Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

getsakna

Core Members
  • Περιεχόμενα

    926
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από getsakna

  1. 4 λεπτά πριν, GeorgePi said:

    Καλησπέρα συνάδελφοι. Όταν έχω αποδεχτεί μια β' ενεργειακή επιθεώρηση και στην αυτοψία προκύψει ότι είναι προβληματική περίπτωση (εικονικά παραστατικά, αναντιστοιχία με δηλωμένες προδιαγραφές κλπ), τότε υπάρχει κάποια διαδικασία να την απορρίψω;

    Γιατί να το απορρίψεις; Ελεγκτής είσαι, πληρώνεσαι για αυτές τις περιπτώσεις κυρίως και όχι για τις καθόλα νόμιμες! ΕΣΥ πρέπει να αναδείξεις το πρόβλημα μπας και καθαρίσει η κατάσταση με τους ηθελημένα κακους συναδέλφους!

    • Upvote 3
  2. 7 ώρες πριν, jedi.Yannis said:

    Η ΕΕΔΜΚ πρέπει να εκδοθεί πριν τις εργασίες.
    Το τιμολόγιο πρέπει να εκδοθεί πριν το Β-ΠΕΑ και να είναι επί πιστώσει, πριν πληρωθεί ο εργολάβος.

    Τυπικά δεν έχεις πρόβλημα. 
    Οι άσχετοι της αναπτυξιακής τράπεζας μας είχαν βάλει και πληρώναμε όλοι 200ρια για να βγάλει λευτά το κράτος. Οι μηχανικοί στις ΥΔΟΜ είχαν αντίθετη άποψη και το ΤΕΕ (που ελέγχει τώρα).

    Στους αυθαιρετονόμους, μόνο δημόσια έγγραφα αποδεικνύουν ημερομηνία κατασκευής. Το τιμολόγιο δεν είναι δημόσιο έγγραφο.

    Ο γενικός κανόνας είναι: "σε ποιον θα πέσεις"... και αν είναι Έλληνας ή Ελλαδιστανίτης.

    @jedi.Yannis έχεις μιλήσει με το ΤΕΕ για το θέμα αυτό και αναφέρεις πως συμφωνούνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα; Τον έλεγχο δικαιολογητικών πλέον δεν τον κάνει το ΤΕΕ ή παρέμεινε στην Αναπτυξιακή; 
    Πάντως, στο eadeies υπάρχει πεδίο για εκπρόθεσμη εεδμκ του έκοII και όχι νεότερων προγραμμάτων. 
    Αν δεν υπάρξει όμως μια επίσημη απάντηση από ΤΕΕ τότε θα είμαστε πάλι έρμαια των ελεγκτών και αντάξιοι της μοίρας μας..

  3. On 26/9/2023 at 8:36 ΠΜ, dimopoulg said:

    Eιναι ντροπή που ως μηχανικοί δεχόμαστε τέτοιου είδους παρατηρήσεις,από κάποιον ανώνυμο - ανιδείκευτο,  που δε συνάδουν με καμία νομοθεσία, αλλα το χειρότερο είναι ότι πάμε και τις εκτελούμε και μαλιστα εκβιαστικά(αν δε τη κάνεις σου κόβω την επιχορήγηση). 

    <<

    Aναφέρετε ότι <<κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η ΕΕΜΔΚ έχει εκδοθεί εκπρόθεσμα>> . Παρακαλώ αν έχετε στην κατοχή σας κάποια έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου ή αυθαίρετων εργασιών από την αρμόδια Υ.ΔΟ.Μ (Τ.Ε.Κ. τμήμα ελέγχου κατασκευών) , να μας τη κοινοποιήσετε και εμάς, για να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες ενέργειες σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία.

