Μετάβαση στο περιεχόμενο

zetc93

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

zetc93's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και αυτά που γράφει η άδεια ασκήσεως επαγγέλματός μου τι είναι?
  2. @stayros Εγώ είμαι νέος εδώ μεσα και ήρθα να ρωτήσω κάτι. Εάν μπορείς να βοηθήσεις καλώς. Συγγνώμη αν σε προσέβαλα., Ευχαριστώ πολύ.
  3. Καλησπέρα @stayros, Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντησή σου.Γνωρίζω τι ακριβώς είμαι συνάδελφε. Απλώς γράφω οτι γράφει η άδεια ασκήσεως επαγγέλματός μου για να αποφύγω παρεξηγήσεις και να μην μετατραπεί το πόστ μου σε καυγαδάκι :) Τέλος με ενδιαφέρει μία άμεση και έγκυρη απάντηση. Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα σας, Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων μηχανικών του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας(Πάτρα). Εργάζομαι σε εταιρεία που ασχολείται με ΑΠΕ. Συγκεκριμένα με έργα Φ/Β. Έχω αποκτήσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος υπομηχανικού β' τάξεως εδώ και 1 χρόνο και βρίσκομαι στο στάδιο που ''μαζεύω'' προϋπηρεσία ώστε να αναβαθμίσω την άδεια μου σε αυτή του υπομηχανικού Ά. Μίλησα με το τμήμα που μας παραχωρεί την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μου είπαν ό,τι χρειάζομαι 4 χρόνια προϋπηρεσία εκ΄ των οποίων ο ένας χρόνος να είναι σε εγκαταστάσεις, επίβλεψη και μελέτη άνω των 1000V. Οπότε ξεκίνησα να εργάζομαι στη μελέτη, σχεδίαση και εγκατάσταση Φ/Β. Όλα τα έργα που κάνουμε είναι έργα των 0.5MW. Είμαι ασφαλισμένος ως ΣΣΕ ηλεκτρολόγος. Επίσης δεν έχω κάνει εγγραφή στο ΕΕΤΕΜ. Θα ήθελα όποιος συνάδελφος γνωρίζει να μου απαντήσει στα εξής: α) Πως πρέπει να αποδείξω, όταν έρθει η ώρα για την έκδοση της άδειας, ό,τι εργαζόμουν σε έργα άνω των 1000V, β) Εφόσον αποκτήσω την νέα μου άδεια, δικαίωμα έχω να υπογράψω ακριβώς τι; ( Αυτή η ερώτηση είναι γενική και όχι μόνο για Φ/Β) γ) Έχω διαβάσει ό,τι πλέον μπορούμε να εγγραφούμε στο ΤΕΕ και εμείς οι υπομηχανικοί. Ισχύει; Αν ναι τι κερδίζουμε από αυτό; Αξίζει να μπούμε στη διαδικασία; Συγγνώμη αν σας κούρασα ή αν έχει γίνει ξανά παρόμοια συζήτηση αλλά δεν βρήκα κάτι ή αυτά που βρήκα ήταν πριν 10 χρόνια και δεν ξέρω αν ισχύουν. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.