Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

agelos100

Members
  • Περιεχόμενα

    86
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

agelos100's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εχω καλή λειτουργία γιατί ταυτόχρονα με τα FCs ρυθμίζω και την θερμοκρασία νερού, και σύμφωνα με την τελευταία η αντλία ρίχνει στροφες. Αυτό μου πρότεινε ο εγκαταστάτης και φαίνεται να δουλεύει καλά.
  2. Καλημέρα. Το cd-rom περιέχει ένα εγχειρίδιο σε μορφή pdf σε 10 διαφορετικές γλώσσες με το συνημμένο εξώφυλλο. Και σε εμένα ο θερμοστάτης δείχνει υψηλότερη θερμοκρασία κατά 2-3 βαθμούς, η σύσταση του εγκαταστάτη -και αυτή ακολουθώ- είναι να έχω τον έχω σε αρκετά ψηλή θερμοκρασία πχ 28 βαθμούς και να ρυθμίζω το κάθε σώμα (fan coil) ξεχωριστά στη θερμοκρασία του χώρου που επιθυμω. Στο δίκτυο κυκλοφορούν διάφορα pdf αρχεία για την Α/Θ, νομίζω αυτό εδώ ειναι από τα πληρέστερα.
  3. Έχεις δίκιο, ευχαριστώ. Βέβαια πάλι δεν "κρατάει" τον Πιν3 του ΙΚΑ
  4. Χαίρεται Συγχαρητήρια και από εμένα για την εξαιρετική δουλειά και ευχαριστώ για δωρεάν διάθεση του λογισμικού. Αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα: κάνω μία καταχώρηση, πατάω υπολογισμός και μετά αποθηκεύω το tiny URL για να μπορώ να δουλέψω κ αργότερα. Ωστόσο στην ανάκτηση της σελίδας μέσω του URL, δεν έχω τη δυνατότητα της επιστροφής στην εισαγωγή δεδομένων. Επίσης δεν αποθηκεύονται τα δεδομένα του Πιν3 του ΙΚΑ Μπορεί να κάνω κάτι λάθος? [Windows 7, και Firefox] Και πάλι ευχαριστώ
  5. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Έχω την παρακάτω περίπτωση ρύθμισης που πρώτη φορά αντιμετωπίζω και θα ήθελα τη γνώμη σας για τον συλλογισμό μου. Σε υφιστάμενο ισόγειο κτίριο με οικοδομική άδεια και χρήση υπηρεσίες υπάρχουν οι παρακάτω αυθαιρεσίες: 1. Αυθαίρετη κατασκευή ανεξάρτητης ισόγειας αποθήκης σε επαφή με το νόμιμο κτίριο (υπέρβαση δόμησης και κάλυψης) 2. Αυθαίρετη επέκταση του νομίμου ισογείου κτιρίου (υπέρβαση δόμησης και κάλυψης) 3 . Αυθαίρετη προσθήκη εσωτερικού παταριου το οποίο όμως έχει κλειστεί περιμετρικά και αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστός όροφος δηλ δε θα πάρει μειωτικό συντελεστή 0,30. (υπέρβαση δόμησης μόνο) Η συνολική δόμηση νόμιμη και αυθαίρετη δεν υπερβαίνει την επιτρεπόμενη δόμηση του ακινήτου με χρήση υπηρεσίες, επομένως μπορεί να γίνει εφαρμογή του άρθρου 100 παράγραφος 10 του Ν.4495/17. Η εφαρμογή αυτή (μειωτικός συντελεστής 0,2 ή 0,4) θα γίνει για τις αυθαιρεσίες (1) και (2) και όχι για την (3) καθώς γι αυτήν δεν υπάρχει υπέρβαση κάλυψης, έτσι δεν είναι? Ευχαριστώ προκαταβολικά
  6. Συγχαρητήρια για την θαυμάσια δουλειά και ευχαριστώ πολύ.
  7. Ευχαριστώ για μία φορά ακόμα!
  8. Χαίρεται, θα ήθελα τη γνώμη σας για την παρακάτω περίπτωση. Κτίριο έχει ενταχθεί στις διατάξεις του Ν.4495/17 με υπερβάσεις δόμησης. Για κάποιες από αυτές που αποτελούν ισόγεια προσθήκη κατ έκταση με μεταλλικά στοιχεία, υπάρχει η σκέψη από τον ιδιοκτήτη αντί να ρυθμιστούν να κατεδαφιστούν. Ωστόσο επειδή δεν το έχει ακόμα αποφασίσει, μου ζητάει να ολοκληρώσω την υπαγωγή με το εν λόγω τμήμα ρυθμισμένο και αργότερα αν το αποφασίσει, να το "ξηλώσει" χωρίς άδεια. Αν αυτό συμβεί, τότε μελλοντικά πως θα του δώσω βεβαίωση του Ν.4495 με ένα τμήμα να λείπει από τα σχέδια της ρύθμισης, χωρίς νομιμοποιητικά στοιχεία? Σημείωση: η δήλωση προέρχεται από το Ν.4178 και έχει πληρωθεί περισσότερο πρόστιμο από αυτό που προκύπτει ακόμα και αν δήλωνε το τμήμα που συζητάμε προς κατεδάφιση. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  9. Γεια χαρά σε όλους. Επειδή με μπερδεύουν λίγο οι ορισμοί των λόγων "ρ" στο ΦΕΚ 350 Β/2016 σε αναλογία με τον EC8, παραθέτω έναν ενδεικτικό υπολογισμό κ θα ήθελα τις γνώμες σας. Ας πούμε πως έχουμε υφιστάμενο κτίσμα υπολογισμένο στατικά με τις πρόσθετες διατάξεις του 84, με συντελεστή ε=0.08, και θέλουμε να κάνουμε προσθήκη ορόφου η οποία έχει προβλεφθεί στην στατική μελέτη. Κτίριο κατηγορίας σπουδαιότητας Σ2 και ζώνη σεισμικής επικινδυνότητας 2. Επίσης ας υποθέσουμε για λόγους απλότητας πως η ιδιοπερίοδος του κτιρίου και στις 2 κύριες διευθύνσεις βρίσκεται στον οριζόντιο κλάδο του φάσματος. Σύμφωνα με το 2 (2) γ δεν είναι απαραίτητος ο έλεγχος του υπάρχοντος εφόσον ρv=Vn/Ve.u<1.25 όπου Vn= 0.24*2.5/2.3*Mn με Mn να είναι η ταλαντούμενη μάζα του κτιρίου συμπεριλαμβανομένης και της προσθήκης και Ve.u= 0.08*1.75*Me.u με Me.u να είναι η ταλαντούμενη μάζα του κτιρίου ως έχει ήδη κατασκευαστεί χωρίς την προσθήκη. Συμφωνείτε με αυτούς τους υπολογισμούς?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.