Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kmaria

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Ξάνθη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kmaria's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημερα σε ολους. Σύμφωνα με μια παραγραφο στο Ν4178 απ' οτι καταλαβα για να γινει τακτοποιηση σε εξ αδιαιρετου αγροτεκαχιο με αλλους συνιδιοκτητες πρεπει να γινει προσυνφωνο απ' ολους τους συνιδιοκτητες. Γνωριζετε αν εχει αλλαξει κατι; Αν δεν συμφωνουν οι συνιδιοκτητες ή δεν μπορουν να βρεθουν ολοι τι γινεται;
  2. Καλησπερα στους συναδελφους, θα ηθελα τη βοηθεια σας σε μια υποθεση που με απασχολει πολυ καιρο και δεν μπορω να βγαλω ακρη. Εχω μια περιπτωση τακτοποιησης δυο ακινητων σε αγροτεμαχιο δεκατριων στρεμματων στο οποιο οι συνιδιοκτητες ειναι περιπου δεκαπεντε. Στο συγκεκριμενο αγροτεμαχιο ειχε εκδοθει πολυ παλια οικοδομικη αδεια για μια αποθηκη. Ειναι αδυνατο να βρεθουν οι περισσοτεροι συνιδιοκτητες. Μπορω να προχωρησω στην τακτοποιηση μονο αυτων των δυο ακινητων; Τοπογραφικο ολου του γηπεδου απαιτειται; Το κοστος του τοπογραφικου ειναι πολυ μεγαλο για να το απωμιστουν μονο δυο ιδιοκτητες. Ενοειται οτι δεν μπορει να γινει προσυμφωνο. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε. Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  3. Μπορείς στον ίδιο μήνα να περάσεις δύο διαφορετικών εργασιών ημερομίσθια αλλά ίσως πρέπει πχ με τα 20 ένσημα τοιχοποιίας να μην αφήνεις υπόλοιπο ενσήμων γι' αυτή τη φάση εργασιών.
  4. Επιλέγεις το πιο απομακρυσμένο σημείο του ορόφου και σχεδιάζεις όδευση από αυτό το σημείο ως την τελική έξοδο. Πρέπει να είναι <25 μ. Το ίδιο κάνεις και στο ισόγειο. Για το υπόγειο, αν η πόρτα του χώρου στάθμευσης δεν έχει ανθρωποθυρίδα (πόρτα με πλάτος<1,20 μ.), πρέπει να βγάλεις την όδευση από αλλού. Αν από το υπόγειο έχεις πρόσβαση στο ισόγειο χρησιμοποιείς την έξοδο του ισογείου. Το μήκος της εσωτερικής σκάλας πολλαπλασιάζεται επί 1,50 για τον υπολογισμό της όδευσης.
  5. Ο χρόνος ισχύος της είναι 6 μήνες άρα θα πρέπει οι εργασίες να ολοκληρωθούν σ' αυτό το διάστημα. Νομίζω ότι μπορείς να τη θεωρήσεις για άλλους 6 μήνες.
  6. Οπωσδήποτε χρειάζεται το έντυπο της άδειας μικρής κλίμακας το οποίο είναι ταυτόχρονα και αίτηση του ιδιοκτήτη. Πιστεύω ότι απαιτείται τίτλος ιδιοκτησίας και φωτογραφία που να αποδεικνύει ότι η στέγη χρειάζεται επισκευή. Για αντικατάσταση στέγης απαιτείται το κτίσμα να είναι νομίμως υφιστάμενο (να έχει οικοδομική άδεια, ή να έχει κατασκευαστεί προ του 1939 κλπ). Στο έντυπο διαχωρίζει την επισκευή στέγης από την αντικατάσταση στέγης.
  7. Δίνεις τον όγκο που θερμομονώνεις. Η ύπαρξη υπογείου και στέγης παίζει ρόλο μόνο στην επιλογή του τρόπου μόνωσης του δαπέδου του ισογείου και της οροφής του κτιρίου.
  8. Για να γραφτείς στο ΤΣΜΕΔΕ πρέπει πρώτα να βγάλεις εργοληπτικό. Θα είσαι στο ΤΣΜΕΔΕ μόνο αν το εργοληπτικό σου είναι σε ισχύ. Για να βγάλεις εργοληπτικό παλαιότερα ζητούσαν βεβαιώσεις εμπειρίας. Τώρα δε γνωρίζω τι ισχύει. Δεν πρέπει όμως να κλείσεις πενταετία από τη λήψη του πτυχίου σου;
  9. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Πίστευα ότι θα ήταν πιο απλά τα πράγματα! Θα πρέπει να συμβουλευτώ και το ΤΕΕ.
  10. Σε παρόμοια περίπτωση έκανα copy το περιεχόμενο του αρχείου και το επικόλλησα σε ένα αρχείο που καταλάμβανε λιγότερο χώρο. Ισως αν ανοίξεις νέο αρχείο και το αποθηκεύσεις κενό και κατόπιν μεταφέρεις τις λεπτομέρειες εκεί, να σου καταλλαμβάνει το νέο αρχείο λιγότερο χώρο.
  11. Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθώ για να παραιτηθώ; Δίνω γραπτά την παραίτησή μου στον ιδιοκτήτη και προσκομίζω στην πολεοδομία δήλωση παραίτησης από επίβλεψη και αναφέρω αν έχω επιβλέψει κάποιο στάδιο εργασιών; Μήπως πρέπει να αναφέρω τον λόγο της παραίτησής μου; ΄ Φαίνομαι επιβλέπων μιας αυθαίρετης κατασκευής όπως είπε ο BAS και πρέπει να απαλλαγώ από αυτή την επίβλεψη.
  12. Εννοείται ότι η πολεοδομία θα ενημερωθεί για την παραίτησή μου, αλλά το ΤΕΕ γιατί πρέπει να το ενημερώσω;
  13. Πιστεύω ότι αν παραιτηθώ, επιστρέψω στον ιδιοκτήτη την άμοιβή επίβλεψης χωρίς το ΦΠΑ και του ζητήσω ΥΔ με γνήσιο της υπογραφής ότι δεν έχουμε οικονομικές εκκρεμότητες δεν θα έχω πρόβλημα. Το ΦΠΑ ας το χάσει αφού έχει ήδη αποδοθεί. Οσον αφορά το στέλεχος της αδείας, αφού θα αναλάβει άλλος μηχανικός, μάλλον θα ζητηθεί νέα κατάθεση αμοιβής επίβλεψης, ΦΕΜ κλπ για το μηχανικό που θα αναλάβει.
  14. TheoTDM900, Στο στέλεχος έγραψα την αμοιβή επίβλεψης για να μη ζητηθεί αργότερα κατάθεση αμοιβής με νέο λ. Αν δεν είχε γραφτεί στο στέλεχος θα ήταν τα πράγματα πιο απλά. ZAVI, για ποια υπόλοιπα πρέπει να ανησυχώ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.