Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Meltemis

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Telecoms, IT, Telcos Software
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Εταιρία Λογισμικού

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Meltemis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έψαξα στο google και βρήκα αρκετούς επαγγελματίες που ασχολούνται με αυτά τα θέματα. Οπότε θα αναζητήσω με αυτό τον τρόπο κάποιον!
  2. Η ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού είναι πράγματι ποιο μακρυά και ποιο πολύ αφορά εξοχική κατοικία. Η Αρτέμιδα μου αρέσει ποιο πολύ γιατί έχει περισσότερο αστικό περιβάλλον και δεν είναι εντελώς ερημιά. Μπορεί άνετα να παίξει το ρόλο και εξοχικού και μόνιμης κατοικίας για κάποια χρόνια μέχρι την συνταξιοδότηση. Από την άλλη η εργασία μου είναι στην στάση της Αττικής οδού στην Νερατζιώτισσα, οπότε και αυτό παίζει ρόλο. Για τους μηχανικούς εκτιμήσεων μήπως ξέρεις πως και που τους εντοπίζω; Παλιότερα είχα γνωρίσει ένα πολιτικό μηχανικό που δούλευε στη REMAX και έκανε τέτοιες εργασίες, αλλά το παλικάρι δεν αναλάμβανε ιδιωτικές εργασίες εκτός γραφείου. Ήταν πολιτική της REMAX.
  3. Συμφωνώ. Αν το οικοπεδάκι της μονοκατοικίας έχει χώρο για θέση στάθμευσης δεν βρίσκω το λόγο γιατί να το αποκλείσω. Θα αναλάβει ο μηχανικός την μελέτη και ότι απαιτείται και θα τα φτιάξουμε. Το θέμα όμως των υπνοδωματίων είναι διαφορετική περίπτωση. Καλύτερα εξαρχής να έχει δύο υπνοδωμάτια για να μειώνονται τα μπλεξίματα. Για την ώρα πρέπει να μάθω περισσότερες πληροφορίες για τις περιοχές που κοιτάω. Ξεκίνησα με Αρτέμιδα και τώρα διαπιστώνω ότι και στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού έχει καλές ευκαρείες.
  4. Ωραία, σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις. Μόλις με βοήθησες να ρίξω το βάρος της αναζήτησης σε ακίνητα που πληρούν κάποιες minimum προδιαγραφές π.χ. να έχει ήδη πρόσβαση για στάθμευση, δύο υπνοδωμάτια και κάποια καλά τετραγωνικά ώστε να υπάρχει και λίγη άπλα μέσα στο σπίτι. Σε άλλο θέμα του φόρουμ πάντως υπάρχουν διάφορες απόψεις για τις γυψοσανίδες μεταξύ των μηχανικών https://www.michanikos.gr/forums/topic/1680-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B3%CF%85%CF%88%CE%BF%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82/
  5. Βασικά κοιτάω στα 70τμ με 80τμ για να υπάρχει και λίγη άπλα μέσα στο σπίτι. Αλλά και στο 60άρι βολεύομαι. Αυτά θα τα δω όταν καταλήξω σε τι περίπου πρέπει να κοιτάω. Γιατί τώρα έχω φθάσει στο σημείο να έχω μία λίστα από δεκάδες μονοκατοικίες στα χρήματα που θα διαθέσω. Κάπως πρέπει να περιορίσω τη λίστα. Για τους μηχανικούς δεν έχω να γράψω κάτι παραπάνω. Όταν θα είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα θα απευθυνθώ σε μεσιτικά γραφεία ώστε να δω ακίνητα. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Αν κάποιο από αυτά τα ακίνητα με καλύπτει (μου κάνει κλικ, μου αρέσει) τότε θα απευθυνθώ σε ειδικούς τους χώρου π.χ. κάποιο τεχνικό γραφείο. Και φυσικά θα αμειφθούν για όποια εργασία ή υπηρεσία μου παρέχουν.
  6. Θα ήταν και αυτό μία λύση αν είχα άπλετο χρόνο ελεύθερο για να "επιτηρώ" όλο αυτό το project. Και οικονομικά δεν μπορώ να το στηρίξω.
