Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

spe75

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by spe75

  1. Σωστά! Το μαύρο, το μπλε, το κόκκινο και το άσπρο. Το κόκκινο και το άσπρο είναι γεφυρομένα (δεν ξέρω αν είναι σωστή η ορολογία, ενωμένα τέλος πάντων) στον "παλιό" θερμοστάτη. Ευχαριστώ για την βοήθεια!
  2. Καλησπέρα σε όλους! Χρειάζομαι απεγνωσμένα βοήθεια. Θέλω να αντικαταστήσω τον παλιό θερμοστάτη του σπιτιού (siemens raa30.16) με τον ψηφιακό siemens rde100.1. Ο παλιός έχει την παρακάτω συνδεσμολογία : N παει το μπλε καλώδιο L πάει το μαύρο καλώδιο Υ1 πάει το άσπρο καλώδιο L4 πάει το κόκκινο καλώδιο τέλος υπάρχει ένας βραχυκυκλωτήρας μεταξύ Υ1 και L4 Από αυτά που έχω διαβάσει μέχρι τώρα κατάλαβα ότι πρέπει να συνδέσω το μαύρο στο Q11 και το άσπρο στο Q14. Το μπλε δεν το συνδέω καθόλου γιατί ο καινούριος παίρνει μπαταρίες. Στον παλιό θερμοστάτη (RAA31.16) εκτός από τα L,N και Υ1 είναι συνδεδεμένο και το L4 με ένα κόκκινο καλώδιο που έρχεται από τον τοίχο. Τι είναι αυτό το κόκκινο καλώδιο;;; Επίσης το Υ1 είναι γεφυρωμένο με το L4. Αυτό διάβασα ότι είναι για το λαμπάκι του θερμοστάτη. Δεν ξέρω όμως τι πρέπει να κάνω με το κόκκινο καλώδιο που πάει στο L4. Μήπως πρέπει να το συνδέσω και αυτό στο Q14 του καινούριου θερμοστάτη (RDE100.1) μαζί με το άσπρο (που είναι αυτό που πηγαίνει στο Υ1 του παλιού). Βάζω τα manuals και καμιά φωτογραφία μήπως βοηθήσει την κατάσταση... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! A6V10348226_Installationsanleitung _ Installation Instructions_de.pdf Room-Thermostat-RDD100-1DHW--RDE100-1DHW--RDE100---RDE100-1_A6V10399577_hq-en.pdf
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.