Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

alextsakos

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Πεύκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

alextsakos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, για αναθεώρηση (Κατ.3) έντυπης άδειας δόμησης με έγκριση δόμησης του 2018 (βάσει ν.4030/11) ποια είναι η διαδικασία; Βεβαίωση για όρους δόμησης Ο.Α. κατ.3 κλπ ή α)Αναθεώρηση έγκρισης δόμησης ν.4030/11 και μετά β) ενημέρωση έντυπης άδειας δόμησης Μήπως το γνωρίζει κάποιος;
  2. Καλησπέρα, για αναθεώρηση (Κατ.3) έντυπης άδειας δόμησης με έγκριση δόμησης του 2018 (βάσει ν.4030/11) ποια είναι η διαδικασία; Βεβαίωση για όρους δόμησης Ο.Α. κατ.3 κλπ ή α)Αναθεώρηση έγκρισης δόμησης ν.4030/11 και μετά β) ενημέρωση έντυπης άδειας δόμησης Ευχαριστώ
  3. Γεια σας! Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87 των εξής σημείων: 1) 98 στο Κοτρώνι Καπανδριτίου με υψόμετρο 366 μ. 2) 87 στη λίμνη του Μαραθώνα με υψόμετρο 254 μ. 3) 94 στο Μαραθώνα με υψόμετρο 338 μ. 4) 99 στο Παλαιό Μοναστήρι Μαραθώνα με υψόμετρο 429 μ. 5) 101 στο Συράκο Καπανδριτίου με υψόμετρο 345 μ Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Αυτά ισχύουν και για τελειωμένα κτίσματα ή μόνο κατα τη διάρκεια της ανέγερσης? Μπορεί δηλαδή κάποιος να κάνει ανώνυμη καταγγελία στην αστυνομία η οποία μετά να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση σε σπίτι που κατοικείται εδώ και 2 χρόνια? Από τη στιγμή που δεν γίνονται εργασίες, την αφορά την αστυνομία? Δεν είναι καθαρά θέμα πολεοδομίας, άρα επώνυμη καταγγελία? Αφού ζητηθεί εισαγγελική παρέμβαση, μετά τι γίνεται? Καταλήγει στην πολεοδομία τελικά ο έλεγχος νομιμότητας?
  5. Μια ερώτηση σχετικα με την όπλιση των δοκών: Στο τεύχος δείχνει π.χ. για το Δ1 ότι θέλει άνω οπλισμό στη στήριξη του Αs- = 5,1. Στον ξυλότυπο δείχνει ότι τρέχουν 3Φ12 και έχει πρόσθετο στην στήριξη 1Φ12, οποτε έχουμε για 4Φ12 -> Αs=4,4. < 5,1 Σημειώνω ότι δεν υπάρχει αλλό δοκάρι μετά από αυτή τη στήριξη ώστε να συνυπολογίζεται ο οπλισμός του. Έχω προσέξει οτι πολλές φορές γίνεται αυτό, να μην αρκεί δλδ ο οπλισμός που βάζει σύμφωνα με το Αs-. Όσον αφορά το Αs+, απ' ότι έχω παρατηρήσει ο οπλισμός που βάζει είναι αρκετά μεγαλύτερος από αυτόν που απαιτείται σύμφωνα με την τιμή Αs+. Μπορει κάποιος να μου εξηγήσει που οφείλονται αυτά?
  6. Έστειλα mail και ρώτησα αν το στέλνουν μόνο σε αρχιτέκτονες ή και σε άλλους μηχανικούς και μου απάντησαν ότι μπορούν να το στείλουν και σε άλλους μηχανικούς...
  7. 'Οταν αναλαμβάνει κάποιος την εργολαβία μίας ιδιωτικής κατασκευής με ποσοστό χ% επί του κόστους, ως κόστος θεωρείται το ολικό τελικό κόστος μαζί με Φ.Π.Α. εργασιών και υλικών ή το κόστος χωρίς χωρίς τον Φ.Π.Α.? Λογικά αυτό θα αναφέρεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό, αλλά γενικά τι ισχύει αν δεν διευκρινιστεί?
  8. Εγώ πιστεύω ότι θα χρειαστεί να κάνεις αναθεώρηση επειδή θα αλλάξουν και τα στατικά (ο ξυλότυπος αλλα και το τεύχος υπολογισμών)
