Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

VasKar96

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ναυπηγός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

VasKar96's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχω την εντύπωση ότι το σύστημα ενημερώνεται μια φορά στα τέλη του μήνα (δηλαδή συγκρίνει τις καταβολές που έχεις κάνει με τα χρωστούμενα και προχώρα στην εξόφληση). Για την ασφαλιστική ενημερότητα ξέρω ότι την πρώτη φορά στην βγάζει το τσμεδε και δεν γίνεται αυτόματα από το σύστημα. Γενικά πάντως από ότι έχω ακούσει πάρα τις εξαγγελίες και τα μεγάλα λόγια τα ταμεία παραμένουν ξεχωριστοί φορείς. Έτσι με το δηλωθείς μηχανικός πας τσμεδε το οποίο έχει παραμείνει με το παλιό το σύστημα (όλα γίνονται από τα κεντρικά και μη αυτόματα, οι υπάλληλοι δεν νοιάζονται και επίσης δεν υπάρχουν μισθωτοί μηχανικοί και για αυτό όταν δεν φαίνονται εισφορές για οποίο λόγο από την δουλειά σου κατευθείαν βγαίνει ειδοποιητηριο)
  2. Βιβλία έχω ανοίξει για να εισπράττω αμοιβές ερευνητικού έργου και για αυτό έχω κύριο καδ ερευνητικό. Έτσι με το τέλος του ερευνητικού έργου σε περίπου 3 χρόνια θα κλείσω τα βιβλία οτως η άλλως. Επίσης ειμαι ναυπηγος οπότε το 99 % το εργασιών, μελετών κτλ. δεν απαιτεί υπογραφή από μηχανικό εγγεγραμμένο στο τεε (μόνο μια φορά έχει τύχει να θέλει τεε για ενα καραβι που είχε ελληνική σημαία - πολύ μικρή αγορά που αφορά πάρε δώσε με υεν). Κατά συνέπεια αν δεν είχα καδ μηχανικού θα γλίτωνα τις εισφορές του επικουρικου και του εφάπαξ (το οποίο με την τελευταιο νόμο πρακτικά τσάμπα το πληρώνει κάποιος) δηλαδή κάπου στα 800 ευρώ το χρόνο και το μπλέξιμο με το τσμεδε, εγγραφή στο γεμη κτλ.
  3. Καλησπέρα, εδώ και ένα χρόνο έχω κάνει έναρξη σαν ερευνητής αλλά ασκώ παράλληλα και το επάγγελμα του μηχανικού και για αυτό το λόγω γράφτηκα στο τσμεδε. Δυστυχώς τα δεδομένα για τον κλάδο πάνε από το κακό στο χειρότερο όσον αφορά την αντιμετώπιση από το κράτος (μηδενική βοήθεια στην πανδημία, αποκορύφωμα ο χαρακτηρισμός του επαγγέλματος του μηχανικού ως εμπορική δραστηριότητα με υποχρέωση εγγραφής στο γεμη!! κτλ. ) ενώ το τσμεδε το οποίο 4 χρόνια δεν μπορούν να το οργανώσουν και να το εντάξουν στον εφκα σου κάνει την ζωη αρκετά πιο δύσκολη. Κατά συνέπεια σκέφτομαι να διαγράψω τους καδ του μηχανικού και ταυτόχρονα να αλλάξω τον κλάδο ασφάλισης σε οαεε. Έχει κάνει κάποιος κάτι ανάλογο? Πχ κάνοντας μεταβολή καδ στην εφαρμογή του εφκα θα αλλαξη και ο κλάδος ασφάλισης?? Επίσης θα σταματήσει η ασφάλιση για επικουρικό και εφάπαξ??
  4. Νομίζω περιφερειακή διεύθυνση μηχανικών στον κτ Αθηνών. Τα ραντεβού κλείνονται στο μητρώο μόνο από ότι θυμάμαι(και για λλη δουλειά στο μητρώο μου είχαν πει να κλείσω ραντεβού)
  5. Ηλεκτρονικά έκανα ωστόσο με έγραψαν πριν ο συνήγορος κάνει κάτι(και εκεί ίδια φάση με το τσμεδε από πλευρά αναμονής) μετά από επαναλαμβανόμενο πρήξιμο με email και ηλεκτρονικά αιτήματα για ραντεβού. Ωστόσο από όσο γνωρίζω οι εγγραφές από το. Οκτώβριο του 2020 γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής του εφκα.