  7. Σε ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες. Οι απαντήσεις σου ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικές ώστε να καταλάβω τι περίπου ισχύει. Μερικές απορίες 1. Περί εσωτερικής διαρρύθμισης χώρου απαιτείται έγκριση από την πολεοδομία και για την χρήση γυψοσανίδας; 2. Περί θέρμανσης καμιά απορία. Θα επιλεχθεί η κατάλληλη λύση ανάλογα το ακίνητο. 3. Περί γκαραζόπορτας. Αναφέρθηκα σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης εντός του οικοπέδου. Η εγκατάσταση γκαραζόπορτας (συρόμμενη) απαιτεί σίγουρα το αποξήλωση κάποιων κάγκελων ή κάποιου χαμηλού τοίχου με κάγκελο ή και συρματοπλεγμάτων. Σίγουρα θα χρειαστεί και στρώσιμο σε ένα σημείο με πλάκες ή τσιμέντο. Σίγουρα και κάποιο στέγαστρο. Αυτές οι εργασίες απαιτούν πολεοδομική άδεια ή γίνονται άμεσα π.χ. από κάποιο εγκαταστάτη; Αυτά τα ρωτάω για να δω αν θα πρέπει να κοιτάζω και μονοκατοικίες που δεν έχουν γκαραζόπορτα. 4. Περί κτισίματος καμιά απορία επίσης. Θα αναζητήσω κανονικό κτίσμα και μετά θα αναλάβει ο πολιτικός μηχανικός. Προκάτ, λυόμενα και περίεργα κτίσματα τα αποκλείω. Δικηγόρο έχω ήδη. Πολιτικό μηχανικό θα αναζητήσω όταν έχω κατασταλάξει σε συγκεκριμένες μονοκατοικίες. Για αυτό κάνω αυτές τις ερωτήσεις για φιλτράρω τις αναζητήσεις μου.
  8. Και όμως εγώ έφαγα πόρτα. Και δεν είναι πρώτη φορά. Όπως μου είπαν και στα δύο τεχνικά γραφεία πρακτικά είναι αδύνατο να τους τρέχω σε διάφορα σπίτια αγγελιών στην Ανατολική Αττική μόνο και μόνο για να βλέπουν μονοκατοικίες. Ούτε επί πληρωμή δεν το κάνουν αυτό. Με παρέπεμψαν στα μεσιτικά γραφεία ώστε να εντοπισθεί το ακίνητο που με ενδιαφέρει και μετά μπορούν να κάνουν έναν τεχνικό έλεγχο (με αμοιβή φυσικά) για τα θέματα της μεταβίβασης. Αλλά για να εντοπισθεί κάποια μονοκατοικία θα πρέπει να έχω και εγώ κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που έχω. Τέλος πάντων. Θα απευθυνθώ σε μεσιτικά γραφεία. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  9. Έχω απευθυνθεί σε δύο τεχνικά γραφεία της περιοχής μου και έφαγα πόρτα. Δεν διαπίστωσα και ιδιαίτερη διάθεση να μου απαντήσουν στα ερωτήματά μου. Βασικά ούτε από την καρέκλα δεν ήθελαν να σηκωθούν. Τέλος πάντων. Τα ερωτήματα παραμένουν.
  10. Γεια σας και ευχαριστώ για την φιλοξενία. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσω το επόμενο διάστημα μία μονοκατοικία 60τμ με 90τμ (σε μικρά οικόπεδα μέχρι 300τμ) στα παράλια της Αττικής στην οποία μετά από κάποια χρόνια θα γίνει η μόνιμή μου κατοικία. Φυσικά δεν θα μετακομίσω αμέσως, αλλά σιγά-σιγά θα την σουλουπώσω ώστε να την φτιάξω όπως ακριβώς θέλω. Δεν βιάζομαι να μετακομίσω. Από περιοχές κοιτώ κυρίως προς Αρτέμιδα. Με το χώρο των ακινήτων (θέματα πολιτικών μηχανικών και ενεργειακά) δεν έχω γνώσεις. Έχω βρει αρκετές μονοκατοικίες ενδιαφέρουσες και σε καλές τιμές. Και κάπου εδώ ξεκινούν οι πρώτες ερωτήσεις/απορίες: - Αρκετές μονοκατοικίες είναι με ένα υπνοδωμάτιο. Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος να δημιουργηθεί και δεύτερο υπνοδωμάτιο εφόσον υπάρχει π.χ. ένα μεγάλο σαλόνι; - Διαπιστώνω ότι πολλές μονοκατοικίες δεν έχουν εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης; Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; - Πολλές μονοκατοικίες ενώ έχουν δυνατότητα (επάρκεια χώρου) για θέσεις στάθμευσης δεν έχουν γκαραζόπορτα. Οπότε το οικόπεδο είναι είτε με κάγκελα, είτε με συρματόπλεγμα και σε κάποια περιπτώσεις και με χαμηλό τοιχάκι. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; - Κάποιες μονοκατοικίες είναι λέει "κτιστές χωρίς κολώνες". Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Εντάξει ξέρω ότι αρκετά είναι προκάτ ή λυόμενα (τα οποία τα αποκλείω), αλλά το "κτιστό χωρίς κολώνες" θεωρείται κανονικό ακίνητο; Αυτά για αρχή. Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε άποψη/βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.