Μετάβαση στο περιεχόμενο

THEO KAL

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ολα τα καλώδια είναι πολυ χοντρύτερα απο το 2,5mm (που ειναι το λεπτο καλώδιο στις φώτο) και αρκετά δύσκαμπτα με μονόκλωνο χαλκό και φεύγουν απο τον πίνακα προς τα κλιματιστικά. Δυστυχώς δεν μπορώ να δω κάποια σφραγίδα για να σας πω ακριβώς. Στο καλώδιο 2,5mm που τροφοδοτεί το μικρό κλιματιστικό, βλέπω την σφραγίδα του. Το θέμα κλειδώνει αφού έχει εξαντληθεί και με σύσταση να απευθυνθείς σε επαγγελματία του κλάδου. Το ρεύμα σκοτώνει. Δεν κάνουμε πειράματα. Δεν μαθαίνουμε παίζοντας μαζί του. Didonis
  2. Κύριοι, Για τα μεγάλα κλιματιστικά κατασκευαστές λενε ασφάλεια 32Α για τα μικρά λένε 20Α και έχω μιά 32Α για τα 3 κλιματιστικά. Για καλώδια λένε 1mm στο 12αρι και εμένα το μικρότερο των τριών καλωδίων μου ειναι 2,5mm.
  3. Πήγα να δω τη διατομή των καλωδίων που είπατε αλλά δεν μπόρεσα να δω αναγραφή προδιαγραφών, εκτός του 12αριου κλιματιστικού (3η φώτο) που ειναι και το πιο πρόσφατο και το καλώδιο του είναι και το πιο λεπτό. Το πιο χοντρό καλώδιο ειναι αυτό απο τον πίνακα στο 24αρι (1η φώτο) και ελαφρώς λεπτότερο αυτό που πάει στην εσωτερική μονάδα του (2η φώτο).
  4. Ωραία, τώρα μπορούμε να βρούμε τι και ποιός φταίει. Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας. 1ον Δεν ξέρω τι τύπος είναι αλλά το καλώδιο είναι αρκετά χοντρό, κατάτι χοντρύτερο απο αυτά που δίνουν οι κατασκευαστές για απευθείας σύνδεση σε πρίζα - αλλάχτηκε και μπήκε άλλο κατευθείαν στη γραμμή απο τον ψυκτικό που έκανε την εγκατάσταση. 2ον Για την ασφάλεια που λέτε εγώ κάποια στιγμή ζήτησα και έφερα ηλεκτρολόγο για να μπει απο τον πίνακα χωριστή γραμμή - μήνες ΠΡΙΝ αγοράσω τα κλιματιστικά - για να μην συνδέονται τα κλιματιστικά με τις υπόλοιπες άλλες του σπιτιού που ήδη είχαν υπολογιστεί προ 30ετίας. Μπήκε αυτή η γραμμή με τη δική της ασφάλεια στον πινακα αλλά δεν ειμαι ειδικός για να κρίνω το αποτέλεσμα. Και επιπλέον ... πήγα να ξαναδώ νομίζω οτι γράφει 32 και όχι 25 (έχει φθαρεί το χαρτάκι) ! Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι αλλά σε αυτήν τη γραμμή συνδέονται 3 κλιματιστικά, το 12 αρι και το 24αρι που σας ανέφερα καθώς και άλλο ένα 12αρι, όλα ινβέρτερ.
  5. Κύριε μου ο εγκαταστάτης ψυκτικός τις έφτιαξε. Αν το πρόβλημα είναι ο ελεγκτής κατανάλωσης ΟΚ μπήκε μετά αλλά καλό θα ήταν να μου εξηγήσετε ΠΟΥ βλεπετε πρόβλημα στα υπόλοιπα για να ξέρω και εγώ που θα ζητήσω ευθύνες και στη βάση ποιάς κακοτεχνίας.
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση σας. Το "oριακά ΟΚ" φαίνεται απο το 2500 με 2200 ? Αν δεν ήταν, τι θα συνέβαινε ? Απο περιέργεια ρωτάω και για να μαθαίνω ! Οσον αφορά τον διακόπτη που είπατε δεν το κλείνω από το διακόπτη αυτόν αλλά μονο από το τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού καθώς και απο άλλο ένα άλλο wifi τηλεχειριστήριο υπερύθρων. Μια επίσης απορία μου είναι αν ένα 2ο 12αρι ινβέρτερ κλιματιστικο που παίρνει ρεύμα σε σειρά απο την ιδια παροχή 25Α στον πίνακα (το εχω σημειώσει στη φώτο ΠΡΙΝ) επηρρεάζει σε κατι. Ο διακόπτης ελεγκτή που έβαλα στο 24αρι ειναι η λευκή κλεμα και τον έχω σημειώσει στο ΜΕΤΑ
  7. Καλησπέρα, Ηθελα να ρωτήσω όσους γνωρίζετε σχετικά με έναν wifi διακόπτη με ενσωματωμένο ελεγκτή κατανάλωσης που τοποθέτησα προ 10ημέρου στη ρευματοδοσία ενός 24αριου κλιματιστικού inverter. Ξαναδιαβάζοντας τις προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ελεγκτή αφού τον τοποθέτησα είδα οτι ανέγραφε MAX LOAD 10A/2500 W και την ιδια στιγμή ανέτρεξα στα τεχνικα χαρακτηριστικά του κλιματιστικού και ανέγραφε INPUT WATTS Cooling 2,21kW Heating 2,24kW - Running Current cooling 9,7A και heating 9,8A. Στον ελεγκτή μου έχει μετρήσει μέχρι 700-800watt κατανάλωση η οποία πέφτει με τη λειτουργία του κλιματιστικού λογω inverter προφανώς και μετά ξανανεβαίνει, ξαναπέφτει κλπ. Υπάρχει πρόβλημα και αν ναι τι μπορεί να συμβεί ? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.