Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sinotna

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Sinotna's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εννοείται ότι εφόσον έχει τα μόρια, θα δηλώσει ΕΜΠ. Μη κάνετε το λάθος να ακούτε γνώμες ατόμων που πιθανότατα δεν έχουν ιδέα. Άτομα που έχουν τελειώσει τη σχολή τους πριν 20 χρόνια είτε άτομα που δεν έχουν σπουδάσει στο Μετσόβιο, καλό είναι να μη τα δίνετε σημασία σε όσα λένε. Ας αρκεστούν στο να σας ενημερώσουν για την αγορά εργασίας και το τι επικρατεί για τους μηχανικούς εκεί έξω, κι ας αφήσουν τις σπουδές και τις θεωρίες περί γερασμένων καθηγητών. Καλό είναι να κάνετε και μια έρευνα μόνος σας να δείτε ότι οι καθηγητές του ΕΜΠ (και όχι μόνο, αλλά επειδή αναφερόμαστε σ' αυτό) έχουν σημαντικές θέσεις σε διάφορους τομείς του κράτους, σε οργανισμούς, ως συνεργάτες υπουργείων, στα μεγαλύτερα δημόσια έργα, βασικοί ομιλητές σε παγκόσμια συνέδρια κτλ κτλ... Και φυσικά πέρα από το επίπεδο των σπουδών, που δυσκολεύει αφάνταστα χρόνο με το χρόνο, οι υποδομές του δεν υστερούν σε τίποτα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Ενδεικτικά να αναφέρω τα ολοκαίνουρια κτίρια των Ηλεκτρολόγων μηχανικών με νέα εργαστήρια, τα νέα κτίρια στους πολιτικούς μηχανικούς... Επίσης, το εργαστήριο υψηλών τάσεων της σχολής ΗΜΜΥ είχε βραβευτεί πριν 3-4 χρόνια ως το καλύτερο εργαστήριο της Ευρώπης, και πρόσφατα το ΕΜΠ κατέλαβε την 6η θέση παγκοσμίως και 2η στην Ευρώπη για την ερευνητική ενασχόληση σε θέματα Ηλεκτρικής Ενέργειας! Και φυσικά φαντάζομαι ότι ανάλογες επιτυχίες υπάρχουν και για άλλες σχολές του ΕΜΠ εκτός της ΣΗΜΜΥ. Ας μη βλέπουμε μόνο τα αρνητικά, αλλά ας κοιτάμε και τη δουλειά που γίνεται στα πανεπιστήμια μας. Σίγουρα η ελληνική πραγματικότητα κάνει την εμφάνιση της και μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά ας μην προτρέχουμε να βγάλουμε άχρηστους τους πάντες και τα πάντα.
  2. Δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα φίλε μου. Για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό δεν γνωρίζω συγκεκριμένα να σου πω, αλλά για άλλα μεταπτυχιακά από τη ΣΗΜΜΥ που ξέρω ζήτησαν και αγγλικά. Μου φαίνεται απίθανο να μην θέλουν αγγλικά στο συγκεκριμένο. Ρώτησε το... Και όσον αφορά και το βαθμό πτυχίου σου, καταρχάς μπράβο σου, αλλά και πάλι δεν είναι κάτι που δεν θα έχουν ξαναδεί για να τους κάνει εντύπωση. Το 8 είναι ένας συνηθισμένος βαθμός που έχουν αρκετοί απόφοιτοι πολυτεχνείων που κάνουν αίτηση στα μεταπτυχιακά του ΕΜΠ. Οπότε δε νομίζω ότι πρέπει να στηρίξεις τις ελπίδες σου στο βαθμό σου. Αν το θέλεις τόσο πολύ κάνε αίτηση και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να σε δεχτούν. Λογικά θα περάσεις και από συνέντευξη, οπότε πρέπει κι εκεί να πας πολύ καλά. ─────────────────────── Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
  3. Πλέον εδώ και 4 χρόνια υπάρχουν οι Νέες Φοιτητικές Εστίες στην οδό Κοκκινοπούλου. Τα κτίρια είναι καινούργια, πεντακάθαρα και τα δωμάτια είναι με δικό τους ατομικό μπάνιο και τουαλέτα. Και φυσικά δωρεάν σίτιση στο εστιατόριο των εστιών πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Αν πληρείς τις προυποθέσεις μη το σκέφτεσαι. Αν και χωρίς να θέλω να σε αγχώσω ή να προκαταλάβω κάτι...απλά να σου πω ότι ακριβώς επειδή οι εστίες είναι πολύ καλές..παίζει τρελό βύσμα για να μπεις!!!!!Και δεν εννοώ πολιτικό βύσμα απαραίτητα, απλά να έχεις κάποιον γνωστό εκεί για να σε βάλει!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.