  6. Και εγώ περιμένω από τον Οκτώβριο. Έχω κάνει όλα τα παραπάνω και τίποτα. Επιπλέον έχω κάνει καταγγελία στον συνήγορο του πολίτη αλλά και εκει ακόμα περιμένω. Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος επιπλέον είναι να πάει δικαστικά
  7. Επίσης εντελώς τυχαία έπεσα πάνω σε ένα άρθρο του τεε για επίδομα 400 ευρώ και ζητούσε να μπουν οι μηχανικοί του 7219 καδ για να πάρουν το επίδομα....
  8. Πάλι καλά που βρήκες άκρη. Ειδική ασφαλιστική κατηγορία όμως θα σε βάλουν από την αρχή ή θα πρέπει να περιμένεις ένα χρόνο?? Και επίσης ένα (ρητορικό ερώτημα προφανώς δεν θα υπάρχει καμία πρόβλεψη) που μπορείς να δεις ποιοι καδ ασφαλιζονται σε ποιο ταμείο ή για παράδειγμα ηλεκτρολόγος μηχανικός που κάνει που κάνει έρευνα σε software γιατί να πάει οαεε?? Ειδικά για το τελευταίο έχω την εντύπωση πως με αυτούς που είχες δηλώσει τους καδ μια χαρά σε εγγραφε τσμεδε
  9. Κοίτα το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να έχουν κανει στο σύστημα κάποιο διαχωρισμό των καδ στα ασφαλιστικά ταμεία που έκανες εγγραφή προ εφκα, οπότε οι κωδικοί καδ που αφορούν πληροφορική να εμπιπτουν στις αρμοδιότητες του προγραμματιστη που είναι οαεε (το ξέρω από συνάδελφο ήταν μηχανικός αλλά είχε δηλώσει αντίστοιχους καδ για να πάει οαεε) και τώρα φαίνεσαι σα να έχει πολλαπλή μισθωτη δραστηριότητα (με ότι αυτό συνεπάγεται). Σε αυτο τώρα δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις άμεσα...
  10. Εγώ θα επαιρνα και το 1555, ο εφκα χειρίζεται το ηλεκτρονικό σύστημα. Γενικά πιστεύω ότι είτε φαίνεσαι ότι έχεις παράλληλη ασφάλιση είτε ότι έχεις ξανακάνει έναρξη οπότε αυτομάτως το σύστημα δεν σου δινει το δικαίωμα επιλογής ειδικής ασφαλιστικής κατηγορίας.
  11. Καταρχάς η διόρθωση ασφαλιστικής κατηγορίας αφορά εκείνους που έκαναν έναρξη ετεροχρονισμενα στο πρώην τσμεδε και οι υπάλληλοι δεν τους έβαλαν στην σωστή κατηγορία. Τώρα όπως τα λες νομίζω το θέμα σου προκύπτει από το γεγονός ότι για κάποιο λόγο φαίνεσαι στον ΟΑΕΕ. Η επιλογή της ειδικής κατηγορίας μπορεί να γίνει μόνο από αυτούς που ασφαλιζονται στον ΕΦΚΑ πρώτη φορά. Οπότε μήπως είχες ασφαλίστει παλαιότερα?? Επίσης φαντάζομαι έχεις την δήλωση απογραφής που φαίνεται η κατηγορία, οι υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ δεν στο διόρθωσαν με βάση αυτή??
  12. Ναι, πήραν συνάδελφο τηλέφωνο να τους αποστείλει δήλωση ασφαλιστικής κατηγορίας που είχε κάνει εγγραφή Μάιο κάτι το οποίο έχω ακούσει και από άλλους που έχουν γραφτεί αυτήν την περίοδο . Γενικά υπάρχει και η περίπτωση η αίτηση σου να έχει παραπεσει κάπου. Από γνωρίζω συμβαίνει συχνά.....
  13. Από όσο γνωρίζω τώρα κάνουν τις εγγραφές του Ιουνιου. Θα σε πάρουν τηλέφωνο για να σε ρωτήσουν ασφαλιστική κατηγορία λογικά
  14. Για όσους δεν τους έχει γράψει ακόμα το τσμεδε, θα τους πάρει τηλέφωνο και θα τους ρωτήσει την ασφαλιστική κατηγορία. Τώρα παίρνει τηλ του Ιουνίου-Μαΐου.
  15. Άκουσα ότι το εφκα παίρνει τηλέφωνο από δω και πέρα και ρωτάει να διορθώσει την ασφαλιστική κατηγορία για αυτους που τους έχει βάλει αυτόματα στην πρώτη. Οπότε να έχετε το νου σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.