Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

theodoros_k

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

theodoros_k's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. H εταιρεία μια χαρά μου συμπεριφέρεται, εταιρεία είναι, τη δουλειά της κάνει - και τα παιδιά εκεί όλοι καλά δεν έχω θέμα. Απλά τις τιμές που παίρνω τις θεωρώ υπερβολικές. Πχ μια τσιμεντοκονία για να ισιώσω ένα πάτωμα να μπουν πάνω τα πλακάκια όταν μου το προσφέρεις σε διπλάσια τιμή απ οτι όλοι οι άλλοι, είτε κάτι γίνεται λάθος στους υπολογισμούς είτε όλοι οι άλλοι κάνουν λάθος, είτε τελικώς εγώ μπορεί να μαι λάθος.
  2. @Didonis απ όλα έχει το οικόπεδό μου - και άδεια και μελέτες και στατικά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και ξεκίνησα να ψάχνω είναι οτι ξεκίνησα με ένα budget Χ, μέχρι να τελειώσω τις μελέτες στο τέλος το budget αυτό κοντεύει να φτάσει 2Χ και θεωρώ οτι ο λόγος γι αυτό, είναι οτι ξεκίνησα με κατασκευαστική αντί να κάνω αυτό που ανέφερε ο @tetris και να πάω σε ένα ανεξάρτητο μελετητικό γραφείο και να πω θέλω μια κατοικία με αυτά τα χαρακτηριστικά. Οπότε, εφόσον πλέον εγώ ψάχνω μόνος μου στην αγορά να δω τι γίνεται, θα καταλήξω μάλλον να την πάρω την άδεια απο εκεί που είναι και να το δω το θέμα με ένα μελετητή που θα μου προτείνει 2-3 εναλλακτικές σαν δόμηση για να δω τελικά τι είναι καλύτερο γιατί με τον υπάρχοντα ό,τι κουβέντα και να ξεκινήσω, καταλήγει στο να προσαρμόσουμε το σπίτι με τέτοιον τρόπο ώστε να πάμε πίσω στην ίδια κατασκευαστική. Εγώ θεωρώ οτι κανονικά με ένα μηχανικό, θα έπρεπε να κάνω άλλη συζήτηση και να μου λέει οτι έχω 3-4 επιλογές και να δούμε τι είναι καλύτερο για το κτήριό μου, αντί να βλέπουμε πώς μπορούμε να το φέρουμε στα "μέτρα" της κατασκευαστικής.
  3. Προς το παρόν μαθαίνω πληρώνοντας ... ελπίζω να μη φάει τρομερό χρονικό διάστημα όλο αυτό το θέμα της αλλαγής μηχανικού, τροποποίησης οικ. άδειας κλπ Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
  4. Νομίζω αυτό που λές @tetris εντοπίζει την πηγή του προβλήματός μου γιατί εγώ πήγα σε κατασκευαστικές. Πλέον έχω αρχιτεκτονικά σχέδια και μελέτες. Βέβαια, καμία κατασκευαστική δε μου είπε οτι 'φίλε αυτό που έχεις σχεδιάσει, εγώ δεν θεωρώ οτι το κάνουμε καλά'. Όλοι είναι ναι γειά σας, στείλτε μας σχέδια να σας πούμε προσφορά. Ενώ εγώ αυτό που θα περίμενα απ το μηχανικό είναι να μου πει οκ έχουμε σχέδια για την κατοικία αυτή. Η κατοικία αυτή γίνεται απο λάσπη, μπετόν, μέταλλο, ξύλο, πέτρα. Πάμε να δούμε τώρα τι υλικό είναι το καλύτερο για την κατοικία αυτή και μετά θα εφόσον έχουμε καταλήξει στο υλικό για το σκελετό, θα δούμε τι επιλογές έχουμε σε τοιχοποιία και να πάει όλο κάπως έτσι - έχοντας βέβαια και το budget μας κάπου στην άκρη του μυαλού μας. Εφόσον με τις μελέτες τελειωμένες, εγώ δεν έχω μια τέτοια καθαρή εικόνα, θεωρώ πως κάτι έχω κάνει λάθος. Οπότε, αυτό που νομίζω οτι πρέπει να κάνω στο σημείο που βρίσκομαι είναι να πάρω τις μελέτες όπως είναι, μαζί με την άδεια και να πάω σε κάποιο γραφείο, να τους πω ορίστε αυτά που έχω ως τώρα, πάμε για αναθεώρηση της άδειας βάσει αυτών που θα μου προτείνετε για να προχωρήσουμε σωστά.
  5. Το θέμα μου είναι οτι με όποια κατασκευαστική και να μιλήσω στις μέρες μας, απασχολεί μηχανικούς και αρχιτέκτονες. Εμένα σαν πελάτη μου λέει οτι θα πάρεις το σπίτι αυτό με το κλειδί στο χέρι - εμείς θα τα κάνουμε όλα - μελέτες και εφαρμογές και επιβλέψεις. Εγώ βέβαια συνεργάζομαι με μηχανικό τον οποίον τον γνώρισα μέσω της μιας κατασκευαστικής αλλά αυτός δεν είναι εργαζόμενος εκεί - είναι ανεξάρτητος - άλλο αν έχουν ξαναχτίσει μαζί. Οπότε ουσιαστικά η συμβουλή είναι να ξεχάσω τους μηχανικούς απ τις κατασκευαστικές και να πιάσω έναν τρίτο μηχανικό που θα κάτσουμε κάτω να αναλύσουμε το κόστος για κάθε μια κατασκευαστική επιλογή μαζί με τα συν / πλην και μετά απλά θα βρω έναν κατασκευαστή να εφαρμόσει αυτά που θα αποφασίσουμε;
  6. Για ασφαλή κατοικία ψάχνω πρωτίστως. Φαντάζομαι αν δεν είναι ασφαλές το σπίτι που θα μένω, και χρήματα να έχω μετά, ίσως να μη προλάβω να τα χαρώ 😆 Απλά δεν έχω γνώση του αντικειμένου, ο μηχανικός με τον οποίο συνεργάζομαι ξέρει και εμπιστεύεται την κατασκευή 1 απλά μάλλον για να βγω στα χρήματά μου με αυτή, θα πρέπει να κάνω αλλαγές στα αρχικά σχέδια μιας και αλλιώς τα υπολόγιζα και με τις αυξήσεις στις τιμές φέτος, αλλιώς βγαίνουν. Βέβαια έχω δει και δουλειές της εταιρείας 2. Έχω δει χωρίς να ξέρω τι βλέπω ναι μεν αλλά φαντάζομαι οι άνθρωποι που μένουν σ εκείνα τα σπίτια, επίσης δε θα ήθελαν να ρισκάρουν. Τώρα τι να πω;
  7. (Έγινε μεταφορά στην ενότητα ιδιωτών. Didonis) Καλησπέρα σε όλους. Δεν είμαι μηχανικός. Κοιτάζω για κατασκευή μεταλλικής κατοικίας σαν πελάτης και έχω βρει 2 τρόπους που "παίζουν". Σκελετός απο χάλυβα τύπου "Η" και σκελετός απο χαλύβδινους κοιλοδοκούς τετράγωνου σχήματος. Υπάρχει κάποια διαφορά δεδομένου οτι θα υπάρξει στατική μελέτη για όποιο απ τα 2; Το 2 έρχεται αρκετά φθηνότερο απ το 1 όπου έχω κοιτάξει προς το παρόν αλλά ο μηχανικός μου έχει εμπειρία απο δουλειές εταιρείας που κάνει το 1.
  8. Παιδιά έχετε όλοι δίκιο. Με συγχωρείτε αν σας κούρασα αλλά μέχρι και στην πολεοδομία έκανα τηλέφωνο και ο πολεοδόμος με πληροφόρησε λάθος! Επικοινώνησα ξανά με το μηχανικό και μου είπε και αυτός πως απο το πρωί το ξανακοιτάει και ο ίδιος και επικοινώνησε και με συναδέλφους και είναι σίγουρος πως περίφραξη δε γίνεται εκτός απο φράχτη με φυτά όπως μου είπατε κι εσείς. Σας ευχαριστώ, δε θα το προχωρήσω. Δε θέλω να μπλέξω με την κάθετη...
  9. Τι να πω ρε παιδιά, τότε μου τα λένε λάθος και δικηγόρος και μηχανικός. Κι εγώ απόρρησα και ρώτησα εδώ γιατί αυτό το νόμο διάβασα...
  10. Οκ, αν μπορεί να προσφέρει κάτι στη συζήτηση, η απάντηση του δικηγόρου μου ήταν η εξής: "Και η δική μου νομική άποψη είναι πως μπορείς και πρέπει να περιφράξεις την κάθετη ιδιοκτησία και αυτό είναι νόμιμο" Μου την είπε επίσης επειδή διαβάζω τα άρθρα μόνος μου στο internet Τον καταλαβαίνω που μου την είπε βέβαια επειδή η γυναίκα μου είναι γιατρός και ακούει κι αυτή διάφορα. Οπότε καλή μας τύχη μάλλον. Θα τα δω γραμμένα στο συμβόλαιο και θα κάνω μια ακόμα ερώτηση εκεί. Σας ευχαριστώ κι εσάς για το χρόνο σας και την κουβέντα μας. Μαθαίνω κι εγώ πολλά πράγματα μέσα απ αυτό το forum.
  11. Περίεργο τι να πω. Τον ρώτησα συγκεκριμένα και του είπα πως θέλω ένα φράχτη - οκ όχι τοίχο 2 μέτρα στα πλαϊνά αλλά θέλω να έχω πόρτα έξω στο τμήμα του οικοπέδου μου (να βάλεις πόρτα σε φυτοφράχτη νομίζω θα ναι δύσκολο :P) και μου είπε πως δεν είναι πρόβλημα για τη συγκεκριμένη περίπτωσή μου. Να είναι τόσο μοναδική η δικιά μου περίπτωση;
  12. Ευχαριστώ, θα ρωτήσω και το δικηγόρο, τι να πω έχω μπερδευτεί και επειδή είμαι λίγο πριν τα συμβόλαια, ψάχνω να δω αν πρέπει να το υπογράψω τελικώς ή να μη το υπογράψω και έτυχε να δω και αυτό το θέμα στο forum. Αν το θέμα είναι νομικό - με το φτωχό μου το μυαλό, καταλαβαίνω πως με καλύπτει η κάθετη απο συστάσεώς της και η παράγραφος που παρέθεσα που λέει οτι κάνεις οτι θες εφόσον τηρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις, ο μηχανικός λέει πως πολεοδομικά δεν έχω θέμα βάσει των όσων ρώτησε απ την πολεοδομία οπότε θεωρώ - με μεγάλα, κεφαλαία και bold γράμματα το "θεωρώ" οτι δεν έχω θέμα. Θα ξαναγράψω εδώ όταν έχω την απάντηση και απ το δικηγόρο, σε περίπτωση που βοηθήσει και άλλους αναγνώστες του forum.
  13. Παιδια εχω μπερδευτει. Τωρα με πηρε ο μηχανικος τηλεφωνο και μου ειπε οτι το κοιταξε και στα εντος σχεδιου σε καθετη ιδιοκτησια κανεις οτι θες και χτιζεις και φραχτη και πορτα στο δικο σου κομματι. Αλλα λεει ο μηχανικος αλλα ο νομος που βρηκα εγω. Να πεις οτι δεν εβαλα μηχανικο να το καταλαβω... Μάλλον εγώ φταίω βέβαια γιατί έτσι όπως ψάχνω τους νόμους είναι λίγο σαν να κάνω ιατρική απ το internet.
  14. Συμφωνώ, απευθύνθηκα κι εγώ στο μηχανικό απλά μάλλον αυτό το κομμάτι είτε δε το σκέφτηκα είτε δε το σκέφτηκε και ο ίδιος να μου το επισημάνει. Γι αυτό και μου έκανε εντύπωση γιατί εγώ και με το συμβολαιογράφο μίλησα και δε μου είπε κάτι σχετικό - όλο το βάρος το έριξε στην πρόσβαση στην κάθετη - να μπορώ να μπαίνω και να βγαίνω δηλαδή απ το οικόπεδο - αλλά δε μου είπε οτι αυτά τα πράγματα δεν περιφράσσονται - και η αλήθεια είναι πως επειδή παρέθεσα πιο πάνω και μια παράγραφο απο τη σύσταση της καθέτου, έμεινα κι εγώ ήσυχος βλέποντάς τη και δε το έψαξα περαιτέρω. Τυχαία έπεσα πάνω στο νόμο χθες που κοίταζα κάτι άρθρα για περιφράξεις, φυτά κλπ και άνοιξα και ένα νομικό άρθρο απ το google.
  15. Σας ευχαριστώ παιδιά, Αυτό μου είπε και ο μηχανικός με την επιφύλαξη να ξαναρωτήσει στην πολεοδομία μήπως υπάρχει κάποια αλλαγή που δε γνωρίζει. Μου είπε φυσικά πως όλοι τα περιφράσσουν άτυπα και πως οκ δε μπορείς να σηκώσεις τοίχο να φαίνεται αλλά συνήθως ένα μικρό τσιμεντάκι που θα είναι στη βάση κάποιων φυτών να μπορεί να γίνει έστω άτυπα. Είχα διαφορετική εντύπωση και εφόσον διάβασα και την παράγραφο στη σύσταση καθέτων, δε σκέφτηκα πως μπορεί να έχω τέτοιο θέμα αλλά η αλήθεια είναι πως θέλουμε εξώπορτα στο οικόπεδο που θα χτίσουμε γιατί και οι διπλανοί γείτονες έχουν σκυλιά (που δεν έχω θέμα με τα σκυλιά γενικά αλλά σκεφτόμουν πως θα περιφράξω το χώρο μου, θα βάλω κι εγώ το δικό μου σκύλο - αλλά μάλλον τελικά δεν ισχύει και σημαίνει πως τα σκυλιά όλα θα τρέχουν ελεύθερα) οπότε νομίζω δε θα γίνει δουλειά στο συγκεκριμένο και αν και μου είπαν πως πρόκειται για σύσταση καθέτων, εγώ που δε γνωρίζω δεν κατάλαβα μάλλον καλά τι σημαίνει σύσταση καθέτων και οτι υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί. Ο μεσίτης δεν έπρεπε να με έχει ενημερώσει όταν διαφήμιζε οικόπεδο; Μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως το ανακάλυψα μόνος μου και κανένας δε με ενημέρωσε για τον περιορισμό αυτόν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.