Jump to content

ginos

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About ginos

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Γεια σας θα ήθελα τη βοήθεια σας για το εξής ερώτημα: σε ποιες από τις παρακάτω περιπτώσεις απαιτείται απλό υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο (μεταλλικό ερμάριο με εύκαμπτο σωλήνα φ15-φ19 και ακροφύσιο)? Μικρό καταστήμα μετά το 1989 με θεωρητικό πληθυσμό 9 ατόμων (52 τμ). Δεν μπορώ να βρω καμιά υποχρέωση για απλό υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο στη ΠΔ 71/88 αλλά ούτε και στις διευκρινιστικές διαταγές 39112 Φ.701.2 του 1994). Αντίθετα για πριν το 1989 που ισχύει η 8γ του 2007 η παράγραφος 4.2 του Άρθρου 6 απαιτεί απλό υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο. Τι ισχύει για μικρό καταστήμα μετά το 1989 ; Ομοίως για γραφεία μετα το 1989 στα οποία δεν απαιτείται μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία απαίτηση για απλό υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο. Αντίθετα, η ΠΔ 17/2016 που αναφέρεται σε γραφεία πριν το 1989 απαιτεί ρητά με τη παράγραφο 4.2 του Άρθρου 7 την εγκατάσταση απλού υδροδοτικού πυροσβεστικού δικτύου. Τι συμβαίνει λοιπόν μετά το 1989 διαβάζω λάθος ή χαλαρώνουν οι νόμοι?
 2. Καλημέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το υπολογισμό της θερμικής ισχύος Pgen. Ο υπολογισμός της εξαρτάται από την επιφάνεια του κτιρίου Α και την παροχή νωπού αέρα V'. Σε περίπτωση ενεργειακής επιθεώρησης διαμερίσματος πολυκατοικίας το Α και το V' αφορούν την επιφάνεια και την παροχή του νωπού αέρα ολόκληρης της πολυκατοικίας ή του διαμερίσματος. Ευχαριστώ.
 3. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Να σημειώσω δε, ότι οτιδήποτε είχε συμπληρωθεί στο ΠΕΑ ήταν σύμφωνο με το ΚΕΝΑΚ. Προσπαθώντας από τις 9 μεχρι τις 11:00 να πάρω τηλ (συνεχής προσπάθεια, όχι διακοπτόμενη), μου είπαν ότι δεν μπορούν να το ερμηνεύσουν και ότι θα το προωθήσουν για εξέταση. Βέβαια, ποτε δεν βγήκε αριθμός πρωτοκόλλου οριστικής υποβολής και μέχρι να πάρω απάντηση θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.
 4. Καλημέρα σας Σε αίτηση που έκανα στο πρόγραμμα για κατηγορία ωφελούμενου που θα πρέπει να επιτύχει 70% εξοικονομηση πρωτογενούς ενέργειας του κτιρίου αναφοράς, για το 1ο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης βγήκαν τα παρακάτω αποτελέσματα: Ενεργειακή κατηγορία: Ζ Υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας: 176,00 Υπολογιζόμενη ετήσια κατάναλωση πρωτογενούς ενέργειας κτιρίου αναφοράς:73,10 Σενάριο εξοικονόμησης: Κουφώματα θ.δ. 24mm,Δίδ.Υαλοπίνακας Διάκενο 16mm, χαμηλής Εκ.-Σύστημα εξ. θερμομόνωσης Υπολογιζόμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας 88.00 Στον έλεγχο πληρότητας στοιχείων εμφανίστηκαν 2 σφάλματα: Έλεγχος επίτευξης ενεργειακού στόχου. Αποτέλεσμα - Αρνητικό Η ωφέλιμη επιφάνεια ΠΕΑ και επιφάνεια κύριων χώρων που έχει δηλωθεί στο Ε9 αθροιζόμενης στην τελευταία τυχόν επιφάνειας χρήσης (.......) δεν μπορούν να έχουν διαφορά μεγαλύτερη των 7m2. Το δεύτερο σφάλμα αναμενώμενο, γιατί ιδιοκτήτης είχε συμπεριλάβει και τα τετραγωνικά του κλιμακοστασίου στους κύριους χώρους του Ε9 και είχε ενημερωθεί για αυτό. Το πρώτο σφάλμα όμως δεν μπορώ να το ερμηνεύσω. Υποτίθεται ότι σε αυτήν την περίπτωση επιτυγχάνεται 120% εξοικονομηση πρωτογενούς ενέργειας του κτιρίου αναφοράς. Μπορεί κανείς να το ερμηνεύσει? Ευχαριστώ
 5. Στο Έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων του Παραρτήματος ΙΙΙ έχει ενα πίνακα. Στην στήλη Περιγραφή Υποκατηγορίας Δαπάνης/ Ανώτατου ορίου κόστους τι βάζουμε το ανώτατο όριο επιλέξιμης δαπάνης ή το ποσό απο την προσφορά που έχουμε πάρει για την εκάστοτε παρέμβαση; π.χ. εάν πρόκειται για κατηγορία 1.Α1 I, δηλαδή Πλαίσιο αλουμινίου με υαλοπίνακα- Παράθυρο με U 2 < U < 3,2. θα μπει η τιμή 370 ή η τιμή της προσφοράς που έχουμε στα χέρια μας? Επιπλέον στη στήλη Ποσότητα (m2 δομικού στοιχείου ή ανοίγματος, τεμάχια) θα μπει το συνολικό άθροισμα των ανοιγμάτων που εντάσσονται σε μια κατηγορία π.χ. 1.Α1 I ή θα επεισή εχω 3 παράθυρα στην κατηγορία 1.Α1 I θα μπει το κάθε παράθυρο με την αντίστοιχη επιφάνεια του σε ξεχωριστή γραμμή στον πίνακα?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.