Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

gogosxydas

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gogosxydas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Απαντώ μόνος μου μετά από επίσκεψη στο ΥΠΕΚΑ: 1. Για μείωση ύψους κανένα πρόστιμο, μόνο καταγραφή στην τεχνική έκθεση και διάγραμμα κάλυψης 2. ΥΔ 15μ2 Για μείωση δόμησης κανένα πρόστιμο, μόνο καταγραφή στην τεχνική έκθεση και διάγραμμα κάλυψης
  2. Είχα ίδια περίπτωση. Πήγα λοιπόν στο ΥΠΕΚΑ και μου απάντησαν ότι δεν αποτελεί αυθαιρεσία (!) και δεν είναι ανάγκη να πληρώσει πρόστιμο. Στην περίπτωσή μου είχα και άλλες αυθαιρεσίες, οπότε μου πρότειναν να μην βάλω πρόστιμο στη μείωση εμβαδού, φυσικά όμως να το αναφέρω σε τεχνική έκθεση και διάγραμμα κάλυψης. Το ίδιο ισχύει για μείωση ύψους.
  3. Συναδελφοι γεια σας, 1. Σε μεζονετα (Ισογειο+ Α οροφος), περαν των αλλων παραβάσεων, υπάρχει μείωση ύψους του Α οροφου. Αντι για ύψος 4,00 σύμφωνα με άδεια, το κατασκευασμένο ύψος είναι 3,30μ. Καμια ιδέα πως το δηλώνω? 2. Επίσης, έχω μείωση δόμησης 5μ2, ενώ σε άσχετο σημείο έχω υπέρβαση δόμησης 15μ2... Δηλώνω ΥΔ 15μ2 και 1 παράβαση για τη μείωση ή ΥΔ 15-5=10μ2 και εξηγώ πως προέκυψε σε τεχνική έκθεση και διάγραμμα κάλυψης? ΥΓ - Δε μπορω να μπω σε διαδικασία νομιμοποίησης λόγω λοιπών παραβάσεων - Δε με ενδιαφέρει τι είναι οικονομικότερο, αλλά ποιο είναι το σωστό (κανονικά αυτο δεν έπρεπε να το γράψω καν...)
  4. www.sate.gr/nea/Press/%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A4%CE%99%CE%9F%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%91%CE%A4%CE%9520120410.doc Η ανακοινωση του ΣΑΤΕ για το θεμα
  5. Θελουν λιγο πιεση για να εφαρμοσουν το παραπανω οι οικονομικες υπηρεσιες. Ορθως λετε οτι ουσιαστικα ελεγχεται μονο ο πρωτος λογαριασμος καθε συμβασης (φυσικα και της Σ.Σ. αφου αποτελει νεα συμβαση). Οι υπολοιποι λογαριασμοι πληρωνονται απ'ευθειας. Επισης δεν ελεγχονται καν συμβασεις υψους<5000 Ευρω (με ΦΠΑ)
  6. Οσον αφορα το βαρος αδρανων το 1,60 αποτελει πραγματι ενα μεσο βαρος. Εξαρταται απο περιοχη, κοκκομετρια, νερο, νταμαρι ή ποταμι κτλ. Μια πιο αναλυτικη προσεγγιση ειναι η εξης: Αμμος=1,45 τ/μ3 3Α = 1,70 τ/μ3 Χύμα υλικο απο ποταμι = 1,90 τ/μ3
  7. Συμφωνω και εγω οτι αποτελει Αλλαγη χρησης. 1. Σε αντιστοιχη περιπτωση καταστηματος με παταρι 30μ2 που ναι μεν υπαρχει στην Ο.Α. , αλλα δε μετραει στη δομηση (ΓΟΚ 73), το παταρι πλεον εχει κυρια χρηση το βαζω ως Υ.Δ. και αλλαγη χρησης ή χωρις αλλαγη χρησης? Συμφωνα με τα οσα περιγραφονται παραπανω πρεπει να μπει μονο ως Υ.Δ. , αφου δεν αλλαξε η χρηση της ιδιοκτησιας συμφωνα με 4014 (ήταν και είναι καταστημα). Αντιθετα με κτιριοδομικο και ΓΟΚ εχουμε αλλαγη χρησης απο βοηθητικη σε κυρια... Χαος... 2. Η υπερβαση δομησης ως κυριο ή βοηθητικο χώρο(το καταστημα εχει καθαρο υψος 5,7μ. και το παταρι 2,70)?
  8. Σωστα, αλλα αν δεν εχεις μελετη θερμομονωσης (ή δε θελεις να ασχοληθεις με αυτη) μπορεις να την θεωρησεις αμφισβητουμενη και να πας στους αντιστοιχους πινακες συντελεστων U. Οπως λεει και ο inzaghi μπορεις να βαλεις ποσοστο σκυροδεματος επι οψης (μεταξυ 15-30%) απο πινακα και αναλογικα να υπολογισεις U. (κατα τον υπολογισμο αναλογιας προσοχη στα διαφανη!)
  9. Το λογικοτερο θα ηταν να βγει Δ γιατι: Ψυξη, ΚΚΜ, φωτισμο και νωπο μαλλον θα χρησιμοποιησε του κτιριου αναφορας. Αφου ειναι καταστημα και εχει ηλιακο, το ΖΝΧ βγαινει καλυτερο απο κτιριο αναφορας. Διαφανη κ αδιαφανη ειναι χειρροτερος απο κτιριο αναφορας. Στη θερμανση εξαρταται τι β.α. εβαλε, δεν μπορω να κρινω. Δεν ειναι τελειως παραλογο το Γ, αλλα μαλλον για Δ παει Αν δου δοσει το ΠΕΑ θα βγαλεις ακρη
  10. Βασικα δεν ειναι διαμερισμα, αλλα καταστημα, απλα δεν ηθελα να σας μπερδεψω με στατικες επαρκειες κτλ... Θεωρω (και ετσι εκανα σε αναλογη περιπτωση) πως το διαγραμμα καλυψης ειναι ισχυροτερο απο την κατοψη. Παντως σε αρκετες Ο.Α. αν ελεγθουν λεπτομερως θα δεις οτι δεν ειναι σπανιο διαγραμμα καλυψης κ κατοψη να μην ταυτιζονται (ιδιως στους εξωστες δωματων)
  11. Καλημερα συναδελφοι, Σε διαμερισμα 100μ2 εμβαδου και 6μ υψους, έχει δημιουργηθει παταρι, οπότε πλέον εχω 100μ2 ισογειο και 100μ2 παταρι με υψος 3μ έκαστο. Δεν υπαρχει υπερβαση υψους, καλυψης ή ογκου. 1. Το καταγραφω ως υπερβαση δομησης 100μ2 (αφαιρώντας τη σκαλα 2μ2) σωστα? 2. Φυσικα υπαρχει και αλλαγη εσωτερικης διαρρυθμισης, αλλα πλεον δε θεωρειται αυθαιρεσια σωστα (Ν.4042, παρ50)? 3. Αν το 2 ειναι σωστο, θεωρητικα το (1) δε μπορει να θεωρηθει αλλαγη εσωτερικης διαρρυθμισης, δηλαδη κατασκευη οριζοντιου φεροντος στοιχειου, αρα να μη θεωρηθει αυθαιρεσια?
  12. Εχω αναλογη περιπτωση... Περαν απο αυτα που γραφει ο 4014 δεν υπαρχει καμια ενημερωση. Οι πολεοδομιες επισης δεν εχουν καμια ενημερωση (μαλιστα οταν πηγα στον ελεγχο στατικων να ρωτησω κατι, ο υπαλληλος δεν ηξερε καν την παραγραφο αυτη). Καθε μηχανικος ομως αναλαμβανει καποια ευθυνη και αυτη τη στιγμη το μονο εγγραφο που ισχυει είναι ο 4014 που αναφερει ρητα: "για ξενοδοχεια, εμπορικα καταστηματα, τραπεζες, κτιρια βιοτεχνικης ή βιομηχανικης χρησης απαιτεται α) μελέτη στατικής επάρκειας και β) τεχνικη έκθεση αρμοδιου μηχανικού για τον Η/Μ έλεγχο..." αρ. 24 παρ. 2ββ. Θεωρω πως οσον αφορα το νομο, απο αυτους που ασχολουνται στο ΥΠΕΚΑ, δεν υπαρχει στατικος και μηχανολογος!
  13. Μπορει οι στρωσεις σου να επιασαν 96% (αν και χλωμο σε στρωσεις 20 εκ. με μικρο οδοστρωτηρα), πρεπει ομως και η επιχωση κατω απο το 3Α (πιθανως "επιχωση με επιλεκτα υλικα εσκαφης") οφειλει να πιασει 90%. Αν δεν ξεπερασεις το 90% λογικο ειναι να "κατσει" η στρωση αυτη, αρα και το τελικο καταστρωμα..
  14. Αποτι φαινεται συναδελφε οσον αφορα τα Η/Μ και τα στατικα δεν προκειται να ασχοληθουν συντομα... Ουτε αναφορα σε νομο, ουτε εγκυκλιος ουτε καν ερωταπαντηση περαν των αρχικων γενικοτητων του 4014
  15. Συναδελφοι, σε ενα ακινητο έχω τμημα προ 55, αλλο προ 83, αλλο μεταξυ 83-2003 και αλλο μετα το 2004, εστω 40,20,20 και 10 μ2 αντιστοιχα. Φυσικα για κανενα δεν υπαρχει αδεια (!). Πως αποδεικνυω την παλαιοτητα καθε τμηματος? Απο τις αεροφωτογραφιες δε γινεται να βγαλω ακρη ποσο ακριβως ειναι το κάθε τμημα. Δεν υπαρχει συβολαιο, παρα μονο παραχωρητηριο οικοπεδου... Οσον αφορα αλλα δημοσια εγγραφα δε βγαζω ακρη. 1. Εγω θα προτεινα επισυναψη αεροφωτογραφιων ωστε να φαινεται η μεταβολη της καταστασης ανα τα ετη και ΥΔ ιδιοκτητη. Τι λετε? 2. Οπως γινεται κατανοητο απο στατικη επαρκεια δεν παμε καλα. Τακτοποιειται λοιπον αν καταγραψω στο δελτίο δομικής τρωτότητας οτι "απο οφθαλμοσκοπικο έλεγχο, αλλα και το ιστορικο κατασκευης και τα υλικα που εχουν χρησιμοποιηθει γίνεται εμφανες ότι το κτιριο χρήζει μελετης στατικης επαρκειας και πιθανης ενισχυσης Φ.Ο." ή κάτι τετοιο τελος παντων?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.