Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

eT3

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Γιατί έχω την αίσθηση ότι απολογούμαι/ανακρίνομαι ….. έκανα μια ερώτηση για τον αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο άρθρο. αν έχεις κάποια άποψη πες μου, αν όχι αστό. Σε φόρουμ είμαστε όχι σε δικαστήριο. Σαν μηχανικός δεν ενοχλείσαι από το πόσο ακαλαίσθητο είναι να προεξέχει μια σωλήνα 2 μέτρα? Οι επιλογές της ειδικότητας δεν με καλύπτουν και δεν μπορώ να επιτρέψω σε κάποιον να με ονομάσει όπως αυτός επιθυμεί ειδικά όταν αύτη η ονομασία παρεκκλίνει από την νομοθεσία. Είμαι Ηλεκτρονικός Μηχανικός, MSc, PhD. Ο όρος Μηχανικός Τ.Ε.Ι δεν υπάρχει. Θα ήθελα να ρωτήσω σε τι ωφελεί το φορουμ να δηλώσει κάποιος ότι είναι Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι. ή Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός. Το ότι είναι Μηχανικός με συγκεκριμένη ειδικότητα (π.χ: Ηλεκτρολογία ή Μηχανολογία) δεν αρκεί? Γιατί βάζεις τίτλους που είναι ημιτελής ή που δεν υφίσταται νομικά? Το Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι δεν υπάρχει νομικά και με βάση το Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι. το Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός είναι ημιτελής? οι δυο σχολές είναι Α.Ε.Ι και είναι ακαδημαϊκά ισότιμες, σύμφωνα με το νομό του 2001 (μην με ρωτήσεις ποιο νόμο) αλλά και με βάση το εθνικό πλαίσιο προσόντων που έχει καταθέσει ή Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ένωση όπου το κριτήριο είναι οι πιστωτικές μονάδες που δίνει η κάθε σχολή. Θεωρώ ότι η διαθέσιμη κατηγοριοποίηση του φόρουμ είναι λανθασμένη και έχει δόλο, αν όχι παρακαλώ να επανεξετάσετε την κατηγοριοποίηση. Φιλικά.
  2. Το συγκεκριμένο topic ξεκίνησε με αναφορά στο άρθρο 16 του ΝΟΚ υπέθεσα ότι δεν χρειάζεται να το ξανά αναφέρω.
  3. Καλημέρα, Σε πολυκατοικία του 1964 η ιδιοκτήτρια του 2ου στο ρουξούνι του εξώστη έχει τοποθέτηση σωλήνα περίπου 2 μέτρων για να ρίχνει ελεύθερα τα νερά στο πεζοδρόμιο από ύψος περίπου 12 μέτρα, που είναι το ύψος του 2ου. Ο εξώστης εκτίνεται περίπου 1 μέτρο από την οικοδομική γραμμή και η ρυμοτομική γραμμή είναι περίπου 3 μέτρα από την οικοδομική. Άρα η σωλήνα δεν βγαίνει στο πεζοδρόμιο, είναι πάνω από κοινόχρηστη αυλή/είσοδο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το « Άρθρο 16: Λειτουργικά, ενεργειακά και διακοσμητικά στοιχεία στις όψεις του κτιρίου» για να ορίσω ως παράνομη κατασκευή, που πρέπει να απομακρυνθεί?, το έκτρωμα της φωτο,. Αν όχι ποιο άρθρο του οικοδομικού κανονισμού θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω? Δεν θέλω να πάω με τον κανονισμό του 89 που απαγορεύει την ελεύθερη απορροή ομβρίων από τα δώματα και τους εξώστες. ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.