθά και εργοταξιακή σύνδεση και πεκ, και αναρωτιέμαι αν μπορώ με κάποιο νόμιμο τρόπο να βγάλω τη βεβαίωση τελικής σύνδεσης μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος (σήμερα). Η τοπική υδομ εν μέρει δηλώνει άγνοια με την έννοια ότι δε φαίνεται να γνωρίζουν καν για την ηλεκτρονική διαδικασία και μου έδωσαν μια αίτηση που την παρακάμπτει και απαιτεί δηλώσεις των επιβλεπόντων αλλά εγώ δεν ήμουν ο επιβλέπων.

  16. έχω την αίσθηση ότι φάγαμε παραμύθι για το ότι οι μπαταρίες θα είναι 10 φορές καλύτερες σε μερικά χρόνια, και αυτό μπορεί να μη συμβεί και να παραμείνουν πανάκριβες και να αχρηστεύονται τα αυτοκίνητα σε ~10 χρόνια χρήσης,

    οι ιάπωνες που βλέπουν σοβαρά και το υδρογόνο ίσως κάτι ξέρουν (τουλάχιστον η τελική κίνηση παραμένει ηλεκτρική σε εκείνα).

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.