Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μαυρουλέας Γιώργος

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    www.monoscience.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Τεχνικά θέματα, Οικοδομική, αντοχή υλικών, Μονώσεις, ευπαθή σημεία στις κατασκευές, φιλοσοφία, τέχνη, αστρονομία, φυσική επιστήμη, ιστορία, πολιτικές επιστήμες, γεωστρατηγικά, περιβαλλοντικά ζητήματα, πόλεις, τεχνολογία και επιστήμη, ετυμολογία, φιλοζωία, ποίηση, ζωγραφική, συγγραφή κά.
  • Τοποθεσία
    Ντράφι
  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Μαυρουλέας Γιώργος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Φράγμα υδρατμών δεν είναι σωστό να τοποθετηθεί. Τοποθετείται όταν υφίστανται ειδικοί και μόνο λόγοι (πχ μεγάλη παραγωγή υδρατμών στους υποκείμενους χώρους, έντονοι παγετοί στην περιοχή, αδυναμία διαπνοής του συστήματος υγρομόνωσης θερμομόνωσης που προβλέπεται από τη μελέτη) Αντ' αυτού θα σας πρότεινα το τρίψιμο της επιφάνειας, την υδροβολή υψηλής πίεσης προς διάνοιξη του πορώδους και την εφαρμογή τσιμεντοειδούς βάσεως στεγανοποιητικού υλικού, βαθιάς διείσδυσης μέσω ανάπτυξης κρυστάλλων, τύπου Penetron. Στην περίμετρο όμως (βάση στηθαίων) και στα σημεία όπου διακόπτεται η συνέχεια της υγρομονωτικής στρώσης επειδή θα έχουμε ευπαθή σημεία αν πλημμυρίσει το δώμα, θα χρειαστεί να ενισχυθεί με ελαστικό τσιμεντοειδές το οποίο θα εγκιβωτίσει οπλισμό από ταινία πολυεστερικού υφάσματος (τρεβίρα). Αυτομάτως λοιπόν έχουμε αύξηση του PH επιφανειακά της πλάκας (εκεί άλλωστε το χρειαζόμαστε) και στεγανοποίηση στο επίπεδό της. Αν το κόστος ανεβαίνει ψηλά ή η επιφάνεια είναι εξαιρετικά ανώμαλη και δεν μπορεί να τριφτεί, τότε απαιτείται υδροβολή 500 bar ή αμμοβολή για την απομάκρυνση της τσιμεντοεπιδερμίδας για να έχουμε διάνοιξη του πορώδους. Η θλιπτική αντοχή του γραφιτούχου ΕPS δεν είναι μικρή ακόμα και στο 80άρι αν θυμάμαι είναι > 8.160 κιλά το τετραγωνικό μέτρο για να χάσει το 10% του αρχικού του όγκου κατά τη συμπίεση. Αλλά επειδή δεν γνωρίζω τι φορτία επιθυμείτε να τοποθετήσετε στο δώμα, τότε ναι το 100άρι είναι υπεραρκετό >10.200 κιλά/μ² για να έχουμε 10% παραμόρφωση στο πάχος του υλικού. Αν το κτήριο είναι παλιό και το εμβαδόν μεγάλο, θα πρότεινα ελαφρομπετόν ρύσεων και κατόπιν τσιμεντοκονία 2,5 εκατοστών (ασφαλώς με αρμούς διαστολής περιμετρικά και ανά 25 μ² οι οποίοι θα σφραγιστούν με αρμοσφραγιστική μαστίχη). Ενδεικτικό βάρος τσιμεντοκονίας μέσου πάχους 10 εκατοστών: 190 κιλά/μ². Όσον αφορά την υγρομόνωση, απαιτείται να είναι είτε προκατασκευασμένη μεμβράνη σε συνδυασμό με σύστημα που διασφαλίζει τη διαπνοή του συστήματος, είτε ενισχυμένη με πολυεστερικό ύφασμα επαλειφόμενη μεμβράνη (αλλά προσοχή: απαιτείται πολύ λείο υπόστρωμα και επιλογή πολύ υψηλής διαπνοής στεγανοποιητικού υλικού) είτε ψεκαστή πολυουρία όμως εδώ επιτυχημένη εργασία σημαίνει πιστή παρακολούθηση των κανόνων ως προς τις απαιτήσεις υποστρώματος αλλά και εφαρμογής.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.