Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

angel_os

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

angel_os's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Βασικά θέλω να αποφύγω την ληστεία με τις εισφορές άνω πενταετίας που από ότι έμαθα θα εισπραχθούν αναδρομικά κιόλας. Το θεωρώ τελείως ασύμφορο. Με την απαλλαγή από την ασφάλεια υγείας, αν και μπορώ να το κάνω, δεν νομίζω ότι θα γλιτώσω κάτι ουσιαστικό. Οπότε μάλλον πάω για διαγραφή.
  2. Συμφωνώ απόλυτα. Απλά αν μπορεί κανείς να απαλλαγεί των εισφορών χωρίς διαγραφή, αναρωτιέμαι μήπως αξίζει τελικά η αίτηση εξαίρεσης (αν όντως γίνεται κάτι τέτοιο).
  3. Κάνω διδακτορικό στην Αμερική και παράλληλα δουλεύω στο πανεπιστήμιο σαν ερευνητής. Έχω πάρει δηλαδή αριθμό κοινωνικής ασφάλισης εδώ (SSN) και έχω και ασφάλεια υγείας από το πανεπιστήμιο. Ξέρει κανείς αν μπορώ να εξαιρεθώ από τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ? Εννοείται ότι όταν έστειλα δικό μου άτομο εκεί να ρωτήσει, μια κυρία που εργαζόταν εκεί μονό δεν το έδιωξε κλωτσηδόν που ζητήσαμε κάτι τέτοιο. Λυπάμαι πραγματικά που είμαστε έτσι με αυτή την νοοτροπία. Υπάρχει φυσικά και η λύση της διαγραφής, απλά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο από τα δύο. Ευχαριστώ.
  4. Ευχαριστώ πολύ Χάρη, πολύ φασαρία για το τίποτα δηλαδή...
  5. Καλησπέρα σε όλους. Είμαι διπλωματούχος Ηλεκτρ. Μηχ.& Μηχ. Η/Υ, μέλος ΤΕΕ από τον Ιανουάριο του 2009. Από τον Σεπτέμβριο του 2009 θα φύγω στο εξωτερικό για Διδακτορικό και γι αυτό δεν έκανα έναρξη επαγγέλματος ακόμα. Αυτή την περίοδο βρήκα μια θέση καθηγητή πληροφορικής σε φροντιστήριο (ecdl κ.λ.π), όπου μου ζήτησαν να τους κόβω αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν τι χρειάζεται για να αναλάβω μια τέτοια δουλειά. Θα πρέπει να κάνει κανείς έναρξη επαγγέλματος στην εφορία για κάτι τέτοιο? Με συμφέρει, ενώ θα φύγω στο εξωτερικό σε λίγους μήνες, να κάνω έναρξη επαγγέλματος για λίγους μόνο μήνες? Την ίδια δουλειά την έκανα και τα προηγούμενα 2 χρόνια, πριν γραφτώ στο ΤΕΕ, και είχα ασφάλιση ΙΚΑ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.