  9. Θα ήθελα την συμβουλή σας για την προσομείωση των θεμελίων στο ΝΕΧΤ. Ως τώρα δούλευα κυρίως με πεδιλοδοκούς (με ελαστική έδραση) και έβαζα "ευρεση τασεων εδαφους" στους διαφορους κόμβους και "ελαστική έδραση τοιχώματος" στα τοιχώματα για να βάλει τα αντίστοιχα ελατήρια και τέλος! Τώρα έχω μια περίπτωση που θέλω μεμονωμένα πέδιλα και συνδετήριες δοκούς. Και ρωτώ : 1) Να βάλω ελαστική έδραση στα πέδιλα ή να τα θεωρήσω πακτωμένα; Το manual λέει ότι όταν τα θεωρείς πακτωμένα δεν λαμβάνουν Ε.Μ. οι συνδ. δοκοί εκτός απο αυτές που συνδέονται με έκκεντρα πέδιλα και υπολογίζει τις διαστάσεις του πεδίλου ώστε να μην υπερβαίνουν την επιτρεπόμενη τάση. 2) Το περιμετρικό πέδιλο του τοιχείου να το βάλω ως πεδιλοδοκό ή όπως τα άλλα (πέδιλο με συνδ. δοκό)
  10. Αυτό που λέω είναι για τη 2η περίπτωση που αναφέρεις...
  11. Όχι, απ'ότι ξέρω πρέπει να κάνεις καινούργιο έργο που να βγάζει όλη την αμοιβή και μετά να τους στείλεις φαξ που να ζητάς να σου στείλουν νέα εντολή πληρωμής αφαιρώντας από την αμοιβή του καινούργιου έργου αυτή του παλιού (αναφέροντας φυσικά τους αντίστοιχους α/α). Στο φαξ πρέπει να στείλεις μαζί και ένα αντίγραφο της πρώτης αμοιβής που πληρώθηκε.
  12. Πολεοδομία Αγ. Παρασκευής -Να φαίνονται οι τρύπες στις πλάκες για τις καμινάδες των τζακιών -Τοιχεία που λήφθησαν υπόψη για τον υπολογισμό του nv Πολεοδομία Αιγάλαιω -Τομή στην ανισοσταθμία της θεμελίωσης του φρεατίου του ανελκυστήρα
  13. Αν τη κάνω μεταλλική με τη μέθοδο που περιέγραψα παραπάνω σου φαίνεται επαρκής? Τι να προσέξω περισσότερο σε κάθε λύση? Βασικά θέλω να συνεχίσει να λειτουργεί ως πλαίσιο το τμήμα αυτό γιατί η μία άκρη της δοκού είναι στον πυρήνα (στο Π του ανελκυστήρα)...
  14. Επειδή το μοντέλο έχει επιλυθεί έχοντας τη συγκεκριμένη δοκό, θα ήθελα κάπως να την αποκαταστήσω, και για λόγους "αισθητικής" ασφάλειας, και ας μην έχει πρόβλημα χωρίς αυτή. Μια άλλη λύση που σκέφτηκα είναι να κάνω κανονικό δοκάρι από σκυρόδεμα πάνω στη στέγη διάστασης 50χ30, φυτεύοντας αναμονές στους στύλους και βλήτρα κατά μήκος του δοκαριού. Τι είναι προτιμότερο?
  15. Ενα τριώροφο (ισόγειο, Α, Β) κάτοψης ~ 120τ.μ. έχει μονόριχτη κεκλιμένη στέγη. Υπάρχει ένα δοκάρι που βρίσκεται στη μέση περίπου της στέγης κάθετα στην κλίση της, δηλαδή δεν είναι κεκλιμένο,μήκους ~5μ. και διάστάσεων 25χ50 και η πλάκα της στέγης είναι 15εκ. Επειδή από λάθος σχεδίαση δεν έγινε ανεστραμένο, υπάρχει πρόβλημα ύψους λόγω των 35εκ. που εξέχει κάτω από τη στέγη. Σκεφτόμουν αν γίνεται να κοπεί με αδιατάρακτη κοπή και να γίνει κατάλληλη ενίσχυση που να το αντικαθιστά. Μια λύση που σκέφτηκα έιναι η εξής: Στην πάνω πλευρά του δοκαρίου, στη στέγη δηλαδή, να μπει ισχυρή σιδεροδοκός διατομής διπλού Τ ή οποία θα κολληθεί με ηλεκτροκόλληση σε έλασμα το οποίο θά έχει ενσωματώθεί με το πάνω μέρος του δοκαριού χρησιμοποιώντας ρητινόστοκο για ύπαρξη κάποιας συνοχής και βλήτρα Φ8/30. Ποια η γνώμη σας για αυτή τη λύση? Θα λειτουργήσει έτσι σωστά, σαν ανεστραμένο δοκάρι? Θα μπορεί να παραλλάβει αξονικές ή μόνο κάμψη? Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις, συμβουλές ή άλλες λύσεις θα με βοηθούσαν πολύ! Κάτι ακόμα: Αν αντί να κοπεί όλο το δοκάρι κοβόταν μόνο ένα τμήμα του, ας πούμε από την παρειά ως και ένα μέτρο, και γινόταν μία αντίστοιχη ενίσχυση τμηματική, θα ήταν προτιμότερο ή πιο επικίνδυνο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.