Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Gerry Miaris

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Φέτος για τις μεταγραφές επικρατεί ένα σύστημα μορίων, διαφορετικών από αυτών των πανελληνίων. Αναλόγως με το οικογενειακό εισόδημα και διάφορα άλλα κριτήρια, ο μαθητής μαζεύει μόρια τα οποία καθορίζουν την σειρά προτεραιότητας. Για παράδειγμα, ένας μαθητής μπορεί να διεκδικεί 6 μόρια απο το οικογενειακό του εισόδημα, αλλα 2 επειδή ειναι ορφανός απο έναν γονέα και άλλα 2 επειδή ανήκει σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτός ο μαθητής έχει συμπληρώσει 10 μόρια, άρα σε σχέση με έναν που έχει 8 βρίσκεται σε προτεραιότητα. Τώρα αυτό που έχετε αναφέρει σχετικά με το αν δικαιολογείται να ζητήσεις μεταγραφή σε πόλη που δεν έχεις σπίτι ή δεν έχεις εξοικονόμηση χρημάτων δεν υπάρχει αναφορά απο την κυβέρνηση για κάτι τέτοιο και φαντάζομαι θα ήταν και δύσκολο να αποδείξει καποιος ότι οφελείται οικονομικά από μια μεταγραφή. Επίσης, η μεταγραφή με βάση αδερφό που βρίσκεται σε άλλη πόλη είναι ανεξάρτητη απο το παραπάνω σύστημα και είναι κατά κύριο λόγο πιο σίγουρη.
  2. Ποιος σου είπε ότι δηλώνω ότι να'ναι? Δεν χρειάζεται να έχεις αδέρφια για να κάνεις μεταγραφή, γίνονται και με οικονομικά κριτήρια που ίσως δεν το γνωρίζεις.
  3. Γειά σας. Πρόσφατα έμαθα ότι πέρασα στο τμήμα ΗΜΜΥ στο Βόλο. θέλω να ξέρω αν αξίζει να μπω στη διαδικασία της μεταγραφής για Πάτρα(θα δηλώσω και την θεσσαλονίκη αλλά οι πιθανότητες είναι μάλλον πολύ λιγότερες για να δεχτούν την μεταγραφή). Το θέμα είναι ότι στον Βόλο έχω ήδη βρει σπίτι να νοικιάσω το οποίο είναι και πολύ κοντά στη σχολή, ενώ στην Πάτρα και θα πρέπει να βρω και λογικά θα είναι και πιο μακριά απο τη σχολή. Από την άλλη το Πανεπιστήμιο Πατρών έχω ακούσει ότι έχει καλύτερη φήμη(και παγκοσμίως) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από τα συμπεράσματά μου ακούγεται σαν μια καλύτερη σχολή overall. Από θέμα φοιτητικής ζωής πάλι η Πάτρα κερδίζει από όσο γνωρίζω και θα είναι πιο εύκολο να μεταφέρομαι στην Αθήνα που έχω τους περισσοτερους φίλλους μου. Αξίζει να δηλώσω μεταγραφή για Πάτρα ή να αρχίσω να σπουδάζω στον Βόλο που τα έχω όλα έτοιμα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.