    Αν όχι, και εννοείτε ότι το διαπιστώσατε λόγω της ημερομηνίας της ΑΠΥ των εργασιών, τότε κάνετε λάθος και επ ουδενί βάσει αυτού δε προκύπτει ανάγκη νομιμοποίησης εργασιών. Και αυτό διότι

     

    Δεν νοείται να κινηθούν διαδικασίες των περιπτώσεων της παρ 3  του άρθρου 94 του ν.4495/2017, χωρίς καταγγελία και κατόπιν την επιτόπια αυτοψία και βεβαίωση της εκπρόθεσμης εκτέλεσης εργασιών μέσω φύλλου αυτοψίας αυθαιρέτου από την αρμόδια πολεοδομία(Υ.ΔΟ.Μ.) ,κατά την ημερομηνία την οποία δεν είχε εκδοθεί η άδεια. Απεναντίας , μας ζητάτε να πάμε να κάνουμε στη πολεοδομία ψευδή καταγγελία προς τον εαυτό μας και να προχωρήσουμε σε διαδικασία νομιμοποίησης του άρθρου. Στη προκειμένη περίπτωση όλα τα εμπλεκόμενα μέρη δηλώνουν ότι οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν εμπρόθεσμα και νόμιμα και ουδεμία αντίδικη καταγγελία δεν υπάρχει.

    Κατόπιν επαναλαμβανόμενων αιτημάτων από πλευράς μας για να μας κοινοποιήσετε την οδηγία για τις διαδικασίες του άρθρου 94 του ν.4495, σύμφωνα με τις όποιες στέλνετε αυθαίρετα και ΠΑΡΑΝΟΜΑ για νομιμοποιήσεις , λόγω του ότι κόπηκε ενώ παραστατικό παροχής υπηρεσιών νωρίτερα από την έκδοση της ΕΕΔΜΚ, μας παραπέμπετε στην ανακοίνωση του προγράμματος η οποία δε κάνει τίποτα παραπάνω από το να μας κοινοποιήσει το ήδη γνωστό σε εμάς άρθρο του ν.4495 , και ουδεμία σχέση έχει με το ότι ο χρόνος τέλεσης των εργασιών τεκμαίρεται από ένα λογιστικό έγγραφο παροχής υπηρεσιών(επί πιστώσει μάλιστα και πολλές φορές και δελτίο αποστολής ταυτόχρονα, το οποίο όπως προβλέπει ο νόμος , αποτυπώνει μια οικονομική συναλλαγή και ουδεμία σχέση έχει με το χρόνο τέλεσης των εργασιών(θυμίζουμε ότι το ΑΠΥ δεν είναι απόδειξη λιανικής συναλλαγής, αλλά παροχής υπηρεσιών-εργασιών οι οποίες μπορεί να κρατήσουν και 2,3,4,5,6 μήνες πολλές φορές) ...στη περίπτωση του εξοικονομώ, το ΑΠΥ μάλιστα θα μπορούσε να κοπεί-εκδοθεί όταν πιστώνεται η προκαταβολή, και φυσικά οι εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν πολύ αργότερα και να κρατήσουν και μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο δε μπορεί να αποτυπωθεί σε ημερομηνία μίας μέρας), μας αγνοείτε γιατί προφανώς δεν υπάρχει τέτοια <<οδηγία>>, η οποία φυσικά θα ήταν και παράνομη. Παρακαλούμε είτε να μας κοινοποιήσετε τη κείμενη νομοθεσία που προβλέπεται αυτό που επικαλείστε για το ότι <<το ΑΠΥ λαμβάνεται υπόψιν ως τεκμήριο χρόνου τέλεσης των εργασιών>> (και όχι στη κοινοποίηση του άρθρου 94)  , είτε να προχωρήσετε σε ολοκλήρωση του προγράμματος. 

    Βεβαιώνεται απ'όλα τα εμπλεκόμενα μέρη(Ιδιοκτήτης-ωφελούμενος, μηχανικός, εργολάβος-προμηθευτής) ότι οι ανωτέρω εργασίες πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα και μέσα στα πλαίσια της με Α/Α πράξης........... ΕΕΜΚ και μεταγενέστερα της έκδοσης αυτής, ήτοι μεταγενέστερα της 17/6/2022.  

    Παρακαλούμε, να περιοριστείτε στο ρόλο που έχετε αναλάβει, ήτοι του ελεγκτικού μηχανισμού του προγράμματος, και μην επεκτείνεστε σε ζητήματα τα οποία άπτονται αντικειμένου άλλων υπηρεσιών(Υ.ΔΟ.Μ.) ,στα οποία δε φέρετε καμία ευθύνη και προφανώς δεν γνωρίζετε εξ αντικειμένου.

    Υ.Γ.

    Σας παραθέτουμε το link από την ανακοίνωση του Εξοικονομώ 2021,όπου επιβάλλεται να κοπεί το ΑΠΥ , με την καταχώρηση των προκαταβολών!

    ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021 : Έλεγχος δαπανών ιδίων κεφαλαίων για αποδέσμευση προκαταβολής επιχορήγησης - Ανακοινώσεις (exoikonomo2021.gov.gr)>>

     

    Τα βήματα για να βεβαιωθεί το αυθαίρετο ενός κτίσματος ή των εργασιών είναι τα εξής

    1.       Ύπαρξη αυθαιρέτου ακινήτου/χρήσης

    2.       Διαπίστωση αυθαιρέτου με διενέργεια αυτοψίας

    3.       Χαρακτηρισμός του αυθαιρέτου ως τέτοιου με σύνταξη έκθεσης αυτοψίας

    4.       Επιβολή κυρώσεων ή νομιμοποίηση

     Παραθέτουμε τα εξής.

    << 1) Παρ. 1 : Η διαπίστωση ύπαρξης αυθαιρέτων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης γίνεται κατ' εφαρμογή των άρθρων 5 παρ. 2 και 22 παρ. 3 του ν. 1577/1985 «Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός.» (ΦΕΚ 210 Α'), ο οποίος ίσχυε στις 28-7-2011 και όχι κατά τις διατάξεις του μεταγενέστερου ν. 4067/2012 «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός» (ΦΕΚ 79 Α').>>

    Μάλιστα , για την ακρίβεια

    Η έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής συνιστά πραγματοπαγή διοικητική πράξη, για το λόγο ότι αφορά την αυθαίρετη κατασκευή και όχι τον εκάστοτε ιδιοκτήτη, νομέα, κάτοχο ή κατασκευαστή της, η δε τοιχοκόλλησή της στο αυθαίρετο αποτελεί πρόσφορο τρόπο γνωστοποίησης του περιεχομένου της σε κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου αυτός να ασκήσει ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής την προβλεπόμενη ένσταση, η οποία συνιστά ενδικοφανή προσφυγή.

     Επίσης υπάρχει το δικαίωμα για προσβολή της έκθεσης αυτοψίας

     

    Προσβάλλεται με άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής εντός αποκλειστικής προθεσμίας 30 ημερών από την κοινοποίησή της. Αυτή κατατίθεται στο αρμόδιο κατά τόπον Τοπικό Παρατηρητήριο και αυτό τη διαβιβάζει, εντός 30 ημερών, στην Επιτροπή Εξέτασης Προσφυγών Αυθαιρέτων της Περιφερειακής Ενότητας. Η τελευταία σε προθεσμία 20 ημερών την εξετάζει και αποφαίνεται, αποδεχομένη ή απορρίπτουσα αυτήν. Όμως, η ενδικοφανής αυτή προσφυγή δεν είναι υποχρεωτική και απλώς αν δεν ασκηθεί, η έκθεση αυτοψίας καθίσταται οριστική. Μπορεί να περιλαμβάνει και αίτημα υπαγωγής στους οικείους νόμους περί αυθαιρέτων. Μπορεί, επίσης, να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση αποδοχής της έκθεσης αυτοψίας.

    Η άσκηση και η εκδίκαση της προσβολής έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα.
     
    Και μεις χορεύουμε καρσιλαμα σε κάθε παρατήρηση ενός ανώνυμου που μας βάζει να βάλουμε των ιδιοκτήτη να πάει να καταγγείλει τον εαυτό του, ψευδώς τις περισσότερες φορές. Και το χειρότερο, η απάντηση τους είναι.......<<Τι θέλετε Κύριε, οι άλλοι οι συνάδελφοί σας γιατί πήγαν και το έκαναν>>. Αντί να λειτουργήσουμε συλλογικά, λειτουργούμε ατομικά μεμονωμένα και φοβισμένα (οι περισσότεροι νέοι μηχανικοί τρομάζωντας πάνε και κάνουν ότι τους πει ο καθε ένας) και ελα μωρέ....ας ξεμπερδέψω εγώ με την αίτηση μου και αστα τα αλλα......

    Τελικα συνάδελφε πέρασε ή όχι η αίτηση σου τον έλεγχο; Σε έκριναν εκπρόθεσμο ή όχι;

  4. 10 ώρες πριν, BlueEyes said:

    Β ΠΕΑ κάνεις. Τι σχέση έχει το Α;

    Θα έπρεπε να ελέγχεται κανονικα και το Α ΠΕΑ γιατι εκει ολοι βγαλανε Η τα σπιτια ανα την επικρατεια, αλλα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο αυτό. Ισως στο εκο24

    • Like 2
  5. Η κατηγορια Η φυσικά είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί εμπεριέχει δόλο για καλύτερη μοριοδότηση (άσχετα με το αν τελικά μπαίνουν όλοι). Το να μην ξέρεις να κάνεις ΠΕΑ (ή βαριέσαι να το κάνεις σωστά), θα το βρεις μπροστά σου στον έλεγχο του Β' επιθεωρητη, γι' αυτό όπως έστρωσες θα κοιμηθείς..

  6. 3 ώρες πριν, pggiotas said:

    Το επάγγελμα το ξεφτιλίζουμε με την ποιότητα των ΠΕΑ που κάνουμε πρωτίστως και κατόπιν με τις αμοιβές που ζητάμε...

    Πιθανόν να είναι και αλληλένδετα.....

    Είναι τραγική η κατάσταση στα Α ΠΕΑ που έχουν πέσει στην αντίληψή μου....

    Αφού δεν ελέγχεται δυστυχώς το Ά ΠΕΑ στο οποίο όλοι βγάζουν Η κατηγορία, κάποιοι άνωθεν  δεν θέλουν να ανέβει η ποιότητα εσκεμμένα..

  7. 4 ώρες πριν, nzerman said:

    Μου φαίνεται αδιανόητο να επιχειρηματολογούν συνάδελφοι, υπέρ του να δουλεύουμε «τζάμπα». 
    Βλέπω εδώ αλλά και στους ελέγχους πως κάποιοι είναι τόσο large που κρίνουν αρνητικά όσους θέλουν να πληρώνονται οι εργατοώρες τους. 


    Ξαναγράφω, νόμιμη αμοιβή ή αμοιβή «εξοικονομώ» προβλέπεται για την έκδοση ΠΕΑ, όχι για όλα τα υπόλοιπα: 
    Πιστοποίηση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου 
    Έλεγχος των πιστοποιητικών των υλικών και συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τις παρεμβάσεις έτσι ώστε να πιστοποιηθεί η συμβατότητά τους με τις προδιαγραφές του Κ.ΕΝ.Α.Κ.
    Έλεγχος πιστοποιητικών και ποσοτική επιβεβαίωση τους 
    Είσοδος στην καρτέλα καταγραφής παρεμβάσεων του Π.Σ. και συμπλήρωσή/διόρθωσή τους σύμφωνα με το ΠΕΑ που εξέδωσε, καθώς και σε ανάρτηση δικαιολογητικών
    Τέλος ο Ενεργειακός Επιθεωρητής συμπληρώνει τα υπόλοιπα στοιχεία του εντύπου καταγραφής παρεμβάσεων (παράρτημα VI του οδηγού του προγράμματος) στο Π.Σ.. 
     

    Τα ζητάς, γίνονται δεκτά με σύμβαση ή επαναλαμβάνουν τη διαδικασία μέχρι να κληρωθεί ο «κατάλληλος». 
     

    Έτσι ακριβώς..Σε προηγούμενο ποστ είχε γράψει συνάδελφος ότι η αμοιβή είναι πολύ παραπάνω απ αυτήν της πιάτσας και του έγραψα αυτά που γράφει εν ολίγοις και ο @nzerman. Ξεφτιλίζουμε μόνοι μας το επάγγελμα μας και κυρίως αδιαφορούμε για τον κόπο μας. 
    Ο καθενας είναι ελεύθερος πάντως να ζητήσει όσα θέλει, πολλά ή λίγα..

    • Like 1
  8. όταν τα έγραφα εγώ στις 3/1 κάποιοι μου λέγανε για νόμιμες κλ. Πουθενά δεν υπάρχει αυτήν η έννοια πλέον. Ολα είναι διαπραγμάτευση. Και όπως σωστά έγραψε ο @alej αν δεν συμφωνείς, αρνείσαι και τελειώνει το θέμα!

    • Like 1
  9. 1 ώρα πριν, dib said:

    Ευχαριστώ συνάδελφε.

    Για το 1) κι εγω εκεί κλείνω, πολεοδομική παράβαση 1000% μεν, αποδεκτή δε η επέμβαση αφου δεν ελέγχουμε νομιμότητα...αν και ο οδηγός του προγράμματος κάνει αναφορά (δεν θυμάμαι που), οτι πρέπει να τηρείται η πολεοδομική νομοθεσία στις ενεργειακές επεμβάσεις.

    Για το 2)...ακόμα ζυγίζομαι! 😜

    Η εγκύκλιος που δεν ξέρεις...2020_Εγκ_4122.pdf.και η αναφορά μου στη παργ. 4 αυτής.

     

    Σωστό ότι πρέπει να τηρείται η νομοθεσία όμως είναι θέμα του συμβούλου να το κοιτάξει και να το ελεγξει όπως και τα αλλα που ανέφερα. 

    Την εγκύκλιο 4γ δεν βρήκα. Πες μ σελίδα αν μπορείς συνάδελφε ..

  10. 1. Παράβαση 1000% αλλά αφού δεν ελέγχουμε καν άδειες (μονωση, θερμανση, κλπ) συνεπως ουτε και αυτο..

    2. Επιφάνεια αρχικού τοίχου. Την εγκύκλιο που αναφερεις δεν την γνωριζω..

    • Thanks 1
  11. 22 λεπτά πριν, PanKl said:

    Καλημέρα ,

    Πως θα πρότεινες να προσμετρήσω την μόνωση περιμετρικά των κουφωμάτων ;

    Και 100 χρόνια να έτρεχαν εγώ αυτό που παρατηρώ είναι πως ο καθένας κάνει τις δικές του παραδοχές και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες στον τρόπο υλοποίησης των έργων.

    Πάμε να κάνουμε ένα Β ΠΕΑ και γινόμαστε και σύμβουλοι έργου και ελεγκτές του κράτους (που δεν έχει σαφείς διευκρινήσεις για αρκετά θέματα) και κριτές και στο τέλος φταίμε και για τον τρόπο τιμολόγησης αντί για την ενεργειακή επιθεώρηση.

    Εννοείται πως θα κοιτάξω να το ψάξω πως δουλεύουν και οι υπόλοιποι για να μην έρθω σε σύγκρουση με κάποιον ιδιώτη που δεν φταίει σε κάτι για 150-200€ σε ένα πρόγραμμα 16-20.000€, από τη στιγμή που το πρόγραμμα δεν μας διαχωρίζει από λογιστές και ενεργειακούς επιθεωρητές.

    Η μόνωση περιμετρικά των κουφωμάτων (λαμπαδες) δεν περνιέται στο Προγραμμα. Μου το ειπαν απο το helpdesk προσφατα. Δεν συμμετεχει λενε στην εξοικονομηση. Επομενως τους αφαιρεις τελειως. Βαζεις μονο κελευφος..

    Για ολα τα αλλα περι ελεγκτων, συμφωνω απολυτα..

    • Thanks 1
  12. 8 ώρες πριν, dib said:

    Το Εξοικονομώ καθορίζει συγκεκριμένες αμοιβές για όλες τις εργασίες...ή τις δέχεσαι... ή ζητάς περισσότερα (αν στα δώσουν).

    Για το Β' ΠΕΑ αν το απορρίψεις, σε 5 απορρίψεις σε πετάει έξω απο τη λίστα των κληρωτών επιθεωρητών!

    Είναι μετρημένα τα κουκιά συνάδελφε....

    Το πρόγραμμα σου λέει απλά τα ποσα που θα πάρει ο ιδιοκτήτης πίσω. Όχι ποσό θα κοστίσει το πεα. Άποψη μου συνάδελφε..ο καθένας κάνει ότι τον συμφερει

  13. On 15/12/2021 at 2:55 ΜΜ, sdim said:

    Όταν έχουμε κλήρωση, η αμοιβή είναι ορισμένη από τον νόμο.

    Λάθος .. για το Εξοικονομω δεν ισχύει αυτό. Για τους ελέγχους δόμησης ισχύει..

    Υπαρχει πουθενά πίνακας με τους εν. επιθεωρητές που συμμετέχουν στις κληρώσεις; Εσείς κληρωθήκατε στην περιοχή σας ή σε διπλανό νομό; Εγώ το δεύτερο..

  14. 12 ώρες πριν, alej said:

    Εγώ ζήτησα την αμοιβή του προγράμματος, δεν βρίσκω λόγο να κάνω σε μια κλήρωση κάτι τέτοιο. Θα έπρεπε να αναφέρεται και στο πρόγραμμα. Τόσα είναι αν δεν θες μην το κάνεις. Έτσι κι αλλιώς είναι πιο πολλά από ότι ζητάει η πιάτσα. Ειδικά όταν κάποιοι τα κάνουν με 50€ και τώρα βρίσκουν ευκαιρία να ζητήσουν πιο πολλά, μου κάθεται πολύ άσχημα. 

    Ηθικά δεν μου κάθεται. Αυτή είναι η άποψή μου, ο καθένας όπως το βλέπει βέβαια.

    Εξισώνεις το ΠΕΑ για ενοικιαστήριο με όλη την διαδικασία που απαιτείται να κάνει ο επιθεωρητής για το Εξοικονομω? Καμία σχέση. Έλεγξε τιμολόγια, παρεμβάσεις, συμπλήρωσε παράρτημα παρεμβάσεων, ανέμενε ενδεχόμενο μελλοντικό έλεγχο,κλπ. Καμία σχέση. Η ερώτηση έγινε με αφορμή την εκτός έδρας επιθεώρηση που καλειται να κάνει κάποιος.. 

    Όσο για την ηθική, ας προχωρήσουν τα Β' ΠΕΑ να δούμε πόσοι ηθικοί συνάδελφοι πάνε να εξαπατησουν άλλους συναδέλφους είτε περνώντας ότι να ναι στο Α' ΠΕΑ είτε μην υλοποιώντας τις παρεμβάσεις που απαιτούνται.. 

    • Upvote 2
  15. On 2/12/2023 at 3:33 ΜΜ, pggiotas said:

    Έχω πάει για 4 Β ΠΕΑ (συναδέλφων ,όχι δικά μου….)….

    Περιμενα ότι θα υπήρχαν θέματα αλλά αυτό το χάλι με τίποτα…..

    Απο τα χαρακτηριστικότερα :

    U τοίχων σεναρίου 0.28 ….. με 6αρι μονωτικό …. Το +0.2  ο συνάδελφος το αγνοούσε παντελώς και επέμενε ότι δεν ισχύει…..

    οι καυστήρες δεν έχουν ηλεκτρική κατανάλωση ….. 0 στα 4….

    απλό σύστημα  θέρμανσης χωρίς αντιστάθμιση ή οτιδήποτε άλλο είχε αυτοματισμούς Α…

    βα λέβητα χωρίς ΦΕ 0.88….

    βα δικτύου θέρμανσης με λέβητα 1.0….


    U τοίχων σε κτήριο προ ΚΘΚ χωρίς καμία μόνωση στα επίπεδα του 1 με 1,5

    κτλ…

    Δεν συζητάμε για τα απλά όπως έλλειψη τοίχων , δαπέδων κτλ από τους υπολογισμούς …

    Δεν έχουμε καμία ελπίδα …… 

    ΥΓ

    Ένας συνάδελφος όταν του είπα ότι δεν βγαίνει με τίποτα , προσφέρθηκε να φτιάξει το xml και να μου το στείλει …..

     

    Άσχετο με τα ευρήματα σου τα οποία είναι λίγο πολύ αναμενόμενα! Αλλά πως κληρωθηκες ηδη σε 4 ΠΕΑ? Σε ποια περιοχή είσαι? Δεν υπάρχει άλλος? 

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.