Μετάβαση στο περιεχόμενο

BousiosN

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Λάρισα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

BousiosN's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • One Year In
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στην αρχή και εγώ αυτό σκεφτόμουν αλλά ο νόμος μιλάει για μεταβολές και αποκλίσεις μέχρι 2% και όχι αποκλειστικά για παραβάσεις. Και αφού έχουμε μεταβολή πάνω από 2% δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει ενημέρωση του φακέλου της άδειας σύμφωνα με την παράγραφο 10 του άρθρου 42 του 4495/2017: 10. Ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας, ανεξάρτητα από τον χρόνο ισχύος της οικοδομικής άδειας, πραγματοποιείται στις εξής περιπτώσεις: α) αλλαγή ιδιοκτήτη, β) τροποποιήσεις των μελετών, εφόσον δεν μεταβάλλονται τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης,όγκου, ύψους, οι πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις και ο υπολογισμός των αναγκών σε χώρους στάθμευσης (άρθρο 39 παρ. 3β) του διαγράμματος κάλυψης, γ) μεταβολές των διαστάσεων του κτιρίου ή του οικοπέδου, εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι. Οι αποκλίσεις αυτές δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερες του δύο τοις εκατό (2%), με μέγιστο τα είκοσι (20) εκατοστά όσον αφορά το κτίσμα, ή μεγαλύτερες του δύο τοις εκατό (2%), με μέγιστο τα σαράντα (40) εκατοστά όσον αφορά τα μήκη των πλευρών του οικοπέδου και με την προϋπόθεση υποβολής τυχόν απαραίτητων εγκρίσεων από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα, δ) αποκλίσεις θέσης του κτιρίου, εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι. Οι αποκλίσεις αυτές δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερες του δύο τοις εκατό (2%), με μέγιστο τα δέκα είκοσι (20) εκατοστά όσον αφορά τη θέση του κτίσματος και με την προϋπόθεση υποβολής τυχόν απαραίτητων εγκρίσεων από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα. Όσον αφορά τη διακοπή εργασιών ο έλεγχος αφορά σε τελικό έλεγχο προσθήκης ορόφου το οποίο έιναι ήδη ηλεκτροδοτούμενο από τον κάτω όροφο οπότε δεν ξέρω πόσο ακριβώς επηρεάζει μια απόφαση διακοπής εργασιών.
  2. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή: αυτό το άρθρο μιλάει για 2% απόκλιση με μέγιστο τα 10 εκ. και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε πάνω από 6% απόκλιση και 20 εκ., ενώ η γ) λέει για παραβάσεις που δεν μεταβάλλουν το περίγραμμα της οικοδομής, το συντελεστή δόμησης και το συντελεστή όγκου, και εδώ μεταβάλλεται ο όγκος, το σωστό μήπως θα ήταν το "δ) Διαπιστώθηκαν παραβάσεις, που δεν περιλαμβάνονται στις παραπάνω περιπτώσεις, όπως αποτυπώνονται αναλυτικά στον παραπάνω πίνακα και σκαρίφημα";
  3. Καλησπέρα, να κάνω μια ερώτηση αν έχει τύχει σε κάποιον: Σε έλεγχο που διενέργησα η πλάκα της οροφής βρέθηκε 20 εκ. χαμηλότερη (αντί για 3,00m είναι 2,80m). Εφόσoν δεν έχουμε υπέρβαση αλλά υπάρχει απόκλιση από την άδεια, τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση;
  4. Το παρατήρησα ότι έχει αλλαγή στο χρώμα και μου φάνηκε περίεργο, αλλά όταν το χτύπησα με το χέρι δεν ήταν κούφιο για αυτό θεώρησα ότι είναι υποστύλωμα. Η ρωγμή και εμένα μου φαίνεται περίεργη και δε νομίζω ότι ταιριάζει σε κάποιο "στάνταρ" τύπο ρηγμάτωσης (πχ κάμψη διάτμηση κ.α.) Θα κοιτάξω τα σχέδια όταν μου τα δώσει ο πελάτης και θα το εξακριβώσω. Γενικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, μπορώ να πω ότι βρίσκομαι σε πολύ καλύτερη θέση από πριν σχετικά με το τι να ψάξω και τι να περιμένω. Όταν δω τα σχέδια θα επιστρέψω με πληροφορίες!
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση! Μου φαίνεται λίγο περίεργο να σχηματίστηκε ρωγμή από φορτία στη συγκεκριμένη θέση ή να έχουν πάθει ζημιά οι οπλισμοί καθώς είναι και στον τελευταίο όροφο και παραλαμβάνει λίγα φορτία, αυτά της στέγης, μου ξεφεύγει κάτι; Θα πρέπει να δω και τη μελέτη για να πω με σιγουριά, μπορεί να κάνω και λάθος ή να έγινε λάθος μελέτη ενδεχομένως. Φοβάμαι μήπως είναι υπερβολή να πάω σε καταστροφικές μεθόδους ελέγχου σε κτίσμα του 2006 για αυτή τη ρωγμή? Η κεκλιμένη οροφή που φαίνεται είναι ψευδοροφή και από πάνω έχει στέγη με κεραμίδια, οπότε η δοκός συνεχίζεται και δε φαίνεται στη φωτογραφία. Επίσης η πλάκα μεταξύ ισογείου και 1ου είναι ξύλινη, λογικά και η στέγη θα είναι ξύλινη. Τι θα μπορούσε να είναι; Έχω ζητήσει και τα σχέδια βέβαια για να έχω ολοκληρωμένη εικόνα.
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση! Εννοείται ότι δε θα υπογράψω τίποτα μέχρι να είμαι εντελώς σίγουρος για το τι κάνω και όπως κατάλαβες έχω όντως μηδενική εμπειρία με τέτοια θέματα καθώς πρόσφατα άρχισα να διαβάζω τη νομοθεσία. Τώρα έτυχε αυτό που πρόκειται για 40-50 τετραγωνικά ισόγειας κατοικίας και επειδή μου φάνηκε εύκολο θεώρησα πως είναι καλή ευκαιρία να αρχίσω να ασχολούμαι.
  7. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Είμαι νέος μηχανικός και μου ζητήθηκε να εκδόσω βεβαίωση για κτίσμα προ του 1955 το οποίο είναι προς πώληση. Έχω κανά δυό μέρες που ψάχνω και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Αρκεί μία βεβαίωση δική μου ότι το ακίνητο υφίστανται πριν από τις 30.11.1955; Δε χρειάζεται κάποιο άλλο δικαιολογητικό; (πχ τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης) Δηλαδή για παράδειγμα αεροφωτογραφίες από τη ΓΥΣ τις χρειάζομαι αποκλειστικά για τη δική μου έρευνα; Αυτή η βεβαίωση μηχανικού υπάρχει κάπου και είναι κάποια διαδικασία που απαιτείται για να εκδοθεί; Ή τη γράφω μόνος μου σε ένα word; Και κάτι τελευταίο, μου είπε ο πελάτης ότι είχε κάνει τοπογραφικό για να μπει στο κτηματολόγιο. Το ίδιο τοπογραφικό μπορεί να το χρησιμοποιήσει για τις διαδικασίες που θα το χρειαστεί; (προσωπικά δε βλέπω λόγο να μην μπορεί) Ευχαριστώ και συγγνώμη αν είναι πολύ προφανείς οι απαντήσεις και έπρεπε να τις ξέρω!
  8. Καλησπέρα και καλή χρονιά, Είμαι νέος μηχανικός και ένας πελάτης μου έδειξε το υποστύλωμα της φωτογραφίας ώστε να γίνει επισκευή της ρωγμής. Με προβληματίζει το εύρος της ρωγμής που είναι μεγάλο και φοβάμαι μην συνεχίζεται η ρωγμή στο σκυρόδεμα καθώς το σπίτι είναι πολύ κοντά στη θάλασσα (τίθενται θέματα διάβρωσης ενδεχομένως). Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει; Δεν μπορώ να καταλάβω με σιγουριά και το λόγο που σχηματίστηκε η συγκεκριμένη ρωγμή. Σκέφτομαι να του πω να γίνει καθαίρεση του σοβά ώστε να δούμε καλύτερα τι συμβαίνει από κάτω. Το σπίτι είναι διώροφο κατασκευής του 2006.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.