Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Spros

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Spros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @tetris Η απώλεια δόμησης, λόγω κατά παρέκκλιση αρτιότητας είναι 10% στο συντελεστή δόμησης. Ταυτόχρονα όμως, από τη στιγμή που μειώνεται η επιφάνεια του οικοπέδου, ο μειωμένος ΣΔ εφαρμόζεται στα μειωμένα τετραγωνικά. Για να μην μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες όπως επιτρεπόμενο ύψος κτλ Μάλλον έχεις δίκιο. @ntanos Έχεις απόλυτο δίκιο. Ισχυρίζομαι "καταπάτηση" μόνο βάσει των δικών μου τίτλων.
  2. Δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί μειώνεται και η δόμηση και η κάλυψη. Με παρέκκλιση χάνω 10% στο ΣΔ και επειδή μικραίνει το οικόπεδο χάνω και στην κάλυψη. Είναι μια συνολική απώλεια περίπου 20% που δεν τη λες μικρή. Δεν με ενδιαφέρει να ζητήσω αποζημίωση, το θέμα μου είναι αν με κάποιο τρόπο μπορώ να έχω κατά κανόνα αρτιότητα αφού το οικόπεδό μου ούτως ή άλλως τη διέθετε.
  3. Παρέκκλιση ισχύει. Δεν είναι άρτιο κατά κανόνα. Update: To τοπογραφικό διάγραμμα του 2001, όπως και οι σχετικοί τίτλοι παλιότεροι και νεότεροι αναφέρουν εμβαδόν 115,5 τ.μ. Η σημερινή αποτύπωση βρίσκει 106 τμ. Η διαφορά είναι στο "βαθος" του οικοπέδου.
  4. @tetris Σε παρέκκλιση εμπίπτει, αλλά έτσι χάνω σε δόμηση. @Dudu1993 Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς το "(εκτός αν μιλάμε για ιδιοκτησία)" @dimitris GM Στο συμβόλαιο υπάρχει αναφορά σε τοπογραφικό διάγραμμα το 2001 (δεν το έχω ακόμη) σύμφωνα με το οποίο το εμβαδόν του οικοπέδου είναι 115, 5 τμ. Σε πρόσφατη μέτρηση το οικόπεδο βρέθηκε 106 τμ. (η κατά κανόνα αρτιότητα προβλέπει 112,5 τμ). Συγκρίνοντας τις αναφερόμενες διαστάσεις των 2 τοπογραφικών προκύπτει η καταπάτηση από τα κτίσματα των όμορων οικοπέδων. Δεν γνωρίζω πότε οικοδομήθηκαν τα όμορα οικόπεδα (αν δηλαδή είναι πριν ή μετά τη σύνταξη του πρώτου τοπογραφικού)
  5. Οικόπεδο εντός σχεδίου έχει αρτιότητα σύμφωνα με τα συμβόλαια (εμβαδόν + πρόσωπο). Όταν όμως συντάχθηκε τοπογραφικό διάγραμμα διαπιστώνεται ότι από στα παρακείμενα οικόπεδα ανεγέρθηκαν οικοδομές (πολυκατοικίες) οι οποίες καταπατούν μικρό μέρος του οικοπέδου με αποτέλεσμα αυτό να χάνει την (κατά κανόνα) αρτιότητα. Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει τρόπος να ανακτήσει την αρτιότητα το οικόπεδο